Hvad søger du?

Start din rejse her

I det nordlige Peru fandt man i 1997 over 200 velbevarede mumier i et gravkammer. I dag kan man se mumierne på et museum, og de stammer fra den ret ukendte Chachapoya kultur som blev erobret af inkaerne.

Inge Schjellerup har som pioneren i dette område fundet over 100 nye bopladser fra både inkaer og chachapoyaer.

Perus "Tut Ank Amon" Herren af Sipan, det største intakte guldfund fra Peru blev fundet i en grav i 1987, og det er udstillet på et helt nyt, eksklusivt museum. Vi oplever også sol- og månetemplerne, der har været det spirituelle center i en kultur, der går helt tilbage til det 2. århundrede efter Kristus.

Byen Chan Chan var hovedstad i et imperium før inkariget og det er på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Rejsen er med andre ord et overflødighedshorn af oplevelser og en fantastisk indsigt i præ-colombianske kulturer.

5 gode grunde til at rejse til Peru med Viktors Farmor

  • Hav specielt fokus på de arkæologiske levn
  • Få store naturoplevelser i det undervurderede Nordperu
  • Se et af Latinamerikas mest spændende museer Señor de Sipán
  • Besøg det historiske Cajamarca
  • Rejs med vores rejseleder Inge Schjellerup, som er forfatter og seniorforsker ved Nationalmuseet

Alle planlagte afgange

Ledig, Garanteret

Få pladser, 1 plads, Kontakt os

Udsolgt

16 dage Pris Rejseleder Status Bemærkning
27. sep. 23
38.990 kr
Ledig
Pt. gratis tilslutning fra Billund og Aalborg

Prisen inkluderer

  • Oversøisk flyrejse
  • 3 indenrigsflyvninger i Peru: Lima-Trujillo, Cajamarca-Cuzco, Cuzco-Lima
  • Dansk rejseleder
  • Engelsktalende lokalguider
  • Alle entréudgifter ifølge programmet
  • Hoteller
  • Halvpension (dog ikke dag 12)
  • Transport i busser, tog og både.
  • Drikkepenge til lokalguider og chauffører

Ingen hokus pokus: Se vores prispolitik her

Prisen inkluderer ikke

  • Eneværelsestillæg (Fra 4.500 kr.)
  • Rejse- og afbestillingsforsikring
  • Vaccinationer

Husk at læse de generelle handelsbetingelser her

Dagsprogram

Download program

Vi flyver fra København til Lima, typisk via Madrid eller Amsterdam.

Vi tager på udflugt til Limas boheme-kvarter Barranco ved kysten med arkitektonisk flotte huse, graffiti-kunst, åbne pladser og generelt masser af leben. Vi besøger blandt andet en af Limas bedste kaffebarer med en hyggelig gårdhave.
Hvis tiden tillader det går vi herefter lidt rundt på egen hånd. Man kan for eksempel nyde en italiensk is, eller besøge nogle af kvarterets museer, for eksempel Museo Pedro de Osma (kolonial kunst).

Vi kører nu en smule ud af byen for at besøge Pachacamac ruinerne.

Om aftenen nyder vi et måltid sammen.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Morgenfly til Trujillo og indcheckning på hotellet.
Trujillo er kystby og hovedstad i provinsen La Libertad. Byen blev grundlagt af Diego de Almagro i 1534 og har både præ-colombianske arkæologiske steder og mange smukke koloniale huse.

Vi starter dagen med at køre til Sol- og Måne Templerne (Huacas del Sol y de la Luna), et stort arkæologisk kompleks. Her er også et Moche Museum. Soltemplet er den største bygning på det amerikanske kontinent. Det anslås, at der er brugt omkring 140 millioner soltørrede lersten til at bygge det. Disse to templer har været det spirituelle center i Moche kulturen. Faktisk er det en hel serie af templer bygget ovenpå hinanden gennem en lang periode. Arkæologer har her fundet mange genstande, der har været brugt til ceremonielle formål. Også skeletterne unge krigere, der var blevet ofret. I det øverste område ser man rester af de enorme mure, der er dekoreret med billeder af forskellige guddomme, heriblandt den vigtigste, Ai-Pec, skaber eller himmelguden.

