Logo

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger Georgien og Armenien

 • Pas skal være gyldige 6 måneder efter indrejse i landene. Der kræves pt. ikke visum til hverken Georgien eller Armenien. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • Det anbefales at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Malaria forekommer i den sydøstlige del af Georgien i perioden fra juni til og med oktober. Der er malaria i Araxdalen i Armenien, men der er vi kun kortvarigt, og kun om dagen, og i øvrigt på et tidspunkt af året, hvor der sandsynligvis ikke er malariamyg fremme. Tal med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. 

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

 • Møntfoden i Georgien hedder Lari (GEL). 1 Lari svarer til ca. 2,70 danske kroner. Valuta kan hæves i lufthavnen, EUR, USD og Kreditkort kan benyttes på restaurant. Medbringer man valuta medbringes USD eller Euro.

  Møntfoden i Armenien hedder dram (AMD). 10.000 dram svarer til ca. 150 DKK. Det anbefales at medbringe EURO. VISA-kort kan bruges i Yerevan.

 • Telefoni. Landekoden for Georgien er 00-995 og landekoden for Armenien er 00374 + områdenummer (10 i Yerevan) + lokalnummer.

  Mobiltelefon. I det meste af landet er der udmærket dækning. Både TDC og Telenor har roamingaftaler med teleselskaber i Georgien og Armenien. Er du i tvivl om dækningsområder og priser skal du kontakte din mobiludbyder.

  Internetcaféer. Der er et stigende antal internetcaféer i Georgen og Armenien, men hastigheden er lav og forbindelsen til tider ustabil. Der er internetadgang på nogle af hotellerne. 

 • Der er 220 volt i både Georgien og Armenien. Strømstyrke og stik er som i Danmark (det trebenede stik findes ikke). Der er visse stik, de ”tykke” danske ben ikke passer i.

   

   

 • I Georgien anbefales det at drikke mineralvand fra flasker da bakteriefloraen er anderledes end vi er vant til fra Danmark. I Armenien kan vandet ikke drikkes fra hanen, så her bør man også købe mineralvand.

 • Der gives ca. 10 % i drikkepenge på restauranter. På nogle restauranter er betjening dog lagt på. Se efter på regningen. På grupperejser betales drikkepenge til lokal guide og chauffører af Viktors Farmor.

 • Lad være med at fotografere i lufthavnen og ved militære installationer. I øvrigt gælder de sædvanlige høflighedsregler ved fotografering af personer: Spørg først, evt. med gestus. Ved evt. familiebesøg og lignende: Vent med at fotografere til man er blevet lidt kendt med hinanden.

 • Georgiens klima er meget varieret. Fra den varme fugtige kyst ved Sortehavet via det køligere alpine klima i Kaukasus til tørt steppeklima i det østlige. Det kan være ret varmt om sommeren, især i Tbilisi. Normalt sommertøj af bomuld, gerne til at tage på og af ”lag-for-lag” anbefales. Medbring evt. let regntøj.
  Ved besøg i kirker bør kvinder have hovedet dækket af et tørklæde, og kjolelængden bør gå nedenfor knæene. Medbring et tørklæde til at svøbe om hals og hoved, da der kan være en del træk i bilerne. Mænd bør have lange bukser på i kirkerne.

  I Armenien er der ingen regler. Armenierne selv går vestligt og afslappet klædt, i alle fald i Yerevan. Man går også gerne ind i kirkerne med bare skuldre og korte skørter. Mænd kan godt gå i shorts. I april-maj og september-oktober skal man have let sommertøj til om dagen, og en varm trøje og vindjakke til om aftenen. Specielt i forårsmånederne kan man også få brug for regntøj eller paraply.

 • I Armenien er ost og pølser det mest fristende, men det må man desværre ikke indføre til EU. Der fås også kandiseret frugt. Chokolade fra Grand Candy er god og billig. Den toldfri butik i lufthavnen vil sige at flasker godt kan bringes ind i EU, da de bliver forseglet. DET PASSER IKKE.

 • Georgien:

  På alm. restaurant: Et måltid mad koster 15 GEL. På pænere restaurant fra 25 GEL. Lokal øl koster 5 GEL, 7 GEL for importeret øl. Cola 3 GEL. Vand 2 GEL for lille flaske.

  I kiosk eller supermarked: 1½ l vand koster 5 GEL.En flaske vin fra 25 GEL.

   

  Armenien:

  På almindelig restaurant: Et måltid mad koster fra 3000 AMD. Lokal øl koster 500 AMD, importeret øl koster fra 725 AMD. Vand 190 AMD for lille flaske.

  I kiosk eller supermarked: 1½ l vand koster 225 AMD.

 • Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Sommertid: + 2 timer.
  Normaltid: + 3 timer.

 • Husk at supplere pakkelisten med:

  - Lommelygte + ekstra batterier

  - Insektspray

  - Vådservietter

  - Kasket eller solhat

  - Lille dagtursrygsæk

  - Gode vandresko eller –støvler

  - Evt. medicin mod maveinfektion (tal med egen læge) 

 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden er: VFrejsende

Viktors Farmor baggrundsbillede