Logo

Grækenland

Den græske ø Patmos ligger i Det Ægæiske Hav. Øen er charmerende og uspoleret, da den aldrig rigtig er blevet opdaget af masseturismen.

Hver påskelørdag slippes følelserne løs på den lille græske ø Patmos. Den hellige ild, som er antændt ved et mirakel i Jerusalem samme dag, ankommer med helikopter, og bliver bragt til Johannesklosteret.

Når midnatsklokkerne falder i slag, går faklen med den hellige ild rundt i klostrets indre gård, og hundredvis af lys tændes i hænderne på de tilstedeværende: Dette er øjeblikket, hvor Kristus genopstår.

Derfor kindkysser alle og giver hånd til hinanden. Luften er ladet med glæde. Og glæden fortsætter, for nu går alle hjem – eller på restaurant – til et midnats-måltid. Fasten er ovre!

 

Viktors Farmor i Grækenland

Du kan opleve denne helt særlige stemning på vores rejse: Påske på Patmos. Rejsen er tilrettelagt, så der er god tid til at fordøje indtryk og gå på opdagelse på egen hånd på den smukke græske ø.

På rejsen Skattene fra Byzans ser vi Grækenlands største kirke Agios Dimitrios og går på opdagelse i Thessalonikis maleriske og labyrintiske bydele, indrammet af den velbevarede gamle bymur.

Grækenland emmer af historie - oplev det selv med Viktors Farmor.

Viktors Farmor baggrundsbillede