Logo

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger Kazakhstan

Vis alle oplysninger Skjul alle oplysninger
 • Fra 1. januar 2017 visumfri i indtil 30 dage.

  Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder ud over opholdets varighed. Passet skal indeholde mindst to blanke sider.

 • Der kræves ingen vaccinationer. Det er en god idé at være vaccineret mod stivkrampe og hepatitis (leverbetændelse). Spørg egen læge eller se Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

 • Betalingsmidlet er ”Tenge” i Kazakhstan. Kursen svinger meget, så den aktuelle dollarkurs kendes først på stedet. Det anbefales at medbringe US$ i kontanter eller Euro gerne i flere mindre sedler, f.eks. 1 $, 5$, 10 $. Kreditkort kan kun bruges enkelte steder. Det er nødvendigt at veksle, som sker straks efter ankomst.

 • Der benyttes overalt turistklasse hoteller med toilet og bad til værelserne. På nogle ture overnattes i gæstehus eller telte – se nærmere i dagsprogrammet.

 • En dansk mobiltelefon kan i de fleste tilfælde bruges til at ringe hjem eller sende SMS - evt. kan man sende e-mails via WiFi, hvis hotellerne tilbyder denne service.

 • Der er 220 volt. Medbring evt. en adapter, da det ikke er alle steder vore stik passer. Der er en lidt ”tykkere” udgave med tre ben. Adapter til sidstnævnte anbefales.

 • Man bør ikke drikke vandet. Mineralvand kan købes overalt. Isterninger i drikkevarer bør undgås.

 • Hvis man får båret sin kuffert til sit værelse giver man et lille beløb svarende til 1 US dollar. Det er normalt at lægge 10% på beløbet ved restaurantbesøg. Drikkepenge til lokale guider og chauffører betales af Viktors Farmor

 • Vil man fotografere personer bør man spørge om tilladelse først. Det er forbudt at fotografere militærbygninger, broer, grænseovergange, banegårde, lufthavne samt politi og soldater. På visse hellige steder er det forbudt at fotografere.

 • Tøj der kan tages af og på ”lag-for-lag” anbefales. Det kan være køligt morgen og koldt om aftenen især i ørkenområder. Det er meget varmt midt på dagen.

  For kvinder er det ikke passende at gå i shorts og T-shirts. Et sæt med løs jakke eller skjorte, der dækker bagdelen samt et par lange bukser er helt acceptabelt. Det er helt ok at gå med bare fødder i sandalerne. Medbring kasket eller solhat. Husk gode travesko og evt. sandaler. Solbriller, da lyset kan være meget skarpt.

  Luften er meget tør, hvilket kan give problemer med sprukne læber. Medbring en læbepomade og drik godt med vand og den gode lokale te.

 • Bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Kazakhstan har kontinentalt fastlandsklima og har pga. sin enorme størrelse ekstrems variationer i temperaturer fra -40 til +40 grader C. Middeltemperaturen i juli ligger mellem 19 og 26 grader C. I det sydvestlige hjørne omkring Almaty er der generelt varmere om sommeren.

 • Landet har hvad vi vil kalde for undertrykkende styre. Men det er ikke noget, man mærker som turist. Befolkningen er venlig og imødekommende, men vil i de fleste tilfælde ikke tale om styret og deres daglige problemer. Selvom befolkningen er muslimer er det ikke forbudt at drikke øl og spiritus.

 • Man kan komme ud for ændringer i programmet undervejs på turen. Seværdigheder kan være under restaurering eller de kan være midlertidigt lukkede af andre årsager. Det er forhold, vi ikke kan tage højde for, og som vi derfor må anmode om en vis overbærenhed overfor.

  Selvom vi har fået bekræftet hotelbookinger flere gange, kan man godt risikere, at der alligevel er overbooket på et af hotellerne, og at man derfor får anvist et andet hotel end det aftalte. Det plejer dog ikke at give anledning til problemer. Man skal blot vide, at det kan forekomme.

 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Viktors Farmor baggrundsbillede