Logo

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger Indien - Ladakh

Vis alle oplysninger Skjul alle oplysninger
 • For at få visum til Indien skal passet være gyldigt mindst 6 måneder efter ankomstdato.

  Man kan få visum til Indien på 2 måder:

  • Nemmest er det såkaldte visa ved ankomst. Det søges over nettet og koster 50 USD. Ved denne fremgangsmåde kan man tidligst søge visum fra 120 dage og indtil 4 dage før ankomst.
  • Man kan også vælge at sende et ansøgningsskema samt sit pas til Indiens ambassade i København. Ved denne fremgangsmåde kan man søge visum når som helst. Det koster p.t. 880 kr.

  Viktors Farmor sender en udførlig visumvejledning i god tid inden afrejse, så man skal ikke søge visum, før man har modtaget denne vejledning.

  NB: Man kan ikke deltage på lige fod med andre, hvis man rejser på diplomatpas på denne rejse. Der er områder man i så fald ikke må besøge. 

  Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • Som i de fleste andre over-søiske lande anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Endvidere anbefales tyfusforebyggelse ved rejser i Indien over to uger. Herudover er anbefalinger afhængige af, hvilket område man rejser i og på hvilket tidspunkt af året man rejser.

  Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

 • Leh ligger i 3500 m's højde. Men på vej over Himalaya kommer vi op i over 5.300 meter og til Nubra over 5.600 meter. Har man ikke erfaring med, hvordan man reagerer på højder, anbefaler vi at man tager en snak med sin læge inden rejsen. det er muligt at få en recept på Diamox, der er det eneste dokumenterede middel mod højdesyge. Højdesyge findes i flere varianter og viser sig bl.a. ved hovedpine, kvalme og utilpashed.

  Den mest normale form for højdesyge er ovre efter to-tre dage. Udover Diamox bør man sørge for ikke at blive afkølet, og man bør sørge for at indtage rigelig væske.

  Tager du medicin eller lider du af sygdom, der kan blive forværret af en rejse i højderne, skal du kontakte egen læge. Diamox kræver, at din læge har en særlig udleveringstilladelse, så tag kontakt i god tid.

 • Møntfoden i Indien hedder rupees (INR). Der går ca. 10 danske kroner på 100 rupees. Det er mest praktisk at medbringe Euro eller US Dollars i kontanter. Kreditkort kan bruges i de større forretninger, men kun i de større byer. Man kan ligeledes hæve penge fra kreditkort mod gebyr, men det kan være besværligt og tage tid. Regn ikke med der kan veksle eller hæve penge alle steder. 

 • Madrasserne på hotellerne er generelt lidt hårdere end vi skandinaver er vante til.

 • Frokosten nyder vi gerne på et af de små lokale spisesteder, eller vi får picnic, som gerne består af f.eks. brød, tomater, ost, æg.

 • Telefoni. Indien har selvvalg fra Danmark. Tryk 0091 + omr.nr. + abn.nr. Fra Indien til Danmark trykkes 0045 + dansk nummer.

  En dansk mobil kan som regel bruges fra Indien. Der vil ikke være dækning med danske mobiltelefoner i nogle af bjergegnene. Mobiltaksten er ca. 12 kr. i minuttet afhængigt af teleselskab. Der kan sendes sms for 2,50 kr. pr stk. og flere udbydere har mulighed for MMS. Det er billigt at ringe hjem til Danmark fra telefoner i kiosker med ISD skilte. Her koster det ca. en krone pr minut at ringe til et dansk fastnetnummer.

  Internet. I de større byer samt enkelte små byer er der internetcaféer. Man har på flere af hotellerne også mulighed for at benytte sig af internettet.

 • Strømstyrken er 230 volt. I det meste af Indien benyttes type D stik, så man bør medbringe adapter.

 • Det frarådes at drikke vandet. Mineralvand kan købes overalt.

