Logo

Grækenland

Den græske ø Patmos ligger i Det Ægæiske Hav. Øen er charmerende og uspoleret, da den aldrig rigtig er blevet opdaget af masseturismen.

Hver påskelørdag slippes følelserne løs på den lille græske ø Patmos. Den hellige ild, som er antændt ved et mirakel i Jerusalem samme dag, ankommer med helikopter, og bliver bragt til Johannesklosteret.

Når midnatsklokkerne falder i slag, går faklen med den hellige ild rundt i klostrets indre gård, og hundredvis af lys tændes i hænderne på de tilstedeværende: Dette er øjeblikket, hvor Kristus genopstår.

Derfor kindkysser alle og giver hånd til hinanden. Luften er ladet med glæde. Og glæden fortsætter, for nu går alle hjem – eller på restaurant – til et midnats-måltid. Fasten er ovre!

 

Viktors Farmor i Grækenland

Du kan opleve denne helt særlige stemning på vores rejse: Påske på Patmos. Rejsen er tilrettelagt, så der er god tid til at fordøje indtryk og gå på opdagelse på egen hånd på den smukke græske ø.

På rejsen Skattene fra Byzans ser vi Grækenlands største kirke Agios Dimitrios og går på opdagelse i Thessalonikis maleriske og labyrintiske bydele, indrammet af den velbevarede gamle bymur.

Bemærk: Begge disse rejser holder pause i 2018 og 2019. Hold øje med denne side, eller tilmeld dig vores nyhedsbrev for at holde dig opdateret.

Grækenland emmer af historie - oplev det selv med Viktors Farmor.
 

  

Praktiske oplysninger Grækenland (Patmos)

 • Der kræves ikke visum til Grækenland for danske statsborgere. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • Vaccinationskrav er der pt. ingen af. Check evt. Seruminstituttets hjemmeside

 • Grækenland har euro som valuta. Der er hæveautomater i centrum af Skala by – 500 meter fra hotellet. Kreditkort kan bruges mange steder, men ikke overalt.

 • Telefoni. Ved selvvalg fra Grækenland ringer man 0045 + det danske nr. Ved selvvalg fra Danmark til Grækenland trykkes 0030 + nr.

  Internet. Der er wi-fi på vort hotel.

 • Strømstik i Grækenland ligner stort set de danske, men er ikke helt de samme. Dog kan 90 % af alt dansk elektronik godt sættes i græske strømstik.

 • Vandet kan drikkes fra hanen, samt fra naturen uden for byerne.

 • I Grækenland forventes drikkepenge for normale tjenesteydelser. 10% er en uskreven regel, men man kan også runde op, hvis man synes man har fået god service.

 • Hvis man vil fotografere mennesker, bør man altid spørge om lov først.

 • Fra Kos til Patmos sejler vi med 2 færger. Først Dodekanisos Pride, som er en katamaran. Vi stævner ud fra Kos kl 11:00 og er på øen Lipsi kl. 12:55. Færgeskift. Klokken 14:30 er vi med Patmos Star det sidste stykke til Patmos, hvor vi ankommer kl. 15:30 Om mandagen (2. påskedag) sejler vi fra Patmos kl. 14:00 med Dodekanisos Pride, og er på Kos kl. 15:45.

 • Selv om det er påske, vil forretningerne være åbne alle dage – og hele dagen.

 • Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Der er en tidsforskel på +1 time mellem Danmark og Grækenland. Grækenland skifter hvert år til sommertid – ligesom Danmark.

 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.