Hvad søger du?

Start din rejse her

Istanbul, der ligger ud til Bosporusstrædet er placeret på 2 kontinenter: Europa og Asien. Så man kan skifte fra et kontinent til et andet på en bådtur på blot 20 minutter. Og vi skal selvfølgelig også på en sejltur.

Der er en særlig nerve, som man føler overalt i byen, men det, der slår én, er byens utrolige beliggenhed og udsigterne, hvor end man står og går.

De arkitektoniske perler ligger som på en snor. Vi ser Den Blå Moskés fortryllende azurblå kupler og Hagia Sophia. Vi besøger det overdådige Topkapi Palads, og tillader os at ”fare vild” i den livlige og farverige overdækkede Grand Bazaar, hvor du kan købe alt fra safran, røde Fez hatte, ægte tæpper og knap så ægte Gucci-tasker.

Vi oplever Pergamons og Efesos' imponerende historiske ruiner og kulturelle seværdigheder, hvor du vil føle dig som en sand opdagelsesrejsende. Du ser Zeus-alteret, Artemis-templet og det storslåede teater i Pergamon og udforske ruinerne fra forskellige historiske perioder i Efesos. Det er spændende verdenshistorie, vi kommer til at høre om, og det giver en god forståelse af, hvordan de gamle civilisationer har formet vores nuværende samfund.

På rejsen i Tyrkiet besøger vi også Gallipoli, hvor en af 1. verdenskrigs mest betydningsfulde slag fandt sted i 1915. Vi ser også Troja, der er kendt fra Homérs Iliaden, og hesten står der endnu. I hvert fald en symbolsk en af slagsen.

Vi overnatter på charmerende hoteller i forskellige byer, herunder Canakkale, Selcuk, Kusadasi og Dalyan, og vi nyder maden fra det spændende tyrkiske køkken.

Vi afslutter turen med en idyllisk bådtur på floden til den gamle ødelagte by Kaunos, hvor du ser de berømte lykiske klippegrave og besøge byens fascinerende fæstningsruiner.

Dette er en rejse, der vil give dig en dybere forståelse af Tyrkiets rige historie og naturskønne landskaber.

5 gode grunde til at rejse til Tyrkiet med Viktors Farmor:

 • Besøg den imponerende Hagia Sophia Moské i Istanbul, som er et helt unikt bygningsværk
 • Nyd sejlturen på Bosporus-strædet, der spænder over 36 km mellem Sortehavet og Marmarahavet
 • Bliv klogere på historien bag det græsk-romerske arkæologiske sted Aphrodisias
 • Oplev et af Tyrkiets naturvidundere ”det frosne vandfald”, som har været en attraktion siden romersk tid: Pamukkale
 • Smag på det fantastiske og varierende tyrkiske køkken

Alle planlagte afgange

Ledig, Garanteret

Få pladser, 1 plads, Kontakt os

Udsolgt

9 dage Pris Rejseleder Status Bemærkning
1. sep. 23
12.990 kr
Ledig
En kvinde ønsker at dele værelse

Prisen inkluderer

 • Fly fra København til Istanbul og retur fra Dalaman.
 • Hoteller med halvpension
 • Helpension dag 8
 • Kørsel i bus med aircondition
 • Sejlads på Bosporus
 • Færge til Gallipoli
 • Flodsejlads i Dalyan
 • Entréudgifter
 • Dansk rejseleder
 • Engelsktalende lokalguide
 • Drikkepenge til lokalguide og chauffør

Ingen hokus pokus: Se vores prispolitik her

Prisen inkluderer ikke

 • Eneværelsestillæg (Fra 1.900 kr.)
 • Afbestillings- og rejseforsikring

Husk at læse de generelle handelsbetingelser her

Dagsprogram

Download program

Fly fra København og ankomst til Istanbul, hvor vi har tre overnatninger.

Måltider: Aftensmad

Vi har to hele dage til at opleve denne fascinerende by. Tidligere hed byen Konstantinopel var den gamle hovedstad i det byzantinske og det osmanniske imperium. Næsten alle vigtige historiske steder befinder sig i ”Old Stamboul”. På byturen ser vi bl.a. Den Blå Moské, Hagia Sophia, Topkapi Paladset og Sultan Ahmed Pladsen.

Sultan Ahmet moskeen er kendt som Den Blå Moske, fordi det indvendige af moskéen skinner med storslåede kakler i blå farver. Den har seks minareter og meget fine kupler. Den blev bygget af arkitekten Mehmet mellem 1609 og 1616.

