Hvad søger du?

Start din rejse her

Slavonien er en region med legender, myter og hemmeligheder, der stolt passerer videre gennem generationer. Her opretholder de lokale indædt deres traditioner, såsom høstfester, kjoler og den populære lokale musik. Naturen er smuk med vådområder og blide grønne bakker – det hele domineret af de tre mægtige floder: Sava, Drava og Donau. Rejsen er for dig, der ønsker at komme væk fra stress og jag i de kystnære og travle byer for at opdage andre dele af Kroatien. 

5 gode grunde til at rejse til Kroatien med Viktors Farmor:

 • Oplev den flotte arkitektur og stemningen ved floden i Osijek med 5 overnatninger
 • Sejl gennem Kopački rit Naturpark - et af Europas største vådområder
 • Beundr de smukke lipizzanerheste på et af de ældste hestestutterier i Europa
 • Besøg middelalderbyen Ilok med vinsmagning i ”The Old Cellar”
 • Opdag den gamle bydel i Zagreb med brolagte gader og spændende arkitektur

Alle planlagte afgange

Ledig eller Garanteret

Få pladser, 1 plads, Kontakt os

Udsolgt

8 dage Pris Rejseleder Status Bemærkning
4. sep. 24
12.990 kr
Ledig
Direkte fly

Prisen inkluderer

 • Fly København/Zagreb retur
 • Kørsel i bus med aircondition
 • Hoteller
 • Halvpension, dog kvartpension dag 5 og helpension dag 7.
 • Vinsmagning dag 4
 • Sejlads på Sakadaš Søen
 • Entréudgifter
 • Engelsktalende lokalguider
 • Dansk rejseleder
 • Drikkepenge til chauffør og lokalguider

Ingen hokus pokus: Se vores prispolitik her

Prisen inkluderer ikke

 • Eneværelsestillæg (Fra 1.700 kr.)
 • Afbestillings- og rejseforsikring

Husk at læse de generelle handelsbetingelser her

Dagsprogram

Download program

Efter ankomst til Zagreb kører vi direkte til Osijek, en tur på ca. 2½ time. Her har vi fem overnatninger. Osijek er en grøn og historisk universitetsby med en promenade langs med Drava-floden. Byen har et imponerende fæstningsværk fra det 18. årh.

En gåtur gennem byen er en arkitektonisk fest, fra art nouveau og smukke borgerhuse til imponerende barokbygninger. Den gamle del of Osijek, kaldet Tvrđa, er en kombination af militær, urban og sakral arkitektur.

Måltider: Aftensmad

Overnatning: Osijek

De grønneste vådområder og skove i hele Slavonien findes i naturparken Kopački rit. Det er et af de største naturlige vådområder i Europa og er som sådan blevet indstillet til optagelse på UNESCOs liste over Verdens Naturarv.

Store besætninger af hjorte er et varemærke for Kopački rit, og flokkene af vildsvin er lige så store. Der er andre pattedyr i parken, og af fugle findes der mere end 300 forskellige arter.

På kajen ved Sakadaš-søen går vi om bord i en båd, der sejler os på en spændende tur gennem dette helt særlige zoologiske reservat. En professionel guide fortæller om de forskellige dyr og fugle undervejs på sejlturen.

Måltider: Morgenmad og frokost

Overnatning: Osijek

Đakovo ligger midt i den frugtbare Slavonia-region. Đakovo er kendt for deres farverige folklore-tradition, Lipizzanerheste og den fantastiske katedral. Den mest visuelle del af Đakovo er de to tårne i Peterskirken lavet af røde mursten. Den betragtes som en af de smukkeste katedraler i Kroatien. Det indre er lige så imponerende som ydersiden med 43 kalkmalerier og syv altre, hvoraf hovedaltret er næsten 15 m højt.

State Stud Farm er et af de ældste hestestutterier i Europa med en historie, der går tilbage til 1506. De fantastiske hvide Lipizzanerheste er verdenskendte. Viden om opdræt af lipizzanske heste er officielt blevet anerkendt som menneskehedens immaterielle kulturarv – eller den levende kulturarv, som den også kaldes. Den immaterielle kulturarv er den kultur, vi ikke fysisk kan gribe fat i, men som vi genkender og udlever – traditioner, kundskaber og måder at være sammen på.

Det oplever vi, når vi sammen overværer et hesteshow med musik. 

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Overnatning: Osijek

llok rejser sig harmonisk over Donau og er omgivet af skråningerne af Fruška gora og smukke vinmarker. Ilok er hovedbyen i Donaus vinrige. Siden det 3. århundrede, hvor den romerske kejser Probus opdagede de frugtbare skråninger i Fruška Gora Bjergene og plantede vinstokke, er vin blevet en integreret del af livet for befolkningen i Ilok.

I det 17. århundrede tilbød den adelige familie Odescalchi de første flaskevine til Europa direkte fra deres kældre. Især englænderne kom til at elske disse vine, og faktisk var det traminac fra Ilok, der blev drukket ved kroningen af Dronning Elisabeth II. Nu om dage drikkes den ved festlige lejligheder.

Efter rundvisning i den middelalderlige gamle bydel, inklusiv Iloks fæstning og mure, spiser vi frokost med vinsmagning på The Old Cellar, en restaurant, der ligger inde i en tidligere vingård.

Efter byvandringen besøger vi den flotte sommerbolig og ejendom Principovac og nyder udsigten over grønne marker og vinmarker.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Overnatning: Osijek

Der er mange muligheder, og rejselederen giver idéer til, hvordan fridagen kan udnyttes.

