Logo

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger Kina

 • Der kræves visum til Kina, som ansøges efter anvisning fra Viktors Farmor. 

  Pas skal være gyldigt ½ år efter hjemrejse. Passet bør altid medbringes eller opbevares i hotellers sikkerhedsbokse. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • I Kina er hygiejnen bedre end de fleste andre steder i Asien. Det er slet ikke noget problem, når vi opholder os på hotellerne. Men er man ude i byen, kan det være en god ide f.eks. at medbringe egne spisepinde, og generelt bare bruge sin sunde fornuft.

  Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet. 

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

 • Kontanter i USD eller Euro er den bedste måde at medbringe penge på – og helst i store og nye sedler. Kreditkort (Master, Visa, Diners og American Express) kan bruges på hotellerne og i de fleste shopping malls. Man kan hæve kontanter i kontantautomaterne, der findesoveralt.

  Der er ingen tvangsveksling. RMB (= Ren Min Bi, folkets penge, den kinesiske valuta) kan kun veksles tilbage til udenlandsk valuta ved afrejse i lufthavnen og kun såfremt man kan fremvise en kvittering fra tidligere officiel veksling (udenlandsk valuta til RMB).

 • Guizhou

  Morgenmaden er ofte kinesisk og består typisk af kogte/stegte grøntsager og kød, surt og sødt samt ris, som spises direkte af fælles fade med spisepinde. Kniv og gafler kan bestilles.

  Den store Kinarejse

  Morgenmaden er vestlig på hele turen, dog med lokal morgenmad i Yangshuo. Hovedmåltiderne består typisk af kogte/stegte grøntsager og kød, surt og sødt samt ris, som spises direkte af fælles fade med spisepinde. Kniv og gafler kan ofte bestilles de fleste steder, men ellers må man klare sig med spisepinde og/eller ske.

 • Der er 220 volt, så danske el-apparater kan bruges og man kan ringe eller sende sms fra danske mobiltelefoner. Danske elstik er brugbare nogle steder, men medbring evt. en adapter, da nedenstående stik også bruges.

 • Drik ALDRIG vand fra hanen - heller ikke på hotellerne. Undgå is. Det er muligt at købe flasker med mineralvand mange steder i Kina. 

 • Rejsens pris inkluderer drikkepenge og helpension til guider, chauffører og restauranter. Til lommepenge er 50-100 kr/dag nok.

 • Hvis man vil fotografere mennesker, bør man altid spørge om lov først.

 • Guizhou

  Temperaturen vil være mellem 15 og 25 grader. Medbring regntøj eller paraply samt solbriller og solhat.

  Den store Kinarejse

  Generelt vil vejret være godt, dog køligt til koldt i Beijing, og noget varmere på den sydlige del af rejsen i Guilin området. Varmegraderne svinger mellem 5-7 grader og op til ca. 23 grader. Da temperaturerne kan variere, bør man medbringe tøj til både køligt og varmt vejr samt vindtæt jakke. Desuden regntøj, solbriller og solhat. Medbring også gerne en dagsrygsæk til at medbringe vand, en trøje eller andre ting, man kan få brug for i løbet af dagen.

 • De traditionelle souvenirs i Kina er stadig f.eks. silke (både i metermål og forarbejdet), lakarbejder, malerier og kaligrafi, cloisonné, stenstempler, drager, og meget, meget mere.

 • En øl på en restaurant koster ca. 10 kr., en sodavand eller vand ca. 3-4 kr. Vand i en kiosk koster ca. 2-3 kr.

 • Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Kina er 7 timer foran Danmark. Når kl. er 12:00 i Danmark, er den 19:00 i Kina. Når der er sommertid i Danmark, er tidsforskellen 6 timer.

 • Selvom Kina er et af de absolut sikreste lande i Asien at rejse i tilrådes det, at man tegner en rejseforsikring, der dækker såvel tyveri og beskadigelse af bagage, som udgifter til sygdom og hjemtransport.

 • På flyrejserne i Kina må man ikke medbringe lightere eller magnetiske genstande, hverken i hovedbagage eller håndbagage. Desuden må man ikke medbringe flydende ting som alkohol, og ofte tillades det ikke at medbringe neglefile og andre ting som kan opfattes som våben. Dette skal alt sammen i hovedbagagen. Alt med batterier skal i håndbagagen.

 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.