Efter besøget i Den Blå Moské slentrer vi rundt om den antikke hippodrom, også kaldet Sultan Ahmed Pladsen, som var skueplads for stridsvogne-løb og centrum for det byzantinske folkelige liv. Hippodromen ligger foran Den Blå Moske.

Vi fortsætter med at besøge den store Hagia Sophia Moské (og tidligere kirke) - som er et helt unikt bygningsværk. Den er bygget af Konstantin den Store og rekonstrueret af Justinian i det 6. århundrede. Dens enorme kuppel rejser sig 55 meter over jorden og dens diameter spænder over 31 meter.

Topkapi paladset var det administrative palads i det osmanniske dynasti, der herskede på tre kontinenter fra 15. til 19. århundrede. I disse overdådige omgivelser levede og regerede sultaner og holdt hof.

Sidst på dagen bliver der fritid til egne aktiviteter, måske et besøg i en af de smukke kirker med byzantinske mosaikker. Eller man kan tage op i Galata Tårnet, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byens kupler og minareter.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Første punkt på dagens program er den store overdækkede bazar, ”Grand Baza” som er verdens største overdækkede marked. Disse labyrinter af gader og passager huser mere end 4000 boder og butikker. Bazaren er stadig det kommercielle centrum i den gamle by.

Efter besøget i bazaren går vi til Eminonu, en tur på ca 20 minutter, for at gå om bord på vores private båd, som skal vise os Istanbul fra vandsiden. Bosporus er en vandpassage, der spænder over 36 km mellem Sortehavet og Marmarahavet, 700 meter bred på det smalleste sted.

På dette sted, på begge sider af sundet, står de to middelalder borge bygget af de osmanniske tyrkere for at de kunne erobre byen Anadolu Hisari (14. århundrede) i Asien, og lige overfor Rumelihisari bygget i det 15. århundrede.

Efter sejlturen, der varer ca 1½ time, besøger vi den meget orientalske Egyptiske Bazar, hvor duften af alle typer af krydderier og parfumer fylder luften. Her er også meget smukke tekstiler til salg.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører langs kysten af Marmare Havet til halvøen Gallipoli. Her fandt et stort slag sted under 1. verdenskrig i 1915. Det britisk/franske angreb mislykkedes og omkring 130.000 soldater mistede livet. Med i kampene på den tyrkiske side var Mustafa Kemal, senere kendt som Atatürk.

Der er en flot udsigt over Dardanellerne. Her går vi om bord på en færge for at krydse Dardanellerne. Dette smalle stræde betegnes ofte som grænsen mellem Europa og Asien. Det er samtidigt forbindelsen mellem Middelhavet og Sortehavet.

Vi besøger Troja. I Troja har udgravninger vist spor efter ikke mindre end 9 forskellige byer – herunder det Troja der blev indtaget med hjælp fra ”Den trojanske hest”. Her er ruiner af bymure, huse, templer og et teater. En symbolsk trojansk hest af træ står som mindesmærke over den legendariske trojanske krig, hvor den trojanske hest med sit indhold af krigere spillede en stor rolle.

Den trojanske krig er beskrevet i Homérs Iliaden. Det var Odysseus, der udtænkte planen med den trojanske hest og bragte den ti år lange krig til ende.

Overnatning i Canakkale.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Dagens køretur går gennem skove, smukke olivenlunde og udsigt til Ægæerhavet.

Vi besøger Pergamon, engang et stort kulturcenter og i dag et af Tyrkiets mest berømte arkæologiske områder. På Akropolis, over den moderne by, er der rester af det berømte bibliotek samt et stejlt og imponerende teater, templer for Trajan og Dionysos, det monumentale Zeus-alter, Demeters helligdom samt en agora.

Vi besøger den store græsk-romerske by Efesos. Kleopatra, Marcus Antonius og apostlen Paulus var blot nogen af de berømtheder der besøgte byen. Her er der enestående mulighed for at se levn fra flere forskellige historiske perioder. Efesos var indtil det 7. århundrede et kulturelt og økonomisk centrum. Byens prægtigste bygningsværk var Artemistemplet, som i oldtiden blev regnet for at være et af verdens syv underværker.

Denne berømte havneby i Lilleasien havde sin blomstringsperiode i det 2. årh. e.Kr. Efesos blev et af de vigtigste økonomiske og kulturelle centre i den antikke verden, indtil nedgangsperioden efter det 7 årh.