Frokost indtager vi i fiskerlandsbyen Huanchaco, der dog har fået et mere mondænt præg. Vi ser ”los cabelittos” små sivbåde, fiskerne stadig bruger. Inge boede her i 2 måneder i forbindelse med Galathea-ekspeditionen og et ”projekt i land”, der handlede om forsænkede marker.

Om eftermiddagen besøger vi hn, den tidligere hovedstad i Chimu Imperiet. Dette imperium nåede sin glansperiode fra ca. 850 – 1470 efter Moche-imperiets fald. Byplanlægningen i denne store by, den største i præ-colombiansk Amerika, vidner om en stram politisk og social strategi. Hovedstaden dækkede et område på godt 20 km2. Hele komplekset med huse, værksteder, officielle bygninger og paladser er opført i ler. Herskernes paladser var 10 store, indelukkede områder omgivet af op til 10 meter høje mure, hvor de ti Chimuherskere boede. Inden for lå beboelseshuse, herskerens residens og, store officielle U-formede pladser til ceremonier. Når en hersker var begravet i en stor gravplatform blev området lukket helt af. Kanaler helt op til 74 km lange forsynede byen med vand. Chimu blev erobret af inkaerne omkring år 1470. Chan Chan er på Unescos liste over verdens kulturarv.

Sidst på dagen vender vi tilbage til vores hotel i Trujillo. Vi spiser middag på en god restaurant i nærheden.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører med bus de ca. 200 km nordpå til Chiclayo, som ligger i lavlandet foran Andesbjergene. Turen tager 3-4 timer.

Chiclayo er en del af Peru, hvor den tropiske sol, ørkenoaserne og den friske havbrise går op i en højere enhed. Ifølge legenden sejlede høvdingen Naylamp hertil med sit følge for 1000 år siden for at grundlægge sit rige. Faktisk er der mange af de gamle civilisationer, der indså den strategiske beliggenhed af dette område, som også i dag er et livligt handelsområde. Her mødes ruterne fra kysten, bjergene og junglen. Chiclayo er hovedstaden i provinsen Lambayeque.

Ved ankomst tager vi direkte på dagens udflugt.
Vi besøger Sican museet i Ferreñafe, som ligger 25 minutters kørsel fra Chiclayo. På museet ses de gravlagte herskere og deres ofrede kvinder fundet i to grave fraHuaca Loro pyramiden. Sican-kulturen opstod omkring 750 e.Kr. som efterkommere af Moche og forløbere for de senere Chimu kulturer. Oprindelige arbejdsteknikker inden for metal og keramik vises i rekonstruktioner, og de enestående genstande i guld, sølv og halvædelstene giver et godt indblik i Sican kulturen.

Herefter besøger vi det meget imponerende museum ”The Royal Tombs of Sipan”. ”El Señor de Sipán” var en højtstående fyrste fra Moche-kulturen. Han blev gravlagt for mere end 1700 år siden med sin familie, og gravene er fundet helt intakt. Det regnes for de største arkæologiske fund i Peru efter Machu Picchu.

Dette tre-etagers, 6 millioner dollars museum er formet som den præ-colombianske pyramide, hvorunder arkæologerne fandt El Señor de Sipáni 1987. Museet anses for at være et af de største museer i Latinamerika dedikeret til et enkelt arkæologisk fund. Vi ser de fornemme guldornamenter, smykker, tekstiler og et utal af ceremonielle genstande. I alt blev der fundet 212 beholdere til mad og drikke. Kongen var blevet æret som en guddom, og sammen med ham blev adskillige andre personer begravet, en kriger, en vagtpost med kobberskjold, guldhjelm og amputeret fod, en præst, tre konkubiner, et barn, en hund og to lamaer. Efter besøget på dette helt enestående museum kører vi til vores hotel i Chiclayo.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Vi starter dagen på Chiclayos centrale marked, hvor vi skal se heksemarkedet med mange naturprodukter og andet, der anvendes af lokale shamaner i deres healing med traditionel medicin.