Måltider: Morgenmad

Overnatning: Osijek

I etnolandsbyen Karanac, beliggende i hjertet af vinlandet Baranja, oplever vi følelsen af at blive ført langt væk til tidligere tider. En tid hvor hver husstand havde en historie, der langsomt blev ført videre fra generation til generation, og bevarede sin autenticitet og livsstil langt fra byområdets stress og jag.

I ”Gaden af den glemte tid” bliver vi introduceret til gamle håndværk. Vi ser et værksted for træsko, for trækurve, trætønder, ler og flere andre ting. Der er også en smed, en frisørsalon og en gammel mølle. Nyd smagen af traditionel kroatisk pølse kaldet »kulen« efterfulgt af en traditionel fåregryderet kaldet »čobanac« tilberedt på den helt autentiske måde. Efter frokost i Karanac kører vi til Zagreb, hvor vi har de sidste to overnatninger.

Måltider: Morgenmad og frokost

Overnatning: Zagreb

Efter morgenmaden er vi på byrundtur i Zagreb, som både er en moderne og en autentisk by. Den charmerende gamle bydel kaldes „Den Øvre by“ med spændende arkitektur og brolagte gader. Øvre by samler en masse interessepunkter såsom Dolac-markedet, stenporten, katedralen og Markuskirken, som er bedst kendt for sit karakteristiske tag af rød-, hvid- og blåternede tegl, der viser Zagrebs og Kroatiens våbenskjolde.

Fra Upper Town fører den korteste kabelbane i verden til den længste og travleste gade Ilica med hovedtorvet, hvor du mærker metropolens livlige atmosfære. Meget af den arkitektur, der ses omkring Zagreb i dag, blev skabt i Habsburgernes storhedsdage, såsom kunstpavillonen, der dominerer det smukt anlagte torv Tomislav eller Nationalteatret, der blev åbnet personligt af ingen ringere end kejseren af Østrig Franz-Joseph. En vigtig del af Zagrebs identitet er også Sava-floden, som grænser mellem det »nye« og »gamle« Zagreb.

I dag er der tolv broer, der forbinder nord og syd. I modsætning til i andre hovedstæder er der mange parker og grønne oaser, der giver frisk luft og flugt fra byens spænding. Den smukkeste hedder Lenuzzi Horseshoe – et kompleks af syv pladser, som indrammer byområdet med deres parker og grønne områder i form af bogstavet U. Ret imponerende!

Efter frokost bliver der også fritid til egne aktiviteter, som f.eks. kan være mere sightseeing, cafébesøg eller shopping. Der er et ret interessant museum for naivistisk kunst i byen.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Overnatning: Zagreb

Kørsel til lufthavnen, og hjemrejsen begynder.

Måltider: Morgenmad

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Kroatien

Download FAQ

Danske statsborgere kan rejse visumfrit til landene i Balkan op til 90 dage. Pas skal være gyldigt 3 måneder efter hjemrejsedatoen. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

Det anbefales at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Tal med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin.

Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside: https://rejse.ssi.dk/. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

Valutaen i Kroatien er Euro. Bemærk at nogle forretninger ikke modtager betalingskort.

Telefoni: Der er udmærket mobildækning i begge lande. Undersøg priserne ved din teleudbyder.

Internet: Der er wi-fi på de fleste af hotellerne.

For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

Der bruges stik som i Danmark, så en adapter er ikke nødvendig.

Vandet bør ikke drikkes fra hanen, så køb mineralvand på flaske – det fås overalt. En flaske vand (1,5 liter) koster typisk 1 euro eller deromkring.

Der gives ca. 10% i drikkepenge på restauranter, også ved betaling af drikkevarer. Får man båret sin bagage til værelset, betaler man et lille beløb svarende til 5 kr. På grupperejser betales drikkepenge til lokal guide og chauffører af Viktors Farmor.

Lad være med at fotografere i lufthavnen og ved militære installationer. I øvrigt gælder de sædvanlige høflighedsregler ved fotografering af personer: Spørg først, evt. med gestus. Ved evt. familiebesøg og lignende: Vent med at fotografere til man er blevet lidt kendt med hinanden.

Prisniveauet er meget rimeligt. Totalt set er Balkan et billigt sted. En frokost kan fås for fra 50 danske kroner og opefter.

Bagagen bør aldrig være tungere, end at du til enhver tid kan bære det selv.

Vær opmærksom på at visse flyselskaber ikke længere tillader power banks, opladere eller e-cigaretter i den ind tjekkede baggage. De skal i stedet medbringes i håndbagagen. Læs mere på de respektive flyselskabers hjemmesider.

Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen, så du er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

Balkans Middelhavskyst er i det subtropiske bælte med varme, tørre somre og milde vintre med en del regn. I indlandet er klimaet kontinentalt fastlandsklima med kolde vintre og varme somre.

Omtrent 60% af Balkan er dækket af bjerge, som giver meget lokal variation i klimaet. Der kan der være varme, solrige dage med temperaturer omkring 20 grader. Men der kan også være regnvejrsdage og temperaturer ned til 0 grader.

Der er ingen tidsforskel.

Husk at supplere pakkelisten med:

 • Paraply/regntøj
 • Vådservietter
 • Kasket eller solhat + solbriller
 • Lille dagtursrygsæk
 • Gode vandresko
 • Evt. medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse. Du kan se alle rabatordninger på siden "Rabataftaler": https://www.viktorsfarmor.dk/om-viktors-farmor/fordele 

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Kroatien.