Logo

Ungarn

Duften af paprika i en simrende gryde gulyás pirrer smagsløgene. På de små restauranter langs Donaufloden med Buda på den ene side og Pest på den anden side, kan man nyde den gamle bys flotte arkitektur og sprudlende folkeliv.

 

Ungarn var engang en del af det østrig-ungarske kejserrige. Det blev opløst ved afslutningen af 1. verdenskrig. Kejser Franz Joseph 1., der tilhørte Habsburg-dynastiet, regerede gennem 68 år dette storrige.

Han satte i høj grad sit præg på landet, både politisk, kulturelt og arkitektonisk. I dag er det et moderne land, og Budapest, som er Ungarns hovedstad, bliver ofte beskrevet som den smukkest by langs Donau.


Viktors Farmor i Ungarn

Rundrejsen ”Franz Josephs land” i det gamle østrig-ungarske kejserrige tager os med til den smukke hovedstad Budapest samt til Szentdre og Eztergom. Eztergom var hovedstad til 1200-tallet, og i den store domkirke er der mausoleum for ærkebiskopper i den store krypt. Szentendre har både museum for vinsmagning og marcipan, og den er desuden kendt som ”kunstnerlandsbyen”.

Der er mange kulturelle og historiske indtryk at fordøje i Ungarn – og så er det jo godt, at landet ligger så tæt på, så man nemt kan komme igen.

 

Rejser til Ungarn

Viktors Farmor baggrundsbillede