Hvad søger du?

Start din rejse her

Vi får rig mulighed for at gå på eventyr i den smukke - og til tider vilde - natur. I nationalparken Snowdonia findes 15 bjergtoppe, der er over 900 meter høje. Her vandrer vi op til toppen af det klippefyldte bjerg Snowdon (1.085 m.o.h), der er det højeste bjerg i Wales og England. På skråningerne ser vi måske vilde bjerggeder.

Kyststrækningen i Wales er også garant for store naturoplevelser samt hyggelige veje, der fører gennem små landsbyer og forbi marker med græssende får.

Vi tager på vandretur på øen Holy til det ikoniske fyrtårn South Stack, og vi tager på en bådtur i Menai strædet på udkig efter sæler, marsvin og delfiner samt lunder og masser af andre havfuglearter.

Nutidens Wales oplever vi i de pittoreske landsbyer, hvor vi bydes velkommen med ægte walisisk gæstfrihed. Vores vandreferie bringer os gennem smukke landskaber med kløfter, vandfald og søer og ender ved Pontcysyllte Akvædukten, der er den længste akvædukt i Storbritannien og den højeste i verden. Vi slutter af med en sejltur via kanalen tilbage til Llangollen.

Wales er en del af Storbritannien, men landet har sit eget nationalflag og sit eget sprog. Sproget er lidt et eventyr i sig selv, og det er en udfordring for alle, der ikke har forsøgt at tale walisisk før. Men et udtryk, du nok hører ved ankomst, er ”Croeso i Gymru”, der betyder Velkommen til Wales!

5 gode grunde til at rejse til Wales med Viktors Farmor

  • Rejsen gennemføres med en lille gruppe på maksimalt 14 deltagere
  • Kom på vandreture i et af de smukkeste naturområder i Storbritannien
  • Vandr til toppen af Snowdon, det højeste bjerg i Wales og England
  • Besøg den længste akvædukt i Storbritannien og den højeste i verden
  • Sov på gode 3-4* hoteller

Alle planlagte afgange

Ledig, Garanteret

Få pladser, 1 plads, Kontakt os

Udsolgt

8 dage Pris Rejseleder Status Bemærkning
15. sep. 23
17.490 kr
Ledig
Direkte fly

Prisen inkluderer

  • Direkte fly med SAS: København-Manchester
  • 7 overnatninger i delt dobbeltværelse:
    - 3 nætter i Caernafon
    - 1 nat i Nant Gwrtheyrn, Llithfaen
    - 3 nætter i Betws-y-Coed
  • 1 x helpension, og 5 x halvpension og 2 x kvartpension
  • Kørsel i bus
  • Entré- og nationalparkudgifter
  • Bådtur på Menai Strædet
  • Bådtur på Llangollen kanalen
  • Drikkepenge til chauffør
  • Drikkepenge til lokale guider
  • Dansk rejseleder

Ingen hokus pokus: Se vores prispolitik her

Prisen inkluderer ikke

  • Eneværelsestillæg (Fra 3.900 kr.)
  • Afbestillings- og rejseforsikring

Husk at læse de generelle handelsbetingelser her

Dagsprogram

Download program

Vi flyver direkte til Manchester, hvorfra vi kører til Caernarfon i det nordvestlige hjørne af Wales.

Vel fremme tjekker vi ind på vores hotel, hvor vi skal bo de næste tre nætter. Herefter går vi en tur i den hyggelige by. Vi besøger middelalderfæstningen Caernarfon Castle og de tilstødende bymure, som blev opført af kong Edvard 1. af England i det 13. århundrede som en del af hans erobring af Wales. Det var her, at Prins Charles i 1969 blev indsat som Prins af Wales. Slottet og bymuren er meget velholdt og fremstår som et af de fineste eksempler på en middelalderfæstning, hvilket har sikret Caernarfon Castle en velfortjent plads på UNESCOs Verdensarvsliste.

Måltider: Aftensmad

Caernarfon ligger på den østlige bred af Menaistrædet. I dag krydser vi strædet via en bro og kører over til den naturskønne ø Anglesey. Den 715 km2 ø er den største walisiske ø og den syvende største i Storbritannien.

Via endnu en bro fortsætter vi til øen Holy. Øen emmer af eventyr med dramatiske landskaber og vild natur. Her tager vi på en 2-3 timers vandretur til bjerget Holyhead og det ikoniske fyrtårn South Stack fra 1809. For at komme til fyrtårnet skal vi ned ad 400 trappetrin, men vi bliver belønnet af en flot udsigt fra toppen af fyrtårnet med udsigt over havet, hvor der findes masser af havfugle.

Vi spiser frokost i byen Rhosneigr, inden vi tager til broen Menai. Herfra skal vi med båd ad Menaistrædet mod halvøen Llanddwyn. Her åbner strædet op ud mod Det Irske Hav. Vi ser lunder og mange andre havfuglearter, og hvis vi er heldige sæler, marsvin og delfiner. Undervejs på bådturen kommer vi også forbi Caernarfon Castle samt Plas Newydd House fra 1470, der var hjemsted for den første Marquess of Anglesey. Vi skal naturligvis også kigge nærmere på den historiske Menai Suspension Bridge - en hængebro, der blev færdigbygget i 1826.

