Logo

Botswanas dyreparadis

Hunløven er på udkig efter føde. Foto Claus Christensen
Lokale kaldte tidligere Victoria Falls for ”røgen der buldrer”. Foto Claus Christensen


14 dages mobil-safari

Botswana er et unikt afrikansk land med store kontraster mellem den berømte Kalahari ørken og det grønne Okavango delta. Her kan vi overvære det tidløse ikoniske Afrika med åbne græsarealer og oldgamle skove. Elefanterne vandrer gennem de udtørrede saltsøer i Kalahari ørkenen. Millioner af trækfugle kommer for at yngle, og i de labyrintiske vandveje i Okavango deltaet kommer flokke af antiloper for at drikke. Botswana er et af de få lande i Afrika, som har været helt stabilt og med frie valg lige siden uafhængigheden. En sjettedel af landet er afsat til beskyttelse af vilde dyr – i sandhed et dyreparadis. Dyrereservater og nationalparker i Botswana har færre besøgende end de mere kendte parker i Østafrika. Det skyldes blandt andet regeringens ønske om at bevare naturen via et højere prisniveau. På den måde har Botswana holdt balancen mellem naturreservater og turisme uden at udpine området, og et besøg i Botswana er en eksklusiv oplevelse af et afrikansk uberørt ”wilderness”.

På denne mobilsafari – heraf 8 dage i ”bushen” - oplever I dyrelivet gennem en ægte safari-oplevelse som var det på Dr. Livingstones tid. I bor i lejre med dyrene som nærmeste nabo. Guiden sørger for opstilling af telte, jeres måltider og velbefindende i alle henseender. Der bruges store iglo-telte af kanvas med gode madrasser og hovedpude. I kører i specialbygget landcruiser, som har åbent loft. Vores lokale guide er blandt de bedste i det sydlige Afrika. Han er født og opvokset i en landsby nær Chobe nationalparken. På gamedrives tidlig morgen og igen umiddelbart før solnedgang vil jeres kyndige naturguide fortælle om dyrelivet. Med forbehold for, at dyrelivet ikke altid kan ”bestilles” og garanteres vil I få mulighed for at se løver, leoparder, elefanter, flodheste, krokodiller, vilde hunde og hyæner samt gnuer og mange, mange andre arter. Fuglelivet er et kapitel for sig selv med et utal af farvestrålende fugle, ørne og gribbe.


Højdepunkter

 • VICTORIA FALLS - et af verdens største og mest berømte vandfald
 • CHOBE NATIONAL PARK - enorme elefant flokke og dyrelivet langs floden
 • MOREMI GAME RESERVE - et af Afrikas mest berømte dyrereservater
 • OKAVANGO DELTAET - et unikt økosystem og fantastisk dyreliv


Bedste rejseperiode: april - medio november

Pris 32.900 kr. pr person ved 5 min. pers. i delt dobbeltværelse/telt

4 personer kan tage af sted til en merpris på 3000 kr. pr person

3 personer kan tage af sted til en merpris på 4000 kr. pr person

2 personer kan tage af sted til en merpris på 9000 kr. pr person

 

1. dag Afrejse fra Danmark

Via Frankfurt/Windhoek

2. dag Victoria Falls

Ankomst til Victoria Falls, Zimbabwe, hvor I mødes af guiden og indkvarteres to nætter.

Om eftermiddagen provianteres til safariturene. Orienteringsmøde om aftenen.

3. dag Victoria vandfaldene

Denne dag er afsat til at opleve Victoria vandfaldene og livet omkring dem. Det er en række af sammenhængende vandfald. Hovedfaldet betragtes som et af verdens mest spektakulære og er 1,6 km bredt og har et fald på 128 m.

Ifølge lokale traditioner mente man tidligere, at vandfaldene var forheksede. De lokale kaldte stedet for ”røgen der buldrer”, og det var et sted, man burde holde sig langt fra, da det var gudernes område.

4. - 6. dag Chobe nationalparken - Serondela

Tidlig afgang mod Botswana og Chobe nationalparken. Efter grænseformaliteterne er der et par timers kørsel til Serondela området i den nordlige del af Chobe parken. Her er hjemstedet for den største koncentration af elefanter. Op til 35.000, det største antal i alle parker i Afrika.

