Logo

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger Grækenland

 • Der kræves ikke visum til Grækenland for danske statsborgere. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • Vaccinationskrav er der pt. ingen af. Check evt. Seruminstituttets hjemmeside

  Grækenland har under hele pandemien haft et lavt smittetal i forhold til de fleste andre europæiske lande. De græske retningslinjer er meget lig de danske; god afstand, hyppig håndvask og krav om mundbind. Det er obligatorisk at bære mundbind når man opholder sig på offentlige indendørs områder, som fx butikker, museer og offentlig transport. På udflugter skal der ikke bæres mundbind i bussen. På hotellerne er det frivilligt om man vil bære mundbind på fællesarealerne. 

  Senest 48 timer inden ankomst skal hver rejsende have udfyldt en indrejseformular. Denne skal medbringes enten elektronisk eller printet. Der tages stikprøver ved indrejse i Grækenland, og man kan derfor blive bedt om at lade sig Covid-19 teste i lufthavnen. Er dette tilfældet, skal man efter testen tage direkte til sit hotel, og opholde sig på værelset indtil man senere samme dag modtager testresultatet.

  Læs mere om Grækenland og Corona på rejsens side.

 • Grækenland har Euro som valuta. Der er hæveautomater, og kreditkort kan bruges mange steder, men ikke overalt.

 • Landekoden til Grækenland er +30


  Når du befinder dig i et EU-land (samt i Norge og Island) sikrer EU's regler, at du kan ringe og bruge data til samme pris, som når du er i Danmark. Der er som regel et loft for data, og du vil typisk modtage en sms om dette fra dit teleselskab ved indrejse. Typisk vil du desuden også modtage en sms, når loftet er nået.

  Der er desuden wi-fi på de fleste hoteller.

 • Strømstik i Grækenland ligner stort set de danske, men er ikke helt de samme. Dog kan 90 % af alt dansk elektronik godt sættes i græske strømstik.

 • Vandet kan drikkes fra hanen de fleste steder, men smagen er ikke altid den bedste. På nogle af de store græske ferieøer er bakteriefloraen en anden i drikkevandet, og man bør derfor købe vand på flaske.

 • I Grækenland forventes drikkepenge for normale tjenesteydelser. 10% er en uskreven regel, men man kan også runde op, hvis man synes man har fået god service.

 • Hvis man vil fotografere mennesker, bør man altid spørge om lov først.

 • Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Der er en tidsforskel på +1 time mellem Danmark og Grækenland. Grækenland skifter hvert år til sommertid – ligesom Danmark.

 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse. Læs mere om de fordele, du har som Viktors Farmor gæst her.