Logo

Mongoliet

Vidtstrakte græsstepper, nomader i runde filttelte, lynhurtige heste og stolte falkejagtstraditioner. Nomaderne i Mongoliet er gæstfrie og fortæller gerne om deres liv.

 

En Ger er det telt, nomaderne i Mongoliet bruger. Det er køligt om sommeren og varmt om vinteren. På rejsen til Mongoliet bor gæsterne også i ger – om end de er tilpasset turister.

Naturen i Mongoliet er betagende. Fra Gobi-ørkenen til Gorkhi Terelj Nationalparken, og Ikh Nart Naturreservatet, der blev etableret for at redde det truede Argali får med de imponerende og meget elegante horn.

Khustain Nuruu nationalparken blev etableret i 1993 for at redde den eneste nulevende art af vildhest, Przewalski hesten. Den sidste vildtlevende blev skudt i 1968, men heldigvis fandtes en del i østeuropæiske zoologiske haver, og projektet har været så stort en succes, at Przewalski hestene er i dag igen vildtlevende i naturen. Vi ser store hesteflokke i nationalparken.

I hovedstaden Ulaanbaatar ser vi Sukhbaatar pladsen, hvor den fredelige revolution tog sin start og sikrede Mongoliets uafhængighed i 1990.

Mongoliets storhedstid var under Djengis Khan (1162-1227). Han erobrede Kina, Rusland, Persien og store dele af Mellemøsten. Landet genopstod som Folkerepublikken Mongoliet som en sovjetisk sattelitstati 1924.  Efter de mange revolutioner i Østeuropa i 1989, gennemgik Mongoliet sin egen revolution i 1990. Det førte til kommunistregimets fald og etableringen af en ny grundlov i 1992.

 

Viktors Farmor i Mongoliet

På rundrejen i Mongoliet hører vi om Djengis Khan og landets historie, garneret med store naturoplevelser: vi oplever både Ulaanbaatar og Gobiørkenen.

Tag med til Mongoliet - landet hvor solen ofte skinner fra en skyfri himmel.

Rejser til Mongoliet

Viktors Farmor baggrundsbillede