 • På grupperejser med Viktors Farmor er drikkepenge til chauffører og lokale guider inkluderet i rejsens pris. Det er vigtigt, at man giver et lille beløb (f.eks. svarende til 3-4 kr.), hvis man får båret sin kuffert til hotelværelset eller til receptionen fra værelset. Det er også kotume at lægge 10% på de drikkevarer, man selv betaler. På individuelle rejser er drikkepenge til chauffører og lokale guider ikke inkluderet i rejsens pris.

 • Indien er et paradis, når der drejer sig om billedmotiver. Vis respekt ved fotografering: Vis kameraet og smil, og spørg om det er ok at tage et foto.

  Respekter et nej; især mange af de ældre bryder sig ikke om at blive foreviget. Militære områder, checkpoints samt lufthavne må ikke fotograferes. Hvis man gerne vil tage fotografier i et privat hjem, er det høfligst at vente til man har været der lidt, og man bør altid spørge først.

 • Man kan med fordel købe tøj, tæpper, lædervarer, bøger etc. Priserne er meget rimelige. Der skal ofte tinges om prisen. Kun i de større forretninger er der faste priser.

 • Et måltid koster fra ca. 30 kr. En øl på 650 ml kan fås til ca. 20 kr. En flaske vand i en kiosk koster omkring 5 kr.

 • Afhængigt af flyselskabet, medbring højst 20-23 kg. Det er en god idé at medbringe en mindre taske, så man kan pakke lidt tøj til 2-dages turen ud fra Leh til Nubradalen.

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Indernes holdning til påklædning er ret afslappet. Let bomuldstøj anbefales, samt tøj, der kan tages af og på ”lag-for-lag”. Der kan være stor forskel på temperaturen morgen og aften. Shorts kan godt gå an, blot ikke alle steder. I landsbyerne og klostrene/templerne bør damer ikke gå i shorts. Brug i stedet en let nederdel, men lad den dække knæene. Her er det også bedst at have overarmene dækket.

  I Delhi og Amritsar er det meget varmt hele døgnet. Man kan få vasket tøj på hotellerne undervejs. I selve Ladakh regner det yderst sjældent. Gennemsnitsnedbør i Leh i juli måned er 16 mm. Min. temp. 10 grader, max temp. 25 grader. Men i Punjab, Himachal Pradesh og Delhi vil vi nok have regnvejr et par dage.

 • Indien er 3½ time foran Danmark om sommeren.

 • Husk at supplere pakkelisten med:

  - Lunt nattøj til nætterne i bjergene

  - Varm trøje, vindjakke

  - Evt. lille turrygsæk

  - Gode vandresko eller –støvler

  - Badetøj

  - Lommelygte + batterier

  - Solbriller, Solcreme

  - Kasket eller solhat

  - Myggespray

  - Vækkeur

  - Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge) og evt. diamox

  - En rulle toiletpapir eller Kleenex

  - Desinficerende spray el. creme (kan købes i Matas og på apoteket)

 • Befolkningen er meget gæstfri, og gruppen vil sikkert opleve at blive inviteret til te i et privat hjem. Det kan være en god idé at tage noget tøj med, som man kan efterlade efter brugen. Det tjener to formål: Man glæder en fattig familie og man får bedre plads i kufferten hjemad.

 • Indien er et tredje verdens land med alt hvad det indebærer. Trafikken kan være ret kaotisk, hvilket kan give forsinkelser i forhold til den lagte rejseplan. Der kan desuden ske forsinkelser/ændringer i rejseplanen som følge af dårlige vejrforhold, vejarbejde, sporarbejde på togstrækninger mm. Der kræves en god portion overbærenhed ved rejser i Indien.

  Den indiske livsstil er meget langt fra den europæiske perfektionisme. Hvis programmet må ændres og planlagte programpunkter må udgå på grund af sådanne forhold, tilkommer der ikke rejsedeltageren nogen erstatning. Ved aflysning af indenrigsfly eller andre grunde til forsinkelser, vil hjem¬rejsedatoen altid blive forsøgt overholdt. Også selvom programpunkter evt. må udgå.

 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Viktors Farmor baggrundsbillede