Vi kører fra kysten op igennem mange forskellige økologiske zoner og når Chachapoyas (2235 moh) efter ca. 8 -10 timers kørsel (400 km.).

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

I dag begiver vi os mod Leymebamba og har god tid undervejs til at besøge komplekset Macro samt Mallqui museet fra Chachapoyas-kulturen, som Inge har forsket meget i. (Efter pandemien har det ikke været muligt at besøge Kuélap-komplekset)


Vi besøger Macro , der helt usædvanligt er bygget ind i en bjergskråning. Det 3 hektar store kompleks ligger på en sydøstlige skråning ned mod Utcubambafloden. Her er fem platforme blevet bygget til at understøtte de store runde stenhuse. Flere af husene er dekorerede med symbolske stenfriser i relief, der kan inddeles i fire hovedtyper: zig zag, romber, forskudte kvadrater og mæanderborder. Den samme ornamentik går igen i deres keramik og klædedragt. Det er beregnet, at komplekset husede 100 mennesker på højden af Chachapoyas-kulturen, og byen blev værdsat for sine kunstneriske bidrag.


Læs mere om Chachapoyas-kulturen her.


Ud på eftermiddagen skal vi se mumiemuseet i Leymebamba. I 1997 fandt man over 200 velbevarede mumier i nogle højtliggende gravkamre ved Laguna de los Condores. Det var et højst bemærkelsesværdigt fund, fordi det var første gang man fandt så mange mumier intakte og med så velbevarede tekstiler. Flere af mumierne er indpakkede i op til 6 lag billed-vævede kapper i røde, blå, gule og sorte farver og har et broderet ansigt syet uden på mumiepakkerne.


Flere af mumierne kan tidsfæstes til tiden omkring den inkaiske erobringstid. Gravgodset bestod af karakteristiske inkakrukker, men også typisk Chachapoya keramik, udskårne kalabasser, panfløjter, ørepløkke og træfigurer.


Læs mere om mumierne og Chachapoyas-kulturen her.


Måltider: Morgenmad og frokost.

Vi kører tidligt om morgenen fra 2300 m højde over bjergene og passerer Kalla Kalla passet (3700 moh), inden vejen går zig zag ned ad bjergene mod Marañon floden, en af de større bifloder til Amazonfloden længere mod nord. Vi kører over broen ved Balsas og fortsætter igen over en højderyg, inden vi kører til den lille provinsby Celendin, der især er kendt for sine stråhatte og stort marked om søndagen. Frokost i Celendin inden vi atter kører over bjergene til Cajamarca (2750 m). Turen er på i alt ca. 300 km.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Først på dagen kører vi væk fra den asfalterede vej gennem fjerntliggende landsbyer til Cumbemayo. Efter en times kørsel dukker en række imponerende klippeformationer, kendt som ”Stenskoven”, op. Vi går en tur i det særprægede landskab, hvor vi lidt længere fremme ser et stykke hydraulisk ingeniørkunst, en kanal, som blev bygget 1000 år f.Kr. af Cajamarca folket.
Hugget ud af den vulkanske sten og med perfekte rette vinkler og præcise geometriske linjer strækker kanalen sig over 9 kilometer. De omkringliggende huler er fyldt med gådefulde petroglyffer.

