Hvad søger du?

Trinidad og Tobago

Limbodansen og calypsomusikken er skabt på de caribiske øer Trinidad og Tobago, og det er svært at stå stille, når man hører den rytmiske lyd fra olietønderne.

Trinidad og Tobago er ét land, men to meget forskellige øer. Det er et paradis, ikke kun for beboere og turister, men også for de mange fugle og dyr. Den røde ibis er en af de meste kendte af de mere end 200 fuglearter, og når en knaldrød sky af fugle letter over lagunen, er det et fantastisk syn. Der er også mere en 17 forskellige kolibrier, der svirrende i luften suger nektar fra de farverige tropiske blomster. Den store leatherback skildpadde kommer op på stranden ved Gran Riviere for at lægge hundredvis af æg.

Med vandrestøvlerne godt snøret går turen gennem bambusskov, regnskov, op ad bløde bakker og gennem smukke bjerge til svalende floder og betagende vandfald. Det er Caribien fra sin bedste side – vil du med ud at gå?

Øerne har været under forskellige koloniherrer – Storbritannien, Holland, Frankrig og selvfølgelig Spanien, og først i 1962 blev Trinidad og Tobago samlet til et land. De mange forskellige nationaliteter har sat deres spor, men fælles er den venlige atmosfære og den afslappede livsstil. Sproget er engelsk.
 

Viktors Farmor i Trinidad og Tobago

Du kan indsnuse den caribiske stemning på en kombineret natur- og vandrerejse, hvor du ser det bedste på både Trinidad, Tobago og Little Tobago. Rejsen står i naturens tegn, når du bl.a. observerer en læderhavskildpadde, der møjsommeligt udgraver en rede til sine æg på stranden. Nyd også synet af røde ibiser, der i store flokke vender hjem til deres sovepladser i solnedgangen - for slet ikke at nævne vandreturene, der krydres med synet af et utal af fugle og sommerfugle.

Skal du med?
 

Rejser til Trinidad og Tobago

  

Praktiske oplysninger Trinidad & Tobago og Guyana

 • Visum kræves ikke for danske statsborgere. Passet skal ved indrejsen være gyldigt i 6 måneder efter hjemrejsedato.

 • Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Der er ingen malaria i Trinidad & Tobago. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin for spørgsmål vedrørende malaria og gul feber i Guyana.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes. Spørg egen læge eller Statens Serum Institut (tlf. 3268 3268) Check evt. www.sikkerrejse.dk.

 • Møntfoden i Trinidad & Tobago hedder TTDollars og svarer ca. til den danske krone. US$ kan medbringes og veksles, men kreditkort er udbredt, og i pengeautomater kan der hæves op til 2000 TT$ pr. dag.

  Møntfoden i Guyana hedder Guyana dollar. 1 US$ = ca. 200 G$. 1 dansk krone svarer således ca. til 37 Guyana Dollars. 

  Hverken Guyana Dollars eller TTDollars kan fås i Danmark. US$ kan medbringes og accepteres næsten overalt.

 • Det er nemt at ringe til udlandet fra både Guyana Trinidad & Tobago. Landekoden for T&T er 868 og for Guyana 592.

  Efterhånden er der Wi-Fi på de fleste af vore overnatningssteder især i Trinidad & Tobago.

 • 110 volt i begge lande.

 • I Trinidad & Tobago kan vandet drikkes fra hanen. Desuden kan mineralvand købes på flasker overalt.

  I Guyana bør man ikke drikke fra hanen. Mineralvand købes på flasker. Vand vil blive udleveret på turene rundt i Guyana.

 • På restaurant er både service & tax ofte pålagt regningen. Alligevel forventes, at man lægger ca. 10% ekstra. På grupperejser betales drikkepenge til lokalguider og chauffører af Viktors Farmor.

 • I Caribien er der rige muligheder for at få afprøvet alle ens madlyster. Foruden den lokale, krydrede mad, som der bliver god lejlighed til at prøve, findes der et utal af etniske restauranter.

 • Lufthavne og militære områder må ikke fotograferes. Hvis man vil fotografere mennesker, bør man spørge om lov først.

 • Klimaet er tropisk med dagtemperatur på ca. 27-32 grader om dagen og ned til 20 grader om natten. Medbring let sommertøj (bomuld). Uformel påklædning på det meste af turen, men også lidt pænere tøj til omklædning til middag.

 • En hovedret koster fra ca. 125 kroner og op efter. En øl ca. fra 25 kr., et glas vin 80 kr. En flaske mineralvand i en kiosk koster ca. 8 kr.

 • Engelsk med et anstrøg af caribisk kreol.

 • Lad være med at medbringe smykker eller kostbare ure. Hav kontante penge på kroppen i en ”pengekat” og kun et lille beløb i taske eller lommer.

 • Der findes et nogenlunde veludbygget og billigt busnet. Desuden faste taxi-ruter, såkaldte ”route-taxis”, markeret med H på nummerpladen. De er en billig transport - mulighed og prajes ved vejkanten. Der er venstrekørsel.

  I Georgetown er Minibusser og ”route-taxis” en billig transportmulighed. Flodtransport er udbredt. Den foregår med færger, flodbåde (4-6 pers.) og flodtaxis.

 • Trinidad og Tobago: Der må medbringes 20 kg (pga lokal fly) samt 8 kg håndbagage. Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

  Guyana: Pga. privatfly i Guyana kan der blive vægtbegrænsninger på nogle af flyvningerne.

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Der er 5 timers tidsforskel mellem Guyana/Trinidad & Tobago og Danmark. Når klokken er 12 middag i Caribien, er den 17 i Danmark.

 • Husk at supplere pakkelisten med:

  - Pandelampe (vigtigt Guyana)

  - Lommelygte

  - Evt. kikkert

  - Insektspray

  - Sol lotion med høj faktor

  - Kasket eller solhat

  - Rummelig rygsæk

  - Gode vandresko (eller –støvler)

  - Langærmet skjorte/bluse og lange bomuldsbukser

  - Let regntøj

  - Badetøj + lille badehåndklæde

  - Fotokopi af pas (opslaget med foto)

  - Evt. fotokopi af flybillet

 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.