Dagens vandring er på 8 km og tager ca. 2-3 timer. Akkumuleret højdemeter: ca. 400 meter opad, ca. 400 meter nedad.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi kører i dag til den utrolige Snowdonia Nationalpark med bjerget Snowdon, der er det højeste bjerg i England og Wales. Her tager vi på en vandretur til toppen af Snowdon (1.085 m.o.h) via det imponerende Rhyd Ddu Pass og ned via Rangers Path. Det er en flot vandretur gennem en dramatisk natur, og hvis vi er heldige, møder vi den walisiske bjergged undervejs på vores vandretur.

På en klar dag kan vi fra toppen se helt til Irland og Isle of Man og så langt nordpå som til Lake District i England. I nationalparken findes desuden 14 andre bjergtoppe, som er over 900 meter høje.

Dagens vandring er på 13 km og tager ca. 5-6 timer. Den første halvdel af turen går man opad, hvorefter man går nedad den sidste halvdel. Akkumuleret højdemeter: ca. 900 meter opad, 900 meter nedad

NB: Vandreturen til toppen af Snowden karakteriseres som en 3-støvlet vandring. Snowdon har en højde på 1.083 m., og på den sidste tredjedel til toppen er stigningen mere stejl og på natursti med kuperet granitsten som underlag.

Hvis man ikke har mod på at vandre til toppen, kan man køre med bussen til det sted, hvor vandreturen slutter, og så gå en tur på egen hånd i det område.

Måltider: Morgenmad og frokost

I dag kører vi til den naturskønne Llyn-halvø, som ligger på vestkysten af Wales. Vi starter dagen med en vandretur langs den dramatiske kyst. Senere besøger vi Nant Gwrtheyrn, der huser Det Nationale Walisiske Sprog- og Kulturarvscenter. Vi får en guidet rundvisning og får vores tunger på hårdt arbejde, når vi skal lære nogle walisiske udtryk. Herefter nyder vi en lækker walisisk cream tea.

Vi har én overnatning i Nant Gwrtheyrn, Llithfaen.

Dagens vandring er på 5 km og tager ca. 2 timer.

Måltider: Morgenmad, cream tea og aftensmad

Vi kører tilbage til Snowdonia Nationalpark, hvor vi tager på en vandretur langs med det eventyrlige Aberglaslyn-pas og videre til den hyggelige landsby Beddgelert med gamle charmerende stenhuse og broen over floden Colwyn. Her får vi virkelig fornemmelsen af at være i det rurale Wales, det kan føles lidt som at lande i en tidslomme med pittoreske og romantiske små stenhuse. Derudover kører det gamle bevaringsværdige damptog gennem byen, som stadig transporterer gæster rundt.

Vi fortsætter til Betws-y-Coed, hvor vi har eftermiddagen fri på egen hånd.

Dagens vandring er på 3 km og tager ca. 1 time. Akkumuleret højdemeter: ca. 65 meter opad.

Vi har tre overnatninger på hotel i Betws-y-Coed.

Måltider: Morgenmad og frokost

I dag tager vi på vandretur på et stykke af Slate Trail ved byen Betws-y-Coed. Byen beskrives ofte som indgangen til Snowdonia og ligger i et alpint område omringet af Gwydyr-skoven.

Vi vandrer gennem den utrolige kløft Fairy Glen, som ligner noget taget ud af filmene Ringenes Herre. Her får vi virkelig eventyrlige fornemmelser, mens vi vandrer gennem området. Vi kommer bl.a. forbi det imponerende vandfald Conwy Falls samt den idylliske sø Llyn Elsi. Her sænker roen sig, mens naturen omslutter os.

Området har også fået en velfortjent plads på UNESCOs Verdensarvsliste

Dagens vandring er på 13 km og tager ca. 5 timer. Akkumuleret højdemeter: ca. 520 meter.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi kører til byen Llangollen, der ligger i en dal på begge sider af floden Dee og omgivet af Cambrian-bjergene. Vi vandrer langs med den charmerende Llangollen-kanal, der forbinder Llanogllen med Hurleston i England. Den 66 km lange kanal blev bygget i starten af 1800-tallet, så der kunne fragtes kul og jern via vandvejen.

Vi ender ude ved Pontcysyllte Akvædukten. Kanalbroen bærer Llangollen-kanalen over River Dee-dalen. Akvædukten blev færdiggjort i 1805 og er den længste i Storbritannien og højeste akvædukt i verden. Den er 307 meter lang og 38 meter høj, og indeholder 1,5 millioner liter vand. Derfor er Akvædukten også havnet på UNESCOs Verdensarvsliste. Efter at have oplevet dette fantastiske ingeniørarbejde samt udsigter sejler vi via kanalen tilbage til Llangollen.

