Hvad søger du?

Rejser til Burma

Gyldne pagoder, flydende haver, stammefolk i pælehytter på Inle-søen og verdens længste bro af teaktræ. Burma er et eksotisk rejsemål med stor skønhed og spændende oplevelser.

Først fletter man en bund af vandhyacinter. Så lægger man mudder og kompost på. Og så venter man. Efter en årrække er der dannet en humusrig jordbund, der flyder i søen. Den er utrolig næringsrig, og her gror bananer, tomater, meloner, blomster og alt andet. Den flydende have tøjrer man ved hjælp af en bambuspind. Har man ikke selv energien og tålmodigheden til at skabe sig en flydende have, kan man købe et sådan lille, flydende jordlod i Inlesøen.

Det er bare en af de smukke og forunderlige ting, Burma har at byde på. De fleste vil nok først og fremmest tænke på det enorme antal af pagoder og templer, som landet er kendt for. Uanset hvad man fortrækker bliver en ferie til Burma fuld af oplevelser. 

I den gamle hovedstad Bagan er der mere end 2000 pagoder, og i den berømte hule i Pindaya er der 8000 Buddha-statuer. Buddhismen er i høj grad en levende religion i Burma.

I følge FN er landets officielle navn Myanmar. I tiden op til reformerne, som for alvor tog fart i 2011, var valget af navn meget politisk. Mange opfattede dengang brugen af Myanmar, som en anerkendelse af militærregimet, og derfor holdt de, der ikke bakkede op om styret, fast i navnet Burma for på den måde at tage afstand til militærjuntaen.

I dag bruges navnene mere i flæng. I daglig tale bruger burmeserne selv Myanmar ligesom, de kalder deres hovedstad for Yangon, men de føler sig ikke stødt over brugen af hverken Burma eller Rangoon.

Viktors Farmor har vurderet, at flere i Danmark kender landet som Burma frem for Myanmar, ligesom brugen af Myanmar for dem, der kender historien fortsat kan have politiske undertoner. Derfor bruger vi navnet Burma.

 

Tag på ferie til Burma

Burma er en super god feriedestination. Landet er rigt på både liv og natur, og oplevelserne er mange, hvis du beslutter dig for at tage på ferie til Burma. Der er tusindvis af templer og skønne vandrestier der leder dig igennem byer, skove og bjerge.  

Hvis du en dag beslutter dig for at tage den med ro, er der fyldt med skønne strande i Burma, så du også kan få slappet af på din ferie. 

En ferie til Burma er en ferie fyldt med natur og kultur, hvor du kommer hjem med en masse oplevelser for livet.  

 

Rejser til Burma med Viktors Farmor

Viktors Farmor har en spændende rundrejse i Burma, hvor man oplever alle højdepunkterne i det eksotiske og tropiske land, samt mindre kendte vidundere. Ønsker du at se på mulighederne for en ferie i Burma, er du altid velkommen til at kontakte os. 

Tag med og se de gyldne pagoder.

OBS! Vi har desværre ikke rejser til Burma i 2022. Vi håber igen at kunne udbyde rejserne i 2023. Hold øje med denne side, eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.
 

Rejser til Burma

  

Praktiske oplysninger Burma (Myanmar)

 • Visum søges på forhånd online. Det koster pt. 50 USD. Der tilsendes vejledning herom, når vi nærmer os afrejse. Viktors Farmor kan mod 450 kr. i servicegebyr hjælpe med at søge om visum.

  Jeres pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemrejsedatoen. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

 • Der er så småt begyndt at komme ATM maskiner, så man kan hæve med internationale kreditkort, men det er endnu for usikkert, om de virker. Derfor anbefales det at medbringe hele ens beholdning af rejsevaluta i US Dollars, der nemmest lader sig veksle til den lokale valuta Kyat.

  Det er vigtigt, at de dollarsedler, man medbringer, ikke er foldet eller ser ”gamle” og slidte ud og heller ikke har rifter og mærker. Det anbefales at undgå serienumre med bogstaverne CB eller AB foran og Series 1990 eller tidligere (de har ikke en 3D/Holografisk linie th for billedet af Franklin).