Chobe nationalparken tilbyder en af de rigeste koncentrationer af dyreliv i Afrika. Denne spændende nationalpark strækker sig langs floden Chobe, og med sine mere end 11.700 km2 er det landets største park. Nationalparken er delt op i fire forskellige zoner; Serondela med åbne frodige landskaber og tæt skov,

Den bedste måde at opleve flodbreddens dyreliv på er fra en båd, og I har mulighed for at tage på en eftermiddagsbådtur (ikke inkluderet), hvor I ser dyrene komme ned for at drikke, og elefanter der krydser floden og bader.

På dette sted er der gode chancer for at se store flokke af elefanter, flodheste, bøfler, puku antiloper og kudu antiloper samt vortesvin og giraffer. En stor variation af bevoksning – oversvømmet græsland, tykninger, saltsletter og især bredderne af Chobe floden, en af Zambezis bifloder, giver gode betingelser for et mangfoldigt dyreliv.

7. dag Chobe nationalparken - Mababe sænkingen/Savuti

I kører tidligt af sted ud af naturparken og ind i området ved Savuti Pan og Mababe depressionen. Mababe sænkningen var søbunden på det dybeste sted. Nu domineres området af akacietræer og åbne græssletter. Afhængig af årstiden kan man her se massevis af bøfler, zebraer, gnuer og elefanter. Savuti området er kendt for der store antal løver, hyæner og leoparder.

I næsten fem år var der en løveflok på ca. 40 individer, som havde specialiseret sig i elefantjagt. Deres efterkommere er her stadig, og vi håber på at møde dem. I området findes også klipper med tegninger gjort af de første buskmænd.
Her overnatter I en nat i camp.

8. - 9. dag Khwai-området

Kort kørsel til Khwai området på en grusvej. Dette område ligger i samme nationalpark lidt længere nordøst. Det bedste sted at komme tæt på flodheste og krokodiller er langs bredderne af Small Khwai floden. Det er også de store kattedyrs land og de udryddelsestruede vilde hundes. Her er store åbne sletter, smukke solnedgange og et mangfoldigt fugleliv.

Området er opkaldt efter en lille landsby, hvor der bor cirka 400 af BaBukakhwe - også kendt som ”flodens buskmænd”. Fra den arkæologiske journal ved vi, at forskellige grupper af såkaldte ”buskmænd” har boet i dette område i 22.000 år. De nuværende beboere var jægere og samlere indtil 1960erne, hvor regeringen begyndte at bosætte buskmændene i faste landsbyer. For at involvere denne minoritetsgruppe i den moderne udvikling, er befolkningen begyndt at deltage i forskellige programmer for bæredygtig turisme.

I opholder jer to dage i dette fascinerende område med dets rige dyreliv og smukke naturscenerier.

10. - 11. dag Okavanga deltaet

Den mægtige Okavanga flod er den tredjestørste flod i det sydlige Afrika. Dens delta, hvor Moremi nationalparken dækker cirka 30%, er omkring 16000 km2. Det er en labyrint af krystalklart vand og kanaler flettet sammen med små søer og øer under konstant forandring. Vandet kommer fra højlandet i Angola, 1000 km fra deltaet, og det tager seks måneder, før det når ned og fylder deltaet op.

Denne morgen starter vor safari-ekspedition. Vi kører ind i Okavango deltaet på en støvet grusvej gennem små landsbyer, indtil vi efter fire timer når vores lejr i Xaxanaxa området. Moremi ligger i den nordøstlige del af deltaet, en af de smukkeste dele af landet. Det er ligeledes et af de mest eftertragtede vildt-reservater i Afrika. Et enormt område med permanente sumpe, øer og græsarealer - et paradis for ornitologer og dyreelskere.

Det er det rige dyreliv og den eksklusive 'wilderness' oplevelse, der har bragt os hertil, og gennem de næste to dage udforsker vi området. Blandt andet skal vi på en bådtur på floden og på tidlige morgen gamedrives og aften gamedrives. Vi nyder det rige fugleliv, ser flodheste, krokodiller, elefanter og fordyber os i de geografiske undere i dette fantastiske område. Listen af indbyggere er lang. Leoparder, geparder, løver, giraffer, zebraer, bavianer, elefanter, krokodiller, flodheste, rød lechwe antiloper, flodørne, afrikansk bladhøne, isfugle, storke, hejrer og væverfugle - er blot en del af de dyr og fugle, vi håber at støde på.

