Hvad søger du?

Start din rejse her

Et højdepunkt på rejsen er Valbonë-dalen, som er en overset naturperle i det nordlige Albanien. Her findes noget af den mest uspolerede og skønne natur i hele Europa. Og vi sætter en dag af til at besøge Europas yngste stat: Kosovo.

Byzantinsk kristendom, 500 års islamisk besættelse og ateismen under kommunismen har skabt en kultur, hvis lige ikke findes andre steder i Europa. Og det er nu, man skal besøge Albanien. Priserne er overkommelige, og landet er absolut sikkert at rejse i.

5 gode grunde til at rejse til Albanien med Viktors Farmor:

 • Besøg Tirana med Skanderbeg-pladsen og Bunk Art-museet - en gigantisk underjordisk bunker
 • Sejl på Koman-søen, der regnes for at være blandt de flotteste sejlruter i verden
 • Udforsk Sinan Pasha-moskeen og den gamle bydel i Prizren i Kosovo
 • Oplev byen Berat med sine 1000 vinduer og citadellet, der våger over byen
 • Nyd Skanderbeg-borgen og den hyggelige bazar i byen Kruja

Alle planlagte afgange

Ledig eller Garanteret

Få pladser, 1 plads, Kontakt os

Udsolgt

Der blev ikke fundet nogle planlagte afgange for denne rejse på nuværende tidspunkt

Prisen inkluderer

 • Fly København-Tirana – retur
 • 7 nætter på turistklassehoteller i delt dobbeltværelse:
 • Halvpension dog helpension dag 2 og 4
 • Bådtur på Komansøen
 • Al transport i bus
 • Entréudgifter
 • Dansk rejseleder
 • Engelsktalende lokalguider
 • Drikkepenge til guider og chauffør

Ingen hokus pokus: læs om vores prispolitik her

Prisen inkluderer ikke

 • Eneværelsestillæg (Afventer pris)
 • Afbestillings- og rejseforsikring

Husk at læse de generelle handelsbetingelser her

Dagsprogram

Download program

Afrejse København. På de fleste ture flyver vi med Austrian Airlines ca. 2 timer til Wien og herefter ca. 1,5 time til Tirana, hovedstaden i Albanien.

Vi indkvarterer os på vort hotel, som ligger centralt. Tirana er en livlig og spændende by. Den har ændret sig afgørende siden tiden under Enver Hoxhas kommunisme. Handelsgaderne er flankeret af store platantræer, som giver dem sydlandsk stemning. Beboelseskarreerne, der før var grå og triste, fik en omgang maling under borgmester Edi Rama. Han udskrev simpelthen en konkurrence blandt skole-elever, og de bedste forslag til udsmykning af facader blev ført ud i livet, så karreerne i dag står med overraskende mønstre i mange farver. Edi Rama er i dag landets premierminister.

Sidst på eftermiddagen tager vi en byrundtur, hvor vi bl.a. ser Et’hem Bey Moskeen og Skanderbeg pladsen.

Vi skal også forbi kvarteret Block. Det var spærret af for almindelige mennesker under kommunismen. Enver Hoxha og partiets andre spidser boede her - i magelige huse. I dag er kvarteret et livligt cafe-miljø og gode shoppe muligheder.

Bemærk: På enkelte afgange ligger byrundturen på dag 8 pga. sene ankomsttider.

Middag og overnatning på hotel i Tirana.

Måltider: Aftensmad

Vi besøger Tiranas nyeste attraktion: Bunk´Art.

Bunk Art er museum og kunstmuseum, indrettet i en enorm, underjordisk bunker fra 1970erne. Her skulle kommunistpartiets spidser kunne gemme sig, når fjenden angreb Albanien. Bunkeren kunne også modstå atomangreb.

Bunk Art går 5 etager dybt ned, og det er kun en fjerdedel af bunkeren, der i øjeblikket er indrettet som museum. Selve indgangen er spektakulær, for man skal gå gennem en lang, mørk tunnel. Indenfor kan man bl.a. se Enver Hoxhas kontor, en udstilling over det hemmelige politi, og meget mere.

Sidst på formiddagen forlader vi Tirana, og kører til et landbrugsområde cirka 1 times vej væk. Vi besøger familien Hajdar Kuqi i Marikaj. De disker op med en lækker frokost, tilberedt fra bunden af egne, friske råvarer, og viser deres gård frem.
Godt mætte efter frokosten fortsætter vi til byen Rubik, som ligger på den nye hovedvej, der forbinder Albanien og Kosovo.

Indkvartering og middag i Rubik.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

I dag kører vi til det yngste skud på stammen af nye lande i Europa: Kosovo.