Om eftermiddagen tager vi på byrundtur i den historisk vigtige by Cajamarca. Storslået arkitektur fra kolonitiden midt i de flotte omgivelser i den frodige dal i det nordlige Andes. Det var her den sidste Inka-konge Atahualpa blev taget til fange af den spanske conquistador Fransisco Pizarro og senere henrettet. Atahualpas fald markerede hele Inkakulturens fald og spaniernes komme. Den koloniale tid er stadig til at finde i Cajamarca. Bl.a. ser vi katedralen samt andre kirker.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Vi flyver til Cuzco via Lima og kører direkte ud i dalen ved Urubamba Floden, den såkaldte ”Hellige Dal” for inkaerne. Først til Moray, hvor vi ser de cirkulære landbrugsterasser, som vidner om inkaernes højt udviklede landbrugsteknik. Ikke blot var her et sofistikeret rislingssystem til vanding af markerne, her blev også eksperimenteret med forskellige afgrøder og dyrkningsmetoder hvilket lod sig gøre pga. de variede mikroklimatiske forhold på stedet.

Vi kører herefter til Maras, som er et kludetæppe af naturlige saltbassiner - et utroligt smukt syn.

Herefter vender vi snuden mod vores hotel i Den Hellige Dal.

Måltider: Morgenmad og frokost (madpakke)

Vi tager atter på udflugter i Den Hellige Dal, og vi besøger først et kvindekooperativ med et meget særpræget navn, Ccaccaccollo. Siden 2005 har et væverprojekt været i gang højt oppe på en bjergside, og vi møder kvinderne og lærer om de forskellige processer inden for vævning. I alt 43 kvinder er beskæftiget her, og med dette projekt støttes de ikke kun økonomisk, men oplever også en stolthed i at holde det traditionelle kunsthåndværk i hævd.

Vi ankommer herefter til Pisac, hvor vi besøger det berømte og farverige marked af samme navn. På dette udendørs-marked er der også god mulighed for at gøre en rigtig god handel af enten alpaca-tekstiler, smykker eller lokalt kunsthåndværk. Prøv en af de særlige Empanadas bagt i lerovn til frokost.

Vi kører nu til Ollantaytambo, der var inkaernes sidste bastion ved indgangen til Amazonas-junglen. Vi besøger soltemplet, der er dannet af seks gigantiske monolitter. Dette var stedet, hvor inkaerne vandt slaget over de spanske erobrere, hvorefter de opgav videre indtrængen og derfor aldrig nåede ind til Machu Picchu. Ollantaytambo er den eneste by i området, der er bygget efter den typiske inka byplan.

Efter besøget vender vi tilbage til vores hotel.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Dagen i dag er viet til besøget i de spektakulære inkaruiner ved Machu Picchu (2.450 moh).

Vi tager toget til Aguas Calientes ved foden af Machu Picchu. En flot togrejse langs floden, hvor man i glimt kan være heldig at spotte de vandrende, som bruger fire dage på at nå Machu Picchu ad den gamle inkasti.

Vi kører nu med bus op ad de stejle veje til citadellet. Herefter er der ca. en halv times vandring. Det er et fantastisk syn, når man kommer op til udsigtspunkterne, hvorfra man kan se ruinerne, der er beliggende i dalen mellem de to toppe Machu Picchu og Wayna Picchu. Machu Picchu kaldes ”Lost City of the Incas”. Det er svært at forstå, hvordan et så fantastisk sted kunne undgå at blive opdaget af spanierne.

Vi spiser en dejligt frokost el. aftensmad i Aguas Calientes og tager sidst på dagen toget tilbage til Ollanta og herefter bussen til Cuzco.

Måltider: Morgenmad og frokost eller aftensmad.

I dag tager vi på byrundtur i denne spændende by. Først til fods og siden i bus.

Byen (3600 moh) var inkaernes hovedstad. Spanierne ankom til Cuzco i 1533, og den blev derefter en del af det spanske imperium.