Vi vender tilbage til vor lejr for at spise aftensmad ved lejrbålet. Oplevelserne er ikke nødvendigvis slut, når solen går ned. En af de mest fantastiske oplevelser ved at være i 'bushen' er at ligge i teltet, mens løverne brøler i nattens dyb, elefanter går forbi lejren, og hyænerne kommer og leder efter mad.

12. dag Maun

Kørsel til Maun, hvor I overnatter en nat på en mindre lodge/hotel i udkanten af byen. Maun er en støvet grænseby mellem deltaet og ørkenen, og er nu blevet til en af de vigtigste byer for Botswanas næststørste indtægtskilde - naturreservater, vilde dyr og safari-oplevelser.

13. dag Hjemrejse

Hjemrejsen starter i Maun

14. dag Ankomst til København

Ankomst til København efter en begivenhedsrig rejse.


Prisen dækker

 • Fly Kbh/Victoria Falls via Windhoek
  og retur Maun/København
 • Camping med helpension
 • Halvpension i Maun og Victoria Falls
 • Parkafgifter

Ikke inkluderet

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum til Zimbabwe – (pt 55 US dollars)
 • Bådtur i Okavango deltaget og i Chobe nationalparken
 • Flyvetur ved Okavango deltaet
 • Frivillige aktiviteter ved Victoria vandfaldene: Flodsafari, Safari på elefantryg, Helikoptertur over vandfaldene, Bungy jump
 • Drikkepenge til chauffører og guider


Praktiske oplysninger

PAKKELISTE

Da pladsen er begrænset, er det kun muligt at medtage en blød sportstaske helst uden hjul. Det er ikke muligt at medbringe en kuffert. Maksimum 15 kg per person samt håndbagage - en dagtursrygsæk til kamera, kikkert, mineralvand etc. Hvis I skal rejse i juli og august, vær da opmærksomme på at dette er Botswanas vinter. Det er altid godt at medbringe en vindjakke, varm fleece samt thermo-undertøj til de kolde morgener.

Det ideelle tøj til safari er i khaki, beige og grønne farver. Undgå stærke farver. Tag et par lette vandresko samt et par sandaler med. Desuden får du brug for håndklæde, vandflaske, pandelygte samt ekstra batterier, solhat med myggenet, solbriller, insekt-spray og solcreme. Og selvfølgelig almindelige toiletsager.

En kikkert er uundværlig. Hvis du er fotoentusiast, så tag minimum en 300mm linse med. Medbring mange ekstra batterier, idet der ikke kan oplades undervejs, medmindre du medbringer en adapter til bilens 12 volt stik. Hvis fotos er en meget vigtig sag for dig - så sørg for du har batterier nok med - også hvis 12 voltstikket går i stykker!


Andet

VIGTIG INFORMATION

Når du rejser med børn på safari, er det naturligvis nødvendigt at holde ekstra øje med dem. Det er vigtigt, at de ikke løber rundt med bare tæer eller leder efter ting og sager i græsset, imellem sten eller i træer og buske. Der kan være farlige dyr eller insekter.

Som på alle vore ture, er fleksibilitet indbygget i programmet. Vi skal på et par lange køreture på halvdårlige veje. Vejene i dyreparkerne er sandspor, og de kan være temmelig ujævne at køre på. Tag gerne køresygepiller til dig – og til børnene.

For mange børn under 12 år er mængden af oplevelser på en safari for store til, at det er rimeligt at forvente, at de kan rumme dem i samme omfang som voksne. Tag derfor gerne bøger eller anden underholdning med til børnene, hvis de evt. skulle komme til at kede sig undervejs.

Med spejderånden i behold - kom forberedt på en fantastisk tur, der bringer dig tæt på naturen, og du har oplevelser med hjem for livet!


Dette er en Viktors Farmor Adventurerejse. En rejse, hvor der er lagt vægt på enestående oplevelser, men hvor man skal være forberedt på at have en vis spejderånd og overbærenhed, både hvad angår indkvartering og ændringer i programmet undervejs. Disse rejser er mere strabadserende end de øvrige ture i programmet.