Logo

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger Sydamerika på tværs

 • Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Kopien skal opbevares et andet sted end selve passet.

  Chile: Danskere er visumfri i indtil 90 dage. Passet skal være gyldigt under hele opholdet.

  Argentina: Danske statsborgere er visumfri i indtil 90 dage, og pas skal være gyldige under hele opholdet. Ved ankomst udleveres et immigrationsbevis, der er vigtigt at beholde under hele rejsen. I Buenos Aires bør man lade passet blive på hotellet og kun tage en fotokopi med sig i byen.

  Brasilien: Danskere er visumfri i indtil 90 dage. Passet skal være gyldigt 180 dage ud over opholdet.

 • Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. I området ved Iguazu vandfaldene anbefales vaccination mod gul feber. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

 • Møntfoden i Chile hedder Peso (CLP). Kreditkort, kan anvendes på mange hoteller og restauranter. 100 Peso svarer til ca. 1 DKK (pr. oktober 2019). I kontant valuta anbefales det, at man medbringer Pesos (kan købes f.eks hos Forex) og evt. US Dollars eller EURO som nødreserve. 

  Møntfoden i Argentina hedder argentinske pesos. 100 pesos svarer til ca. 12 DKK (pr. oktober 2019).
  I kontanter kan det anbefales at medbringe 100 og evt. 50 USD-sedler til veksling (Euro kan også bruges men er mindre kendt).
  Kreditkort accepteres af de fleste større hoteller.
  Der er ligeledes hæveautomater i de større byer. Der kan dog ofte kun hæves mindre beløb af gangen, og der opkræves gebyr, ud over de 30 kr., som man betaler til den danske bank. 

  Regn med at bruge et beløb, der svarer til ca. 2.000 kr. til mad og drikkevarer. Der ud over kommer køb af souvenirs etc.

  Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af kreditkortene, samt tlf. nr. til kortspærring.

 • Telefoni. Landekoden i Chile er 0056, og i Argentina 0054.

  Mobiltelefon. I de større byer er der udmærket dækning. MMS er ikke muligt. Der kan købes lokale taletidskort.

  Internet. Alle hoteller har gratis wifi. På nogle hoteller dog kun i receptionsområdet.

 • Der er 220 volt. Der bruges samme stik som i Denmark, men i Argentina bruges der nogle steder 3-benede stik. Medbring derfor adapter for en sikkerhed skyld.

 • Vandet kan ikke drikkes fra hanen (i små byer), så køb mineralvand.

 • På restaurant er det normalt at lægge ca. 10% til regningen. Hvis man har fået båret sin bagage til sit hotelværelse giver man et lille beløb for det, f.eks. svarende til ca. 6 kr. På grupperejser betales drikkepenge til chauffører og guider af Viktors Farmor.

 • Lufthavne og militære områder må ikke fotograferes. Hvis man vil fotografere mennesker bør man spørge om lov først.

 • Et måltid mad på en restaurant koster typisk 100-150 kr. – dyrest i Buenos Aires. Øl (1/2 liter) koster ca. 15 kr., vin ca. 60-100 kr. og sodavand ca. 10-15 kr. Drikkevand i en kiosk/supermarked koster ca. 5-10 kr.

 • Medbring ikke kostbare smykker og ure. Hav kontante penge på kroppen i en ”pengekat” og kun mindre beløb i tasker eller lomme.

 • Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

  Der må ikke indføres ferskvarer eller landbrugsprodukter til Chile.

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Chile er 4.200 km langt og derfor varierer klimaet naturligvis efter, hvor man befinder sig i landet. Det centrale Chile minder om middelhavsområdet: sommeren er tør og varm, mens vintermånederne (fra april til september) er milde og kun moderat fugtige. Argentina er det ottende største land i verden og klimaet varierer fra nord til syd. Generelt kan vejret beskrives som tempereret. Den køligste periode er mellem maj og oktober.

 • Chile er 5 timer bagud i forhold til Danmark. 4 timer når det er sommertid i Chile (primo oktober til primo april). Argentina er 4 timer bagud i forhold til Danmark. Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 08.00 i Argentina.

 • Husk at supplere pakkelisten med:

  - Regntøj

  - Vækkeur

  - Varmt tøj (kan evt. købes på stedet – mange gode produkter af alpaca-uld)

  - Gode vandresko/-støvler

  - Solbriller

  - Solcreme

  - Kasket/hat

  - Evt. badetøj til sejlture ved Iguazu

  - Evt. medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

  - Feltflaske / flaske til vand

  - Langærmede, hurtigttørrende skjorter

  - Lange, hurtigttørrende bukser

  - God kikkert

  - Evt. lommelygte

  - Insektspray (kan også købes lokalt)

  - Vådservietter

 • Der er store afstande i Sydamerika, og vi har 4 flyvninger undervejs på rejsen. Medbring eventuelt en god bog eller podcasts til at forsøde transporttiderne.

   

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.