Dagens vandring er på 9 km og tager ca. 2 timer. Akkumuleret højdemeter: ca. 95 meter opad, ca. 85 meter nedad.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi har tid på egen hånd, indtil vi om eftermiddagen kører til lufthavnen i Manchester, hvorfra vi flyver direkte til København.

Måltider: Morgenmad

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejsen til Wales

Download FAQ

Danske statsborgere kan rejse visumfrit til Wales i op til 180 dage. Passet skal være gyldigt under opholdets varighed.
Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

Det blå EU-sygesikringsbevis dækker ikke efter 1. januar 2021, hvis man bliver syg på en rejse til Storbritannien. Rejsende skal derfor have en privat rejseforsikring for at kunne rette krav om refusion af eventuelle udgifter for sygepleje, som man er blevet pålagt at betale. Samtlige udgifter til læge, hospitalsindlæggelse, behandling og hjemtransport er efter 1. januar for egen regning, hvis man ikke har en rejseforsikring.

Det anbefales at være vaccineret mod stivkrampe, difteri og hepatitis A (smitsom leverbetændelse). Tal med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin.

Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside https://rejse.ssi.dk. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

Møntfoden i Wales er Britisk pund (GBP). Alle gængse kreditkort accepteres i Wales. Dog er det – som i Danmark – forskelligt fra butik til butik, hvilke kort, der accepteres. Der er hæveautomater i de større byer.

På Wales’ mange kroer og pubs bliver der serveret simpel og lækker mad lavet af lokale produkter i høj kvalitet. Her kan du prøve traditionelle walisiske retter som cawl, rarebit, welsh cakes, bara brith og Glamorgan sausage.

De seneste år har der været en regulær kulinarisk revolution i Wales, så her findes mange restauranter i særklasse. Ved kysten kan du desuden finde friskfanget krabbe, muslinger og østers. I de mange mikrobryggerier serveres lokal cider og øl. Velbekomme!

Mobiltelefon: Der er udmærket mobildækning i Wales. Undersøg priserne ved din teleudbyder.

Internet: På de fleste hoteller, restauranter og pubs er der trådløst internet.

Medbring rejseadapter (DK til UK).

Vand fra hanen er af varierende kvalitet og smager nogle gange lidt af klor. Det er selvfølgelig altid muligt at købe flaskevand.

På restauranter er det normalt, at man lægger ca. 10-15% til beløbet. En del restauranter tilføjer dog drikkepenge på regningen, en såkaldt ”service charge”, så husk at se efter, om de er inkluderet. På pubberne gives normalt ikke drikkepenge.

På hotellet forventes 1 pund pr. nat til stuepige og bagage porter ca. 2-3 pund pr bagage.

Hvis man vil fotografere mennesker, bør man altid spørge om lov først. Lad være med at fotografere i lufthavnen og ved militære installationer.

Prisniveauet for mad, øl, vand og sodavand er ca. det halve af priserne i Danmark. Et måltid mad på en restaurant koster ca. 100-150 kr., og billigere på pubs.

Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens. Du må gerne tage powerbanks med, så længe de ikke overskrider 100Wh, og så længe du har dem med i håndbagagen.

Vejret i Wales kan være temperamentsfuldt, men er lidt mildere end i Danmark.

I sommerhalvåret fra maj til oktober ligger temperaturen i det nordlige Wales på 15-20 grader.

Der er 1 times tidsforskel mellem Danmark og Wales. Når kl. er 11 i Wales, er kl. 12 i Danmark.

Husk at supplere pakkelisten med:

Påklædning: lag på lag

  • Kirurgiske mundbind / medical masks
  • Vandtætte vandresko/støvler
  • Gode sokker til vandring, gerne både tynde og tykke
  • Fleece eller ulden sweater
  • Gode bukser til vandring
  • Lille tur-rygsæk med regnslag
  • Evt. vandrestave
  • Solbriller

Til tur-rygsækken:

  • Dry bag til mobil, kamera osv.
  • Regntøj
  • Vind- og vandtæt skaljakke
  • En varm trøje
  • Kikkert (vandtæt anbefales)
  • Siddeunderlag
  • Vanddunk
  • Ekstra sokker
  • Handsker & hue

For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse. Se alle rabatordninger her: Fordele og rabatter

Dette er en Viktors Farmor vandreferie med sværhedsgrad 2 støvler.

NB: Vandreturen på dag 3 på bjerget Snowden kan karakteriseres som en 3-støvlet vandring. Snowden har en højde på 1.083 m., og på den sidste tredjedel til toppen af stigningen mere stejl og på natursti med kuperet granit-sten som underlag.

Hvis man ikke har mod på at vandre til toppen, kan man køre med bussen til det sted, hvor vandreturen slutter, og så gå en tur på egen hånd i det område.

Læs mere om sværhedsgraden 2 støvler her

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Wales.