  Den bedste kurs fås ved veksling i bankerne. En fejlfri 100 dollar seddel giver lidt højere kurs end to 50 dollar sedler. Euro kan også veksles til Kyat, men modtages ikke som betalingsmiddel. I forretninger, der er vant til at handle med turister, kan man almindeligvis også betale med dollars direkte, og ofte få en bedre pris. Og ved dyre køb er det ofte muligt at betale med kreditkort.

 • Telefoni. Burma har selvvalg fra Danmark. Tryk 0095 + områdenummer + abonnementsnummer. Det er dyrt at ringe til Danmark, ca. 5$ for ét minut.

  Det er ikke altid muligt at bruge dansk mobiltelefon i Burma.

  Internet. Der er internet på flere af hotellerne, hvor vi overnatter.

 • Burma bruger 230 volt. Men du kan møde et væld af forskellige stiktyper i Burma, så det er en rigtig god ide at medbringe en universal-adapter. 

 • Det frarådes at drikke vandet. Mineralvand kan købes overalt, og det er ganske billigt.

 • Drikkepenge til chauffør og lokalguide er inkl. i rejsens pris. Desuden giver man et lille beløb (f.eks. svarende til 2-3 kr.), hvis man har fået båret sin kuffert til hotelværelset. På restauranter er det god skik at lægge 10 % til beløbet.

 • Hvis man vil fotografere mennesker, bør man altid spørge om lov først. Militære personer, strategiske mål og andet, der har relation til ordensmagten, må ikke fotograferes. Med mindre man har fået udtrykkeligt lov til det.

 • Holdningen til påklædning er ret afslappet. Det er ikke nødvendigt at medbringe ”fint” tøj til hotellerne. Om dagen har man det bedst i let bomuld. T-shirts og kortærmede bluser/skjorter er anvendelige. Korte shorts, lårkort nederdel, stramme bukser og gamacher bør man ikke bruge. I templer og ved pagoder skal skuldre og øverste del af armene være dækket. Shorts/kjoler skal mindst gå til midt på læggen. Selv hvis der ikke er tempelbesøg på programmet den pågældende dag, er det altid en god ide atmedbringe tøj, så knæ og skuldre kan blive dækket. Måske dukker der en uforudset mulighed op. Kan klares med tørklæde og bukser, hvor benene kan lynes af. Alternativt et par lange shorts eller løssiddende bukser.

  Medbring lunt tøj og vindjakke til kølige morgener og aftener i Pindaya, Kalaw, Pyin Oo Lwin og ved Inle Søen, hvor der er koldt om natten. Især i januar og februar kan det være en god idé med lunt nattøj og evt. uldne sokker. Husk at medbringe vandresko eller –sandaler.

  Sandaler el.lign., der er nemme at tage på og af vil være praktiske, da man altid skal tage fodtøjet af og gå barfodet (også uden sokker), når man besøger templer og pagoder.

 • Man kan med fordel købe smukke håndlavede tekstiler af både silke og bomuld, guld- og sølvsmykker, perlemorsarbejder, træskærerarbejder, lakvarer mm. Priserne er meget rimelige. Der skal ofte forhandles om prisen. Kun i de større forretninger er der faste priser.

 • Et måltid mad på en restaurant koster typisk omkring 30-70 kr. Vin koster ca. 20-30 kr. En øl koster ca. 10-20 kr., en sodavand ca. 5-15 kr. og drikkevand ca. 2-5 kr.

 • Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Burma har tropisk monsunklima med varme hele året. Den bedste tid at besøge landet er fra midten af oktober til marts. I december til februar kan der være ret køligt om natten ved Inle Søen, Pindya, Kalaw og Pyin Oo Lwin – nogle gange ned til frysepunktet. Gennemsnitstemperatur i Mandalay er i januar 28 grader om dagen og 13 grader om natten. I november 29 grader og 19 om natten.

