Logo

Cameroun

Cameroun går også under navnet ”Miniafrika”, for det er et land, der rummer det hele.

Her er strande, ørkener, bjerge, regnskove og savanner – og her finder man mere end 200 forskellige etniske grupper. Et spændende og fascinerende land, der er ukendt for de fleste.

Når man hører om Cameroun, er det ofte på grund af det succesrige fodboldlandshold, men landet har så meget mere at vise frem. Cameroun har været både tysk, fransk og engelsk koloni. Landet blev selvstændigt i 1960 og har undgået de store konflikter. Det er både politisk og socialt stabilt.

Naturen er spektakulær. For eksempel er der kratersøen Lake Nyos, som eksploderede i 1986 - på grund af udsivende naturgas.

Viktors Farmor i Cameroun

Rejsen til Cameroun er en helt ny rejse i 2017. Den går blandt andet via ”ring road” og tager os med til paladser, gennem tidligere, små kongedømmer, ind i fortryllende landskaber og ud til havet, hvor vi lærer om slavernes vilkår, inden de blev afskibet til den nye verden.

Vi besøger den onde skov, hvor folk, der blev set på som onde, blev ofret. Vi ser den talende tromme, som er 600 år gammel og besøger et museum, hvor vi overværer en traditionel juju maskedans.

Vi besøger en pygmælandsby og hører om deres liv i pagt med naturen. Vi ser det store Lobé vandfald, som er det eneste sted i verden, hvor et vandfald løber direkte ud i Atlanterhavet. Ingen steder er der overrendt af turister.

Bemærk: rejsen er ikke på programmet i 2019 - hold øje med denne side, eller tilmeld dig vores nyhedsbrev for at holde dig opdateret.

I Cameroun venter oplevelser, man glæder sig til at fortælle om, når man kommer hjem. Skal du med?
 

Viktors Farmor baggrundsbillede