Overnatning i Selcuk eller Kusadasi.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi skal denne dag på en ca. 3 timers vandretur i det spændende område langs Bafa Søen. Her i disse smukke omgivelser lå den gamle by Heraklia, og vi ser på vores vandring flere fine rester fra denne by. I klipperne ses spor efter de folk, der har levet her for 8.000-10.000 år siden.

Vi besøger det græsk-romerske arkæologiske sted Aphrodisias, et meget gammelt kultsted for Afrodite, kærlighedens gudinde.  Hun havde sit mest betydningsfulde tempel her, og selve byen udviklede sig til at blive et kunstcenter, der har inspireret til flere af de fineste cariske skulpturer. Mange af disse kan ses på det lille, men meget imponerende museum på stedet. Det atletiske stadion er et af de største og bedst bevarede fra den klassiske verden.

Overnatning på hotel i Pamukkale.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi starter dagen med at besøge et af Tyrkiets naturvidundere ”det frosne vandfald”, som har været en attraktion siden romersk tid: Pamukkale. Det er et helt unikt naturfænomen, med terrasser, der ligner et eventyrslot, og de er skabt gennem århundreder af det kalkmættede vand fra de 35 grader varme kilder.

Hierapolis, den hellige by, ligger ovenfor Pamukkale og er på Unescos Verdensarvsliste. Den er en blanding af hedensk, romersk, jødisk og tidlig kristen indflydelse. De varme kilder ved Pamukkale har tiltrukket mange mennesker lige siden 2. århundrede. De kom til Hierapolis for at blive helbredt for deres dårligdomme og ofte også for at tilbringe den sidste tid i deres liv på dette sted. Byens ruiner spreder sig over et stort område. Det mest kendte er Det Romerske Teater, der i sin tid kunne rumme op til 15.000 tilskuere. Der er stadig arkæologiske udgravninger i området, og mange smukke statuer er fundet her. Der er en stor nekropolis fyldt med sarkofager, der vidner om byens betydning.

Efter besøget her køres til Fethiye, hvor vi ser de lykiske klippegrave. Der bliver tid til lidt afslapning på en af Tyrkiets smukkeste strande, Ölüdeniz, før vi kører til Dalyan, hvor vi har to overnatninger.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

En spændende men også afslappende afslutning på rejsen. Om morgenen går vi ombord på en båd i Dalyan og sejler på floden til den gamle ødelagte cariske by Kaunos som engang en vigtig handelshavn på grænsen til det gamle kongedømme Lykien. De berømte klippegrave er typisk lykiske og de er udhugget i de lodrette klipper for ca. 2000 år siden. Disse højtbeliggende grave ser vi fra båden.

Når vi vandrer op til de højere områder af byens fæstningsruiner, har vi nogle fantastiske udsigter til Ægæerhavet, og vi ser resterne af det gamle teater. Tilbage i båden sejler vi til et sted, hvor vi spiser frokost på en lille restaurant ved flodbredden. Herefter sejler vi til Sultaniye badene, hvor der er mulighed for at få et forskønnende mudderbad. Båden sejler os tilbage til Dalyan, så vi er der sidst på eftermiddagen.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Kørsel til lufthavnen i Dalaman, og hjemrejsen begynder.

Måltider: Morgenmad

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Tyrkiet

Download FAQ

Tyrkiet kræver ikke visum af danske statsborgere, men passet skal være gyldigt i mindst 150 dage efter indrejse. Der skal være mindst 2 tomme sider i passet ved indrejse.

Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

Som i de flere andre lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Tal evt. med egen læge.

Du kan orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside

I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

Den gældende møntsort er Tyrkiske lire - Euro kan bruges nogle steder. Man kan veksle danske kroner til Lire/Euros i lufthavnen og Visa/Master-kort kan bruges mange større steder, men ikke i mindre forretninger, butikker og på markeder. 1 Lire svarer til ca. 50 øre. Men valutakursen svinger en del pga. inflation, så det er vigtigt at tjekke den aktuelle kurs på rejsetidspunktet. 

Særligt for rejsen Vandreferie i Tyrkiet

Rejsen Vandreferie i Tyrkiet er en Viktors Farmor vandreferie med sværhedsgrad 3 støvler. Dag 5 og 7 er lettere og minder om vores rejser med 2 støvler. Medbring fodtøj med en solid sål, som sidder godt fast på fødderne - vi vandrer af mindre stier på stenet og løst underlag. Der er passager med høje “trin” og stejle skråninger. 