Vi besøger Korikancha templet, der er bygget til tilbedelse af solen. Vi slentrer en tur langs Hatunrumiyoc Street, som har navn efter den 12-kantede sten, der tydeligt ses i de mure, der står tilbage af et inka-palads. Vi kommer også gennem kunstnerkvarteret San Blas, der har stejle brostensbelagte gader med fine udsigter over byen og med små værksteder med arbejdende kunstnere.

Vi fortsætter i bus ud i omegnen af Cuzco, hvor vi ser Quenqo, som menes at have været en vigtig helligdom i inka-perioden. Vi passerer også Puca Pucara, det strategisk beliggende røde fort, som dominerer hele området, og Tambomachay med dets kilder og akvædukter. Vi fortsætter til det mægtige inka-fort Sacsayhuaman, højt beliggende over Cuzco. Da spanierne kom her i det 16. årh. blev de overvældede af dets monumentale mure.

Vi har resten af dagen fri på egen hånd. Der er tid til at shoppe på Cuzcos forskellige markeder og gå rundt og opleve gadelivet. Der er mange gode restauranter i byen, bl.a. flere med udsigt til gadelivet på Plaza de Armas.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

I dag tager vi en hviledag efter et indholdsrigt program de seneste par uger. Jeres entrébilletter fra de forrige dage gælder til flere sights, som I kan besøge, bl.a. inkaruinerne ved Puca Pucara og Tambomachay.

Men der er mange andre ting at lave i Cuzco, som først og fremmest huser en stor mængde spændende museer. Bl.a. om chokolade, kokaplanten samt det pre-colombianske museum.

Endelig er der alle byens hyggelige pladser og farverige markeder. Eller man kan tage til det ikke-turistede og meget spændende marked en halv times kørsel uden for byen.

Man keder sig ikke i mageløse Cuzco.

Måltider: Morgenmad.

Vi flyver til Lima og indkvarterer os i Miraflores – et af Limas ca. 50 kvarterer. Her er en puls og et leben, som gør det spændende at fordybe sig i bydelen hvad end man foretrækker at promenere i de grønne områder langs kysten eller gå på shopping omkring Parque Kennedy.

Vi spiser frokost sammen, inden resten af dagen er på egen hånd. Rejselederen har flere forslag til hvordan tiden i Miraflores kan udnyttes.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Vis alle dage
I dag skal vi på byrundtur i Lima, der blev grundlagt af Francisco Pizarro i 1535. Vi kommer en tur rundt om de vigtigste fornemme bygningsværker i det gamle Lima, men ser også de moderne kvarterer Miraflores og San Isidro.

Dagens højdepunkt er det berømte museum Larco Herrera, som anses for at være et af de bedste museer i Sydamerika. Her får vi et godt indtryk af 3000 år af den præ-colombianske historie, og vi ser helt unikke genstande fra de civilisationer der var her før inkaerne, med hvilke vi i det nordlige Peru allerede har stiftet bekendtskab.

Museumsbygningen er en attraktion i sig selv. Det er et typisk bygningsværk fra kolonitiden, bygget over en pyramide fra det 7. århundrede.

Vi nyder en god frokost på museets restaurant.

Sidst på dagen kører vi i lufthavnen og begynder hjemrejsen.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Efter mellemlanding ankommer vi til København.

Måltider: Morgenmad (i flyet) og frokost (i flyet).

Hvad siger vores gæster

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Peru

Download FAQ

I Peru er man visumfri i indtil 90 dage. Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter udrejse. Ved indrejse til Peru, udfyldes en blanket (som udleveres i flyet) som skal vises sammen med passet. Blanketten stemples, og det er vigtig at passe på den under rejsen, da den skal afleveres ved udrejse. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

Møntfoden i Peru hedder Nuevo Sol, PEN – Hvor 1 PEN svarer til ca. 2 DKK. I kontant valuta anbefales det at medbringe PEN og alternativt USDollars. (PEN kan bestilles og hentes i FOREX) Det er vigtigt, at de dollarsedler, man medbringer, ikke ser ”gamle” og slidte ud og heller ikke har rifter og mærker.

