Logo

São Tomé og Príncipe

”Léve léve” – det betyder ”tag det roligt”. Og du kan lige så lære ordene, før du lander på São Tomé og Príncipe, for her er livsrytmen afslappet og pulsen finder hurtigt et sundt leje.

 

Som små skatteøer i Guineabugten ud for Gabon, ligger São Tomé og Príncipe, der med sine 190.000 indbyggere er Afrikas næstmindste land.

Klimaet er tropisk og frodigheden er enorm på øerne, der er af vulkansk oprindelse. Her er pragtfulde strande, tropisk regnskov, savanne og små pittoreske fiskerlandsbyer.

Landet var portugisisk koloni indtil 1975, og det officielle sprog er stadigt portugisisk. For 50 år siden var São Tomé og Príncipe en af verdens største kakaoeksportører. De til tider noget faldefærdige kolonitidsbygninger giver øerne deres særegne charme og fornemmelsen af ”verden af i går”.

Det kan godt tænkes, at du aldrig har hørt om São Tomé og Príncipe. Men når du først har været på øerne, er det sandsynligt, at du ikke ønsker at forlade dem igen.

 

Viktors Farmor i São Tomé og Príncipe

Vi skal stå på ækvator på Rolas, sejle i kanoer i Mangroven, lære noget om kaffe, vandre i regnskoven og meget mere. Der er naturligvis også tid til at tage den med ro på Viktors Farmors rundrejse.

Léve léve – tag med og få pulsen ned.