Hvad søger du?

Swaziland (eSwatini)

Det lille kongedømme Swaziland er Afrikas mindste land. De kulturelle traditioner holdes i hævd, blandt andet gennem danse, der kan vare flere timer.

 

Swaziland er det mindste land på den sydlige halvkugle og i Afrika. Måske også det mest spøjse. En kongeslægt regerer landet. Kongen, Mswati III, var kun 14 år i 1986 ved magtovertagelsen og regerer sammen med sin mor Indlovukazi, der betyder den Store Hun-Elefant.

Mens kongen er administrativt overhoved, er hun religiøst og nationalt statsoverhoved. Kongens far Sobhuza var også berømt og berygtet for sin livsstil. Han havde 125 koner og et ikke helt fastlagt antal af børn.

Selvom landet er dybt afhængigt af Sydafrika, har det alligevel sin egen kultur i behold. Befolkningen er næsten udelukkende etniske swazier, og man er meget bevidst om sin egen særlige historie, og man har fundet kulturgenstande, der rækker tusindevis af år tilbage.

Der er stærke traditioner i Swaziland med mange farverige fester, danse og ritualer. En af landets nationale danse, hvor der stampes og hoppes op og ned, kan vare i tre timer. En særlig souvenir fra Swaziland er de berømte stearinlys - swazi-candles.

Som andre lande i regionen var det buskmænd – khoi-san, der var de første beboere i området.

Sydafrika har forsøgt at få landet indlemmet i Sydafrika, men det er ikke lykkedes.

Swazilands landskaber består af bjerge langs grænsen til Mozambique, savanne i øst og regnskov i nordvest. De fleste af Afrikas dyr findes her. Løver, elefanter, sort og hvidt næsehorn m. fl. Men  særligt for landet er de mange arter af krybdyr, hvoraf nogle kun findes her. Flere floder løber gennem landet, blandt andre Lusutfu-floden. Hovedstaden Mbabane har 50.000 indbyggere og er landets største by.

Kong Mswati den tredje ændrede i 2018 officielt landets navn til eSwatini, der betyder "Swaziernes land". Det er dog en stor proces at indføre et nyt navn, og det gamle navn "Swaziland" stadig optræder både i landets grundlov, på pengesedlerne og i det nationale flyselskabs navn.

 

Viktors Farmor i Swaziland

Swaziland opleves på rejsen "Det bedste af Sydafrika". Her besøges en traditionel landsby, og vi ser frodige og bjergrige landskaber og store sukkerrørsmarker i et relativt fladt landskab mod syd. Vi har én overnatning på hotel i Swaziland.

Tag med Viktors Farmor til Afrikas mindste land.

Rejser til Swaziland