Hvad søger du?

Rejser til Grækenland

Oliven, ouzo og oldtid. Har man først en gang været i Grækenland og oplevet den helt særlige græske middelhavsatmosfære bliver man ikke den samme igen, og idyllen kan ikke tages med hjem!

Man siger, at en retsineret hvidvin ikke kan nydes i Danmark. Den skal nydes kold i Grækenland på en dejlig sommerdag, og gerne med udsigt til det azurblå vand eller i en stille landsby med hvid- og blåmalede huse. Måske på en græsk taverna til duften af grillet nyfanget fisk eller blæksprutte.

Grækenlands mad og drikke, atmosfære og kultur nydes bedst i Grækenland på en lille restaurant ved ksyten eller en landsby i indlandet. Det samme gælder græsk salat, frisk feta, solmodne tomater, græske oliven, fisk og skaldyr eller lam, der også er en del af det spændende køkken. På rejsen Myternes Grækenland. Odyssé på Peloponnes - besøges bl.a. Kalamata, der er kendt for sine sorte oliven

Inde i landet findes idylliske olivenlunde, drypstenshuler, fåreavlere og landsbyer, hvor tiden på mange måder er gået i stå. Dertil kommer selvfølgelig den græske oldtid, som er civilisationens vugge i Europa. Fuld af myter og guder.

Odysseus, Zeus og Athene er velkendte navne fra skoletiden. Men at se de mange tusinde år gamle søjler, paladser, statuer og andre levn fra fortiden er også en stor oplevelse.

Grækenland har det hele!
 

  

Praktiske oplysninger Grækenland

 • Der kræves ikke visum til Grækenland for danske statsborgere. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • Vaccinationskrav er der pt. ingen af. Check evt. Seruminstituttets hjemmeside

  Grækenland har under hele pandemien haft et lavt smittetal i forhold til de fleste andre europæiske lande. De græske retningslinjer er meget lig de danske; god afstand, hyppig håndvask og krav om mundbind. Det er obligatorisk at bære mundbind når man opholder sig på offentlige indendørs områder, som fx butikker, museer og offentlig transport. På udflugter skal der ikke bæres mundbind i bussen. På hotellerne er det frivilligt om man vil bære mundbind på fællesarealerne. 

  Læs mere om Grækenland og Corona på rejsens side.

 • Grækenland har Euro som valuta. Der er hæveautomater, og kreditkort kan bruges mange steder, men ikke overalt.

 • Landekoden til Grækenland er +30


  Når du befinder dig i et EU-land (samt i Norge og Island) sikrer EU's regler, at du kan ringe og bruge data til samme pris, som når du er i Danmark. Der er som regel et loft for data, og du vil typisk modtage en sms om dette fra dit teleselskab ved indrejse. Typisk vil du desuden også modtage en sms, når loftet er nået.

  Der er desuden wi-fi på de fleste hoteller.

 • Strømstik i Grækenland ligner stort set de danske, men er ikke helt de samme. Dog kan 90 % af alt dansk elektronik godt sættes i græske strømstik.

 • Vandet kan drikkes fra hanen de fleste steder, men smagen er ikke altid den bedste. På nogle af de store græske ferieøer er bakteriefloraen en anden i drikkevandet, og man bør derfor købe vand på flaske.

 • I Grækenland forventes drikkepenge for normale tjenesteydelser. 10% er en uskreven regel, men man kan også runde op, hvis man synes man har fået god service.

 • Hvis man vil fotografere mennesker, bør man altid spørge om lov først.

 • Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Der er en tidsforskel på +1 time mellem Danmark og Grækenland. Grækenland skifter hvert år til sommertid – ligesom Danmark.

 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse. Læs mere om de fordele, du har som Viktors Farmor gæst her.