Logo

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger Oman

Vis alle oplysninger Skjul alle oplysninger
 • Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra hjemrejsedagen. Der må ikke være israelske stempler i passet. 

  Et visum på +10 dage i Oman koster pt. 20 rialer (ca. 350 kr.) Viktors Farmor sender en visumvejledning ud i god tid inden afrejse, men man kan tidligst søge om visum 1 måned før indrejse i Oman. Viktors Farmor kan desuden hjælpe med at søge visum mod et gebyr på pt. 700 kr. (inkl. visum). I så fald skal man indsende pasfoto og kopi af pas til Viktors Farmor. Gerne elektronisk.

  Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • Som i de flere andre lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Tal evt. med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

 • Omanske rialer kan somme tider fås i Forex. En rial er mellem 15 og 16 danske kroner. Det er mest fordelagtigt at medbringe Euro, men nye Dollarsedler går også an de fleste steder. Bed banken om at skaffe pæne og forholdsvis nye sedler.

  Det kan være vanskeligt at få vekslet gamle sedler med mærker eller stempler på. Ved ankomsten kan man veksle lidt i lufthavnen. Kursen er ikke så fordelagtig, men man kan veksle tilbage til en rimelig kurs efter check-in. mod forevisning af kvittering Bankerne har kun åbent om formiddagen.

  Man kan også veksle penge hos pengeveksleren i cornichen ved siden af Naseem Hotel. Det er samme kurs som i banken, men proceduren er knap så langsommelig, og desuden kan man få vekslet sidst på eftermiddagen. Flere steder (f.eks. ved indgangen til suq’en i Muscat) er der nu opsat hæveautomater (ATM) til visakort. Kreditkort kan anvendes på nogle hoteller og forretninger. De kan lægge gebyr på, enten 2% af beløbet eller 2-3 rialer.

 • Der benyttes turistklassehoteller og camps. Hotellerne er med eget bad og toilet, mens camps i Ras Al Had og Wahiba Sands er med fællesbad og toilet. Naseem Hotel i Muscat er et meget beskedent hotel, men her er beliggenheden prioriteret fremfor komforten.

  Hotellet ligger ned til cornichen og kun få minutters gang fra den spændende suq (bazar). Valget af Naseem hotel er således et bevidst kompromis med komforten for at få den bedst mulige beliggenhed.

 • Halvpension er inkluderet i turens pris. Med hensyn til middagsmaden plejer vi at gå på de små lokale spisesteder (mange af dem er indiske eller pakistan¬ske), hvor man får udmærket mad, eller vi spiser på hotellerne.

  Frokost fås for små penge, men vi gør ofte det, at vi køber ind til picnic, som vi så kan nyde i den wadi eller på den bjergtop, hvor vi nu befinder os ved frokosttid. De er meget renlige med maden i Oman, og det er sjældent, at der forekommer mavetilfælde.

 • Telefoni. Telefon til Oman: Tryk 00968 + omr.nr. + abnnr. Fra Oman til Danmark trykkes 0045 + dansk abnnr.

  Mobiltelefon. I Oman er der fin dækning. TDC og Sonofon har roaming¬aftaler med teleselskaber i Oman. Det koster mellem 5,85 kr og 14 kr i minuttet at ringe og modtage opkald fra Danmark. Afhængig af lokal udbyder og tidspunkt. Sms koster 2,50 kr at afsende og 0 kr at modtage. MMS er muligt gennem ”Nawras” net.

  Internet. Der findes internet¬caféer i de større byer, ligesom enkelte hoteller har PC man kan benytte.

 • Der bruges 220 volt. Stikkene svarer til de engelske med 3 flade ben og sikring i selve stikket. Medbring derfor adapter.

 • Vandet fra hanen kan drikkes, da det er afsaltet havvand. Vi anbefaler dog mineralvand, der kan købes overalt.

 • Får man båret kufferten op til værelset, giver man 3-400 Baisa (svarer til 4,5-6 kr). Når man selv køber måltider, rundes op med ca. 10 % På grupperejser betales drikkepenge til chauffører og lokalguider af Viktors Farmor.

 • Lufthavne og militære områder må ikke fotograferes. Når man vil fotografere mennesker, bør man altid bede om tilladelse først. Det er imod traditionen at fotografere kvinder og unge piger, også selvom de er tilslørede.