Kreditkort kan anvendes i de større byer, og det kan derfor anbefales at benytte sit hævekort undervejs, selvom det koster gebyrer i banken. Det er både sikrere og i sidste ende nok også billigere end at veksle fra DKK til USD og fra USD til PEN pga. gebyrer ved hver veksling.

Får man ikke højdesyge?
På rejsen er der tænkt nøje over akklimatisering. De første tre nætter i Andesbjergene bor I i den Hellige Dal i ca. 2.900 m. hvilket ikke giver problemer. Først herefter indkvarteres man i Cuzco i 3.400 m, og her har kroppen vænnet sig til højderne.

Hvornår er det bedst at rejse til Peru?
Vi undgår december, januar og februar pga. de store mængder regn i Andesbjergene. I marts vil man opleve færre turister og et grønnere landskab. I juli har man det absolut klareste vejr med størst chance for skyfri himmel på Machu Picchu. Oktober er også en fin måned i Peru. Vi er på den sydlige halvkugle, så oktober er forår i Peru.

Hvor fysisk krævende er rejsen?
Især den første uges tid kræves det, at man er i almindelig god fysisk form, og man får mest ud af rejsen, hvis man har gode knæ. Der findes alternativer, hvis man ikke ønsker at gå med på alle gåturene, men terrænet er kuperet, og der er en del trapper. Det vil være en fordel at træne lidt op til rejsen samt medbringe gode vandresko med mønster. Men det er ikke en decideret vandreferie.

Har man sit eget værelse den ene nat, hvor man indkvarteres privat?
Ja den nat bor I ca. 2 til 4 gæster ved familie. Man har sit eget værelse, men man deler toilet med familien.

Hvem deltager typisk på rejsen?
De fleste er over 50 år. Om sommeren er det ikke ualmindeligt, at et par tager deres store børn med også, da det er en utrolig alsidig rejse, som både byder på store natur- og kulturoplevelser samt en fængende historie.

Kan man få vasket tøj undervejs?
Ja, i Cuzco, Puno og Arequipa vil man godt kunne nå at få vasket tøj, hvis man indleverer det ved ankomst og fortæller i receptionen, hvornår man senest skal bruge det igen. Dermed kan man godt nøjes med at have tøj med til en uge i alt. 

Hvem flyver vi med?
På langt de fleste rejser flyver vi med KLM via Amsterdam. Der er tidlig afrejse fra Danmark, og man lander samme aften i Lima.

Vaccination mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri anbefales. Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria samt valg af malaria profylakse. Tal med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

Medbringer du receptpligtig medicin skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens. Det er vigtigt, at du medbringer recepten. 

På rejsen tilbringes tid i højder over 2500 meters højde, hvorved der kan opstå symptomer på højdesyge. Højdesyge viser sig bl.a. ved hovedpine, kvalme og utilpashed. Dette kan ofte afhjælpes ved at undgå at blive afkølet samt ved at indtage rigelig med væske. På www.netdoktor.dk står der mere om højdesyge.

På Viktors Farmors rejser i Peru sikrer vi en så optimal akklimatisering, som tiden tillader. På "Nazca, Machu Picchu og Titicaca" begynder vi med 3 nætter i Den Hellige Dal. Det er i ca. 2.600 meters højde, så vi har god tid til at akklimatisere os, inden vi stiger yderligere og indkvarterer os højere oppe i bjergene. 

Tager du medicin, eller lider du af sygdom, der kan blive forværret af en rejse i højderne, bør du i god tid inden afrejse kontakte egen læge. Har du ikke erfaring med, hvordan du reagerer på højder, kan du vælge at medbringe Diamox tabletter, som i et vist omfang kan forebygge højdesyge. Spørg hos din læge.

Er man tilbøjelig til at blive køresyg, er det en god idé at medbringe piller mod køresyge.

