Logo

Burma

Gyldne pagoder, flydende haver, stammefolk i pælehytter på Inle-søen og verdens længste bro af teaktræ. Burma er et eksotisk rejsemål med stor skønhed og spændende oplevelser.

Først fletter man en bund af vandhyacinter. Så lægger man mudder og kompost på. Og så venter man. Efter en årrække er der dannet en humusrig jordbund, der flyder i søen. Den er utrolig næringsrig, og her gror bananer, tomater, meloner, blomster og alt andet. Den flydende have tøjrer man ved hjælp af en bambuspind. Har man ikke selv energien og tålmodigheden til at skabe sig en flydende have, kan man købe et sådan lille, flydende jordlod i Inlesøen.

Det er bare en af de smukke og forunderlige ting, Burma har at byde på. De fleste vil nok først og fremmest tænke på det enorme antal af pagoder og templer, som landet er kendt for.

I den gamle hovedstad Bagan er der mere end 2000 pagoder, og i den berømte hule i Pindaya er der 8000 Buddha-statuer. Buddhismen er i høj grad en levende religion i Burma.

I følge FN er landets officielle navn Myanmar. I tiden op til reformerne, som for alvor tog fart i 2011, var valget af navn meget politisk. Mange opfattede dengang brugen af Myanmar, som en anerkendelse af militærregimet, og derfor holdt de, der ikke bakkede op om styret, fast i navnet Burma for på den måde at tage afstand til militærjuntaen.

I dag bruges navnene mere i flæng. I daglig tale bruger burmeserne selv Myanmar ligesom, de kalder deres hovedstad for Yangon, men de føler sig ikke stødt over brugen af hverken Burma eller Rangoon.

 

Viktors Farmors rejser til Burma

Viktors Farmor har vurderet, at flere i Danmark kender landet som Burma frem for Myanmar, ligesom brugen af Myanmar for dem, der kender historien fortsat kan have politiske undertoner. Derfor bruger vi navnet Burma.

Viktors Farmor har spændende rundrejser i Burma, hvor man oplever alle højdepunkterne i det eksotiske og tropiske land.

Tag med og se de gyldne pagoder. 

Viktors Farmor baggrundsbillede