Kosovo løsrev sig fra Serbien i 2008, og selv om 100 lande, herunder Danmark, har anerkendt den nye stat, så er den ikke anerkendt af FN, og selvfølgeligt heller ikke af Serbien. Kosovo er meget bjergrigt. Langt størstedelen af befolkningen er af albansk afstamning. Vi besøger byen Prizren, som ligger på skråningerne af Sar Bjergene og er en hyggelig by. Vi ser den smukke moské Sinan Pasha samt domkirken Saint George. Byen var et yndet udflugtsmål for FN-soldater, der var udstationerede i Kosovo i årene efter Balkankrigen.

Frokost på egen hånd i Prizren. Så går turen tilbage til Albanien. Vi skal helt op i det nordøstlige hjørne, med grænser mod Kosovo og Montenegro. Her ligger Valbonë dalen og nationalparken af samme navn. Gennem tiderne har dette område haft ry for at være utilgængeligt: Høje bjerge og tapre, uovervindelige beboere. I dag er det lettere at komme dertil, og det kommer bag på mange besøgende, at der findes et så uspoleret og naturskønt område i Europa. Men det gør der, og vi skal bo to nætter midt i det.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Dagen er afsat til at gå på opdagelse i denne glemte perle i Europa. Efter morgenmaden bryder vi op, og får følgeskab af en lokal hyrde. Vi vandrer i det unikke terræn omkring Valbonë. Udsigterne er storslåede, og vi ser planter og blomster, der er endemiske for de albanske alper. Vi kroner vandringen med en frokost hos en lokal bonde, som ved siden af landbrug tilbyder hjemmelavede - og fremragende - frokoster for de gæster, der kommer forbi. Vi er tilbage ved hotellet midt på eftermiddagen.
Om aftenen er middagen på hotellet.

NB: Ønsker man ikke at deltage i dagens vandring kan man blive på hotellet og frokost er dermed på egen hånd.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

På vejen fra Valbonë sejler vi på langs af Koman søen. Sejlturen varer to timer. Det vilde landskab minder om de norske fjorde og er et dramatisk højdepunkt på rejsen. Koman søen blev dannet, da Drini dalen blev inddæmmet i begyndelsen af 1970'erne, så Albanien hurtigt kunne eksportere energi. Den enorme sø strækker sig 30 km. På bådturen passerer vi bjerge på op til 1500 meters højde, og kommer gennem dybe, smukke og sammenhængende søer, med næsten ingen tegn på menneskelig aktivitet langs bredderne – selvom færgen lejlighedsvis lægger til og sætter nogle hårdføre bønder af, der fortsætter med at klatre op ad de stejle bakker til deres skjulte landsbyer.

Når vi går fra borde, kører vi til frokost på et hyggeligt sted ved bredden af en sø. Derpå fortsætter vi til Shkodra, hvor vi skal overnatte. Byen Shkodra har været under veneziansk indflydelse i renæssancen, og det ser man tydeligt i byens arkitektur. Vi bor på et godt hotel midt i byen, og kan nå en lille byvandring.

Inden vi når Shkodras centrum, har vi set fæstningen Rozafa, der ligger højt og byder på udsigter helt ind mod Montenegro. En af legenderne om Rozafa illustrerer det skisma, at man nogle gange i tilværelsen må ofre noget for at give liv til noget andet, som er større. Fortællingen er, at det var 3 brødre, der byggede fæstningen. Hver eneste nat faldt dét, de havde bygget om dagen, sammen. De spurgte en klog mand om råd. Bring et offer, så vil murene bestå, lød hans råd. Brødrene blev enige om, at den hustru, der først dukkede op med frokosten den følgende dag, skulle mures inde i væggene. De to ældste brødre fortalte deres hustruer om beslutningen, så de dukkede selvfølgeligt ikke op næste dag. Men den tredje brors kone dukkede op, og hun måtte derfor ofres. Hendes navn var Rozafa.

Hun accepterede sin skæbne. På én betingelse: Hun skulle fortsat kunne amme sin nyfødte søn. Derfor blev der lavet et hul i murværket til hendes højre bryst så hun kunne føde ham. Det siges, at der stadigt flyder mælk ud af hullet. Check selv efter, når I er på Rozafa!

Middag er på egen hånd i Skhodra.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Vi kører fra Shkodra til Durres, Albaniens største havneby. I 1966 fik en indbygger i Durres sig en overraskelse, da han ville plante et lille træ i sin lille have. Træet forsvandt. Der var simpelthen et hulrum, hvor han havde gravet. Snart havde man fundet frem til, at der lå et stort amfiteater fra romersk tid under husene i Durres. I det 2. århundrede efter Kristus var der store gladiatorkampe på amfiteatret i Durres, og op mod 18.000 tilskuere. Så gik teatret i glemmebogen, indtil 1966. Vi ser teatret, der er delvist udgravet.