På rejser i Peru får du mest ud af din ferie, hvis du har trænet på forhånd. Vi har flere gåture på inka-stederne og i bjergene generelt, så det er nødvendigt at være i almindelig god fysisk form. 

Perus køkken er næsten lige så varieret som dets geografi og går fra de lækreste skaldyr og fisk til kartofler, som er fast ingrediens i mange retter i højlandet. En særlig delikatesse i højlandet er marsvin. Drik flaskevand og undgå postevandet.

Når man er i højden er det nødvendigt at drikke mere end man normalt ville gøre. Nogle anbefaler helt op til 3 liter dagligt. Undgå isterninger og ukogte grøntsager. Mange steder bliver der serveret coca-te, en velsmagende opkvikkende te. Coca-te er ikke euforiserende - kokain kan kun udvindes af cocablade gennem en uhyre vanskelig kemisk proces, der forudsætter enorme mængder af cocablade.

Peru byder på mange slags øl. Mange af områderne har deres lokale øl, f.eks i Cuzco og Arequipa. De bedste vine stammer fra vingårdene Tacama og Ocucaje syd for Lima. En populær cocktail er nationaldrikken i Peru: Iskold Pisco Sour. Den består af limejuice, æggehvide, sukker og Pisco (druebrændevin).

Må jeg medbringe egne fødevarer?
Ja, såfremt du medbringer fødevarer i uåbnet, orginal emballage og kun til eget forbrug eller som en souvenir til venner eller bekendte . Dog må man ikke medbringe frø, planter eller rå produkter fra dyr. 

Telefoni. Peru har selvvalg fra Danmark. Tryk 0051 + omr.nr + ab.nr Fra Peru til Danmark trykkes 00 (afvent ny klartone) 45 + dansk ab.nr.

Mobiltelefon. I de større byer er der udmærket dækning. Det koster godt 20 kr i minuttet at ringe og modtage opkald fra Danmark. Sms koster 2,50 kr at afsende og 0 kr at modtage. MMS er ikke muligt.

Internet. De fleste hoteller har adgang til internettet.

Peru bruger primært de sydamerikanske stik med to flade ben, men på de fleste hoteller er stikdåsen i væggen også lavet, så de runde danske kan sættes i. Medbring adapter for en sikkerheds skyld.

På restaurant er det normalt at lægge ca. 10 % til regningen. Giv kuffertdragere på hotellerne 1-2 USD pr kuffert, som de bærer for dig.

Læg også penge på værelset til stuepigen.

På grupperejser betaler Viktors Farmor drikkepenge til chauffør og lokalguide.

Hvis man vil fotografere mennesker, bør man altid spørge om lov først.

En hovedret koster fra ca. 60 kroner og op. En vand/øl ca. fra 15 kr., mens vin er relativt dyrt og koster fra 70-100kr. og opefter pr. flaske. En liter vand i en kiosk koster ca. 5 kr.

Man skal prutte om prisen på langt de fleste markeder.

Bagagen bør aldrig være tungere, end at man selv til enhver tid kan bære den, da vi kan komme ud for uregelmæssigheder i programmet. Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen, så man er forberedt på det tilfælde at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet. Vigtig medicin bør man altid have i håndbagagen.

Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens. Det er vigtigt, at du medbringer recepten. 

Peru ligger på den sydlige halvkugle, så årstiderne er modsat vores; maj til oktober er vinter og november til april er sommer. Ved kysten ligger Perus kystørken, som er blandt de tørreste egne på jorden. I hovedstaden Lima regner det yderst sjældent, men der hænger ofte en havgus over byen.

I højlandet falder regnen om sommeren (dec-feb).

Solen skinner ofte fra en klar himmel, når vi er i Peru, så temperaturen kan midt på dagen komme over 20 grader, men om natten falder temperaturen til omkring frysepunktet, og det kan være køligt på hotellerne. Især på rejser i juni, juli og august er det vigtigt at have varmt tøj med til de kølige aftener og nætter.