  I Yangon er der i januar gennemsnitlig 32 grader om dagen og 18 grader om natten. I november er der 31 grader og 16 grader om natten. En paraply kan man godt få brug for (også som skygge mod solen), men egentligt regntøj er der ingen grund til at medbringe. En let solparaply kan dog også købes på stedet.

 • Burma er 5½ time foran Danmark, når der er vintertid i Danmark, og 4½ time når der er sommertid.

 • Husk at supplere pakkelisten med:

  - Lommelygte + batterier

  - Solbriller

  - Kasket eller solhat

  - Solcreme

  - Myggespray

  - En rulle toiletpapir

  - Vækkeur

  - Piller mod maveinfektion

  - Salttabletter

  - Håndsprit

 • Man omgås hinanden med venlighed, høflighed og respekt. Det er ”tab af ansigt” at miste beherskelsen og tale højt. Sarkasme og ironi bliver ikke forstået. Man peger aldrig med fødderne, og man klapper ikke hinanden på hovedet. En kvinde berører ikke en munk. Men ellers er burmeserne meget tolerante overfor udlændinge.

 • Selvom man har fået bekræftet tiderne på de bestilte indenrigsfly, sker det ofte at flytiderne ændres med kort varsel. Man kan således f.eks. komme ud for at skulle flyve om eftermiddagen i stedet for om aftenen og omvendt. Desuden er der ofte forsinkelser og aflysninger på indenrigsflyene.

 • Er det forsvarligt at rejse til Burma?

  Viktors Farmor benytter privatejede hoteller, restauranter og flyselskaber, og det firma, vi samarbejder med i Burma, er også privatejet. Det er vores opfattelse, at vi ved at rejse til Burma støtter lokalbefolkningen bedst muligt.

  Hvor fysisk krævende er rejsen?

  De klassiske rundrejser i Burma er ikke specielt fysisk krævende. Det sagt, går vi rundt i byerne og templerne, og der kan være kortere gåture lagt ind i programmet – eksempelvis ved Pindaya, hvor der dog er et alternativ for dem, der ikke ønsker at gå. Ved Inle søen er det nødvendigt at kunne komme ind og ud af en motoriseret kano. Så selvom rejsen ikke er specielt krævende, er et godt bentøj og almindelig fysisk form vigtig for at få det fulde udbytte af rejsen.

  Rejsen ”Stammefolk i Burma” er betydeligt mere krævende og går til meget afsidesliggende områder af Burma. Her er god fysisk form og gode ben nødvendige for at kunne gennemføre rejsen.

  Hvilket tøj skal jeg tage med?

  Det er varmt og tørt i Burma fra november til maj, så du kan roligt pakke sommertøjet. Undgå dog korte shorts, lårkort nederdel, stramme bukser og gamacher. I templer og ved pagoder skal skuldre og øverste del af armene være dækket, og shorts/kjoler skal mindst gå til midt på læggen. Se mere om påklædning længere ned under praktiske oplysninger.

  Hvor mange penge skal jeg medbringe?

  Hæveautomater til internationale kreditkort bliver mere og mere almindelige i Burma, men det er aldrig sikkert, at de virker. Så det er en god ide at medbringe amerikanske dollars i kontanter for en sikkerheds skyld. Burma er et relativt billigt land, og rigtig meget er inkluderet i prisen, så du kommer ganske langt for omkring 25 amerikanske dollars pr. dag til mad, drikke og andre fornødenheder. Medbring dog ekstra, hvis du har planer om at købe kunsthåndværk – og det er der gode muligheder for i Burma.

  Virker min mobiltelefon og internet?

  Hvis dit teleselskab har en aftale med et lokalt teleselskab i Burma, vil din mobiltelefon virke de fleste steder. Internet bliver også mere og mere udbredt på caféer og hoteller. Undgå dog at bruge mobildata på telefonen, da det kan blive dyrt.

 • Nogle køreture går ad snoede veje, der kan give køresyge. Så det er en god idé at tage de rette forholdsregler, hvis man har tendens til køresyge.

   

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.