Frokosten er på en restaurant i Durres.
Fra Durres kører vi ind i landet. Vi skal til Berat, en af de smukkeste byer i Albanien. Berat har umiskendeligt osmannisk byggestil i den gamle bydel, der ligger malerisk på den stejle bjergside op mod citadellet. Bydelen er på UNESCOS verdensarvsliste, og når man kigger op mod den, forstår man, hvorfor Berat ofte kaldes ”Byen med de 1000 vinduer”.

Vi bor på et hotel i den gamle bydel, og runder dagen af med en gåtur i de smalle gader.

Middag for egen regning i Berat.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Vi besøger det gamle citadel, der ligger højt over Berat. Bagefter ser vi et interessant ikon-museum, som også er på UNESCOS liste over kulturarv på grund af sin samling af ikonmalerier.

Der er tid til at tage sig en frokost på egen hånd, hvorpå vi sætter kurs mod Kruja. Kruja er en vigtig by i albanernes historie. Her boede nemlig Albaniens store nationalhelt Skanderbeg. Han var fyrstesøn, der blev taget som gidsel af osmannerne i 1420 og kæmpede flere krige på deres side. Men han flygtede tilbage til Albanien og samlede landets små herskere til at modstå ikke mindre end 24 slag mod osmannerne.
Borgen i Kruja var Skanderbegs hjemsted, og vi besøger borgen, der i dag er flot restaureret og indrettet som museum.

Indkvartering og afskedsmiddag på hotel i Kruja.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Om formiddagen har vi tid på egen hånd, inden vi kører til lufthavnen og hjemrejsen begynder. For det meste flyver vi hjem via Wien med Austrian Airlines.

Måltider: Morgenmad

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Albanien

Download FAQ

Danske statsborgere kan rejse visumfrit til Albanien i op til 90 dage. Pas skal være gyldigt 3 måneder efter hjemrejsedatoen. Derudover skal der være mindst to blanke sider i passet.

Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

Det anbefales at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri.

Tal med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

Den albanske valuta er Lek (ALL). 100 lek = 6 krkr. Der er vekselkontorer i de fleste byer, og hæveautomater i f.eks. Tirana, Dürres, Berat og Skhodra.

Der er ingen tidsforskel imellem Danmark og Albanien.

Der bruges to-benede stik som i Danmark. En adapter er derfor ikke nødvendig.

Mobiltelefon: Der er udmærket mobildækning i Albanien. Undersøg priserne ved din teleudbyder.

Internet: På de fleste hoteller er der wi-fi.

Vi anbefaler at slå roaming fra på mobilen.

Lad være med at fotografere i lufthavnen og ved militære installationer. I øvrigt gælder de sædvanlige høflighedsregler ved fotografering af personer: Spørg først, evt med gestus. Ved evt. familiebesøg og lignende: Vent med at fotografere til man er blevet lidt kendt med hinanden.

  Vandet bør så vidt muligt ikke drikkes fra hanen. I bjergene bliver vandet tappet fra kilder og er efter vores bedste overbevisning sikkert at drikke.

Der gives ca. 10% i drikkepenge på restauranter også ved betaling af drikkevarer. Får man båret sin bagage til værelset betaler man et lille beløb svarende til 5 kr.

På grupperejser betales drikkepenge til lokal guide og chauffører af Viktors Farmor.

Det er normen at give hånd, når man mødes, og igen når man siger farvel. Er det familie og venner, man møder, gives der kindkys på begge kinder.

I Albanien koster en kop kaffe 1 Euro. En øl på restaurant det samme. En frokost kan fås for 10 Euro.

Bagagen bør ikke være tungere, end at man til enhver tid kan bære den selv.

Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet. Vigtig medicin skal altid være i håndbagagen.

Vær opmærksom på at visse flyselskaber ikke længere tillader power banks, opladere eller e-cigaretter i den ind tjekkede baggage. De skal i stedet medbringes i håndbagagen. I kan læse mere på de respektive flyselskabers hjemmesider.

Om sommeren kan der være køligt og regne i bjergene, med temperaturer omkring 20 grader. I september kan der være varme, solrige dage med temperaturer omkring 20 grader. Men der kan også være regnvejrsdage og temperaturer på 15 grader.

Husk at supplere pakkelisten med:

 • Paraply/regntøj
 • Vådservietter
 • Kasket eller solhat + solbriller
 • Lille dagtursrygsæk
 • Gode vandresko
 • Evt. medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)
 • Evt. medicin mod køresyge (tal med egen læge)

For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Albanien.