Der er klimaanlæg, men ikke toilet i rundturs-busserne. I det nordlige Peru er der kun aircondition og ikke varme, da det ikke er nødvendigt.

Peru er seks timer bagud i forhold til Danmark.

Husk at supplere pakkelisten med:

- Regntøj

- Varmt tøj og skiundertøj (Meget vigtigt især på rejserne i juni, juli, august, hvor der kan være køligt på nogle af hotellerne)

- Vækkeur

- Gode vandresko/-støvler

- Solbriller og solcreme

- Kasket/hat

- Evt. piller mod højdesyge (Diamox)

- Evt. medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

- Myggemiddel - gerne med mindst 7,5% DEET (kan af og til købes i Peru)

- Evt. god kikkert

- Lommelygte

- Evt. mindre taske til nætter hos familier.

- Badetøj

- Evt. vandrestave til kortere vandringer

- Evt. instant kaffe, da der på flere hoteller er kogt vand, men ingen kaffe

Det er dit eget ansvar, at tjekke hvad du må indføre i Peru. Følgende er vejledende, men Viktors Farmor tager ikke ansvar for konfiskeringer eller bøder mv. 

For gæster over 18 år gælder, at man må indføre:

  • Medicin til egen brug alene. Medbring evt. kopi af recept.
  • 400 cigaretter
  • 3 liter alkohol
  • andre goder til personligt forbrug eller gaver må ikke overstige en værdi af samlet 500 USD

Må jeg medbringe egne fødevarer?

Ja, såfremt du medbringer fødevarer i uåbnet, original emballage og kun til eget forbrug eller som en souvenir til venner eller bekendte . Dog må du ikke medbringe frø, planter eller rå produkter fra dyr. 

De steder hvor der er en spand på gulvet ved siden af toilettet skal man smide toiletpapiret heri.

Det er meget vigtigt, da rørene ellers risikerer at stoppe til. 

Hav Kleenex el. en rulle toiletpapir med i håndbagagen. Det er ikke alle offentlige toiletter, der har papir nok. 

Får man ikke højdesyge?
På turen er der tænkt nøje over akklimatisering. De første tre nætter i Andesbjergene bor I i den Hellige Dal i ca. 2.900 m. hvilket ikke giver problemer. Først herefter indkvarteres man i Cuzco i 3.400 m, og her har kroppen vænnet sig til højderne.

Hvornår er det bedst at rejse til Peru?
Vi undgår december, januar og februar pga. de store mængder regn i Andesbjergene. I marts vil man opleve færre turister og et grønnere landskab. I juli har man det absolut klareste vejr med størst chance for skyfri himmel på Machu Picchu. Oktober er også en fin måned i Peru. Vi er på den sydlige halvkugle, så oktober er forår i Peru.

Hvor fysisk krævende er rejsen?
Især den første uges tid får man mest ud af rejsen, hvis man har gode knæ og er i almindelig god fysisk form. Der findes alternativer, hvis man ikke ønsker at gå med på alle gåturene, men terrænet er kuperet, og der er en del trapper. Det vil være en fordel at træne lidt op til rejsen samt medbringe gode vandresko med mønster. Men det er ikke en decideret vandreferie.

Har man sit eget værelse den ene nat, hvor man indkvarteres privat?
Ja den nat bor I ca. 2 til 4 gæster ved familie. Man har sit eget værelse, men man deler toilet med familien.

Hvem deltager typisk på rejsen?
De fleste er over 50 år. Om sommeren er det ikke ualmindeligt, at et par tager deres store børn med også, da det er en utrolig alsidig rejse, som både byder på store natur- og kulturoplevelser samt en fængende historie.

Hvem flyver vi med?
På langt de fleste rejser flyver vi med KLM via Amsterdam. Der er tidlig afrejse fra Danmark, og man lander samme aften i Lima.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Peru.