 • Løsthængende tøj og gerne tøj, der kan tages af og på 'lag for lag' anbefales. Hverken mænd eller kvinder bør gå i shorts. Der er de sidste par år blødt lidt op på dette – f.eks. har flere af de unge mænd shorts på om aftenen.

  Kvinder bør have kjole eller nederdel, der går ned over knæene, og der bør være korte ærmer i blusen. Kjoler og nederdele med slids bør også undgås. Stropkjoler, solbluser osv. kan kun benyttes på stranden. Kvinder kan udmærket gå i lange bukser. Man kan evt. have blusen løsthængende udenpå. Tørklæde til at svøbe om hals og hoved (der kan være meget vind).

  Selskabstøj er unødvendigt. Husk gode travesko eller vandresandaler. Solbriller og solhat eller kasket, da lyset kan være meget skarpt. Ved besøg i Grand Mosque skal man være meget dækkende påklædt – kvinder med tørklæder og bukser til anklerne. Mænd i skjorte – ikke t-shirts. Og i lange bukser – ikke shorts.

 • Man kan med fordel købe ting som krydderier, lerkrukker, gamle kobberskåle, metervarer (de flotteste stoffer i bomuld og silke), uldne kashmir-sjaler, parfume, kufferter, sportstasker, t-shirts.

 • En hovedret koster fra ca. 50 kroner og op. En vand fra 10 kr. En liter vand i en kiosk koster ca. 5 kr. Vin og øl kan kun fås meget få steder og koster som i Danmark.

 • Der må medbringes 30 kg bagage i flyet (hvis der flyves med Turkish Airlines, ellers 20 kg). Bagagen må ikke være tungere end at man til enhver tid kan bære den selv. Det er ikke som i Europa således, at der altid står en person parat til at bære bagage, når man kommer til sit hotel.

  Toldfri varer: der må indføres en karton cigaretter og en liter spiritus ved indrejse. Den bør ikke bæres synligt i lufthavnen, og den bør drikkes på en diskret måde, dvs. ikke i overværelse af muslimer. Blade med letpåklædte damer må ikke medbringes (f.eks. ugeblade med undertøjsannoncer).

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Klimaet er behageligt, som på de bedste danske sommerdage. Der er ca 30 grader, men det er en tør varme. I Muscat, ved Ras el-Juneiz og langs Det Indiske Ocean kan der være køligt morgen og aften (vindjakke og trøje).

 • Husk at supplere pakkelisten med:

  - Vækkeur

  - Solbriller, kasket eller hat

  - Solcreme med høj faktor

  - Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

  - Lommelygte/pandelampe

  - Papirlommetørklæder/toiletpapir

  - Læbepomade

  - Håndsprit (Desinficerende gel)

  - Lommekniv/skræller til picnic

  - Halspastiller, maltbolcher el. lign. (luften kan være meget tør)

  - Ekstra batterier

  - God kikkert

  - Badetøj og –håndklæde

  - Evt. myggespray til camps'ene

  - Krus til the/kaffe i naturen

 • Omanierne er meget gæstfri. Det hænder at gruppen oplever at blive inviteret til kaffe, dadler og helwa (en slags konfektmasse) i et privat hjem eller et beduintelt. Begge steder gælder følgende regler for god opførsel: Man tager sine sko af før man går ind.

  Man modtager mad/dadler/kaffe med højre hånd og spiser ligeledes med højre hånd. Hvis man hilser på en person af modsat køn, ser man ikke vedkommende i øjnene. Flere steder anses det for at være upassende, hvis en mand giver hånd til en omansk kvinde, så lad være med det. Giv i stedet et venligt nik.

  Man spiser gerne siddende på et tæppe på gulvet eller med en pude i ryggen op ad væggen. Det er vigtigt, at man ikke vender fodsålerne direkte imod en omani, da det kan opfattes negativt. Det er en uskik at dele kuglepenne ud til børnene.

  Hvis man gerne vil fotografere i private hjem, er det høfligst at vente til man har været der lidt og nydt deres kaffe eller te, og man bør altid spørge først.

 • Vi kører i udmærkede 4-hjulstrækkere, som regel Toyota Landcruisers. Bilerne er altid i god stand, idet firmaet skifter dem ud, når de er to år gamle. Der er pæne og velholdte veje i Oman (når vi ikke kører off-road). Man må dog være forberedt på, at tingene ikke fungerer som i Europa, og man kan altid komme ud for forsinkelser..

 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Viktors Farmor baggrundsbillede