Logo

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger Bulgarien

 • Danske statsborgere kan rejse visumfrit til Bulgarien op til 90 dage. Passet skal være gyldigt under hele opholdet.

  Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • Det anbefales at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri.

  Tal med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside: www.ssi.dk/rejser. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

 • Der er mulighed for at omveksle Euro til lokalvaluta i Bulgarien. Valutaen i Bulgarien er Lev BGN. 1 Lev BGN = 100 stotinki. 1 BGN svarer til ca. 3,8 kr.

  Euro kan bruges mange steder. Udenfor de store byer bruges der stadig overvejende kontanter, men i de store byer kan kreditkort bruges i de fleste butikker og på restauranter. Der findes hæveautomater i Sofia og andre store byer, samt på flere hoteller.

 • Der er 1 times tidsforskel imellem Danmark og Bulgarien. Bulgarien er 1 time foran.

 • I Bulgarien benytter man følgende strømkilde: 220 volt AC, 50Hz. Da stikkene også er de samme, kan danske apparater medtages og bruges i Bulgarien uden problemer.

 • Landekoden til  Bulgarien er +359.

  Når du befinder dig i et EU-land (samt i Norge og Island) sikrer EU's regler, at du kan ringe og bruge data til samme pris, som når du er i Danmark. Der er som regel et loft for data, og du vil typisk modtage en sms om dette fra dit teleselskab ved indrejse. Typisk vil du desuden også modtage en sms, når loftet er nået.

 • Det tilrådes at udvise almindelig høflighed og altid spørge før fotografering.

 • Vandet bør ikke drikkes fra hanen, så køb mineralvand på flaske – det fås overalt. En flaske vand (1,5 liter) koster typisk 1 euro eller derunder.

 • Det er normalt at lægge ca. 10 % i drikkepenge, når man er på restaurant. På grupperejser betales drikkepenge til lokal guide og chauffører af Viktors Farmor.

 • Prisniveauet i Bulgarien er stadig meget lavt og man får meget ud af lommepengene. Prisniveauet i turistområderne stadig er lidt højere, men rejser man rundt i Bulgarien og besøger lokalområderne er det billigt at handle eller gå ud og spise.

 • Bagage: Bagagen bør ikke være tungere, end at man til enhver tid kan bære den selv.

  Håndbagage: Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet. Vigtig medicin skal altid være i håndbagagen.

  På vandreture anbefaler vi altid, at man pakker sine vandrestave i kufferten og at man tager sine vandrestøvler på i flyveren, så man ikke mangler dem, hvis kufferten er forsinket.

 • Bulgarien ligger i det sydøstlige Europa og er hjemsted for et middelhavsklima, der går over i et kontinentalt klima efterhånden som man bevæger sig mod det indre af landet. Bulgarien har tempereret fastlandsklima. Sortehavet vest for landet og Middelhavet lidt længere mod syd gør, at klimaet minder om det typiske Middelhavsklima. Det vil sige varmt og solrigt om sommeren, og mildt om vinteren. Temperaturen om sommeren kan nå op på 27-29 grader ca. 

  i oktober er vejret ofte meget flot med sol, dog lidt kortere dage end om sommeren. Vejret er dog mere lunefuldt i oktober, og man skal have tøj med til køligere aftener. 

 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.