Du skal kunne vandre med en dagstursrygsæk med vand, snacks, overtøj til evt. vejrskifte undervejs og hvad du ellers skal bruge i løbet af dagen. Din bagage transporteres mellem overnatningsstederne.

Det kan være koldt om natten fra slut oktober til april. Derfor er det en god ide at medbringe en lagenpose og noget varmt tøj at sove i til de første par nætter, hvor vi bor under simple forhold. Dagene er dog behagelige og varme. Omvendt kan det blive varmt i september - både om dagen og om natten.  

Læs mere om sværhedsgraden 3 støvler her

Særligt for rejsen Vandreferie i Kappadokien

Dette er en Viktors Farmor vandreferie med sværhedsgrad 1 støvle. Dog er vandreturen på sidstedagen kategoriseret som 2 støvler.

Læs mere om sværhedsgraden 1 støvle her

Læs mere om sværhedsgraden 2 støvler her 

På trods af områdets nærhed til lande som Syrien, Iran og Irak er det helt fredeligt at færdes som turist. Det gælder også i forhold til de mange traditionelt praktiserende muslimer, som bor i området.
 

Det er vigtigt at medbringe:

Gode vandresko, der støtter anklerne

Det anbefales at medbringe:

 • Lille turrygsæk
 • Solbriller, kasket (tørklæde) og solcreme med høj faktor – solen kan være skarp
 • Vabelplaster
 • Tyndt regnslag eller regntøj
 • Evt. egen vanddunk
 • Trøje og tørklæde til evt. kølige aftener

Bemærk
Man skal være i almindelig god form og vant til at vandre.

Telefoni. Telefon til Tyrkiet: Tryk 0090+ omr.nr. + abnnr. Fra Tyrkiet til Danmark trykkes 0045 + dansk abnnr.

Mobiltelefon. Der er fin dækning, så der uden videre kan ringes eller sms´es med dansk mobiltelefon. Undersøg priserne ved din teleudbyder. Der kan købes lokale taletidskort.

Internet. Der er wi-fi på mange hoteller. Nogle af hotellerne har PC man kan benytte.

Der er 220 volt og danske el-apparater kan bruges og kameraer og mobiltelefoner kan oplades på hotellerne, hvis man medbringer en adapter.

Vand bør ikke drikkes fra hanen. Og selv om kildevandet i bjergene ofte er sundt og rent bør det kun drikkes fra dertil opsatte vandposter. Generelt bør mineralvand købes på hoteller og i butikker. Der er typisk elkedel på hotellerne.

Får man båret kufferten op til værelset, giver man et beløb svarende til 2-3-kr. Køber man selv måltider, runder man op med ca. 10 %. Toiletter er ofte overvåget af personale, der forventer nogle småpenge. På grupperejser betales drikkepenge til chauffører og lokalguider af Viktors Farmor.

Det er forbudt at fotografere militær- og politiinstallationer. Vil man fotografere mennesker, er det bedste at bede om tilladelse først.

En hovedret koster fra ca. 40 kroner og opefter. En øl ca. fra 20 kr. og en cola fra 8 kr. En liter vand i en kiosk koster ca. 5 kr.

Bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

Der er subtropisk klima langs Tyrkiets Middelhavskyst. Det bevirker at klimaet i Istanbul er behageligt med varme somre og milde vintre. Der falder yderst sjældent sne. De største mængder regn falder i perioden november til februar. Med 118 mm i december som det højeste.

Tyrkiet er en time foran Danmark.

Husk at supplere pakkelisen med:

- Vækkeur

- Solbriller, kasket eller hat

- Solcreme

- Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

- En lille flaske håndrens (fås på apoteker eller hos Matas)

- Lommelygte

- Papirlommetørklæder / toiletpapir

- Læbepomade

På trods af områdets nærhed til lande som Syrien, Iran og Irak er det helt fredeligt at færdes som turist. Det gælder også i forhold til de mange traditionelt praktiserende muslimer, som bor i området.
 

Det er vigtigt at medbringe:

Gode vandresko, der støtter anklerne

Det anbefales at medbringe:

 • Lille turrygsæk
 • Solbriller, kasket (tørklæde) og solcreme med høj faktor – solen kan være skarp
 • Vabelplaster
 • Tyndt regnslag eller regntøj
 • Evt. egen vanddunk
 • Trøje og tørklæde til evt. kølige aftener

For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Det kan anbefales at downloade Udenrigsministeriets app Rejseklar, hvor du kan læse rejsevejledningen og anden god information. Appen kan downloades til både Apple og Android. 

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Tyrkiet.