Logo

Burma for 2 personer

Risen høstes i Shan Staten. Foto Claus Christensen
Munkedrengen bærer en lotusblomst, der i buddhismen udtrykker renhed og visdom. Foto Claus Christensen


14 dages eventyrrejse med egen guide

Rejsen gennem Burma er også en rