Logo

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger Jordan og Israel

Vis alle Skjul alle
 • Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra hjemrejsedagen. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

  Jordan: Visum på grupperejser er gratis. Vi skal blot have pasoplysninger inden afrejse.

  Israel: Visumfri.

 • Som i mange andre lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Tal evt. med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

 • Jordanske dinarer (JOD) fås somme tider i nogle danske banker og i Forex, men vi anbefaler at veksle til dinarer ved ankomsten til Amman. Det er mest fordelagtigt at medbringe USDollars. 1 Dinar er ca. 9 danske kroner. Kreditkort kan bruges til betaling på de fleste hoteller samt i større forretninger. Der er langt mellem hæveautomaterne, og man kan – naturligvis - kun hæve i den lokale valuta. Hvis man er løbet tør for dinarer, kan man mange steder godt betale i dollars (men ikke i Euro).

  Valutaen i Israel hedder Israeli Sheqel (ISL) (flertal: sheqalim). En sheqel består af 100 agorot (ental: agora). 10 ISL er ca. 18 DKK.
  Kreditkort accepteres i vid udstrækning i banker, på restauranter og i butikker. Vi anbefaler, at du tager lommepenge med i form af US-dollar i små sedler, da vekselkursen er bedre i Israel.

 • Mobiltelefon. I de større byer er der udmærket dækning. MMS er ikke muligt. Der kan købes lokale taletidskort. Mange smartphones går på internettet af sig selv, og glemmer man at slå det fra kan det koste mange penge for datatid brugt i udlandet. Husk derfor at slå datatrafik fra i telefonens indstillinger inden afrejsen.

  Internet. Mange hoteller tilbyder wifi enten gratis eller mod betaling, og tilgængeligt i fællesområder (typisk omkring receptionen) og/eller på værelserne. Kvalitet og hastighed svinger meget. Nogle hoteller har også en computer i fællesområder, som kan benyttes gratis eller mod betaling. 

 • Der bruges 220 volt. Der er fem forskellige standarder for stik i Jordan og Israel (C, D, F, G, J, H), så det er en fordel at medbringe adapter, bl.a. til ”engelske” stik. Ikke alle danske stik passer til de to-benede kontakter, der oftest kun har plads til ”tynde ben”.

 • Det anbefales at købe mineralvand på flasker. Det kan fås overalt.

 • På grupperejserne med dansk rejseleder er drikkepenge til chauffør og guide inkluderet i prisen. Vælger man at ride fra indgangen af Petra-komplekset til indgangen af Siq’en (indgangskløften) forventer beduinerne ca. 3 JOD/4,5 USD i drikkepenge.

  Får man båret kufferten op til værelset, giver man et beløb svarende til 2-3-kr. Køber man selv måltider, runder man op med ca. 10 %. Toiletter er ofte overvåget af personale, der forventer nogle småpenge.

  Det kan være svært at få fat i småpenge til drikkepenge og lignende. Man kan veksle under små indkøb i byen eller ved drikkepengeskålen på toiletterne.

 • Militære områder, lufthavne og grænseområder må ikke fotograferes. Når man vil fotografere mennesker, er det bedste at bede om tilladelse først. Ikke alle kvinder bryder sig om at blive fotograferet, og det bør respekteres.

 • Tøj der kan tages af og på "lag for lag" anbefales. Det er praktisk med en lun sweater eller en vindjakke til de kølige morgener og aftener. Ved solnedgang falder temperaturen mærkbart i ørkenen, og vinden rejser sig. Et let tørklæde til halsen kan være rart i en air-conditioneret bus.

  Kvinder bør ikke gå i shorts, brug i stedet en let nederdel eller bukser, der går ned over knæene.

  Mænd kan gå i shorts på visse turiststeder. Det er derimod ikke velset i byerne. Ved besøg i synagoger og kirker skal kvinder have dækket knæ og skuldre. Husk gode travesko, evt. sandaler. Solbriller og solhat eller kasket, da lyset kan være skarpt, især i ørkenområderne.

  Medbring et tørklæde, der kan beskytte ansigtet mod sand og vind og holde kasketten på plads, når man sidder oven på jeepen i Wadi Rum. På de fleste af hotellerne kan man få vasket tøj.

 • Et måltid mad på en restaurant koster 100-200 kr. En øl koster ca. 25-40 kr. og en sodavand/mineralvand ca. 5-10 kr. En snack som f.eks. en falafel med en sodavand kan fås til ca. 60 kr.

 • Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Der er varmt og tørt fra april til oktober og mildt fra november til marts. Selvom det er varmt, gør den lave luftfugtighed at det ikke nødvendigvis føles ubehageligt. Dog er det noget koldere i de højtliggende områder som Jerusalem og Amman.

  Regn er ulige fordelt i landet med mest nedbør i de nordlige og centrale (højtliggende) dele, mens det er meget tørt i de sydlige regioner, hvor klimaet er ørkenlignende.

 • Jordan og Israel er en time foran Danmark

 • Husk at supplere pakkelisten med:

  - Vækkeur

  - Vådservietter

  - Sollotion med høj faktor

  - Læbepomade

  - Kasket eller solhat

  - En rulle toiletpapir eller kleenex

  - Gode vandresko eller –støvler

  - Langærmet skjorte/bluse og lange bomuldsbukser

  - Badetøj /håndklæde/badesandaler til Det Døde Hav

  - Evt. medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

  - En lille flaske håndrens (fås på apoteker eller hos Matas)

 • Da vandet er ekstremt saltholdigt, må man kun opholde sig i det 5-10 minutter, og man skal afvaskes godt bagefter. Hvis man har sår eller rifter, bør man lade være. Der kan evt. benyttes svømmebriller til beskyttelse af øjnene. Stærkt overvægtige kan komme i ”havsnød”, da de ikke kan få fodfæste på bunden på grund af den stærke opdrift. Smykker bør tages af, inden man bader i det meget salte vand.

 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Viktors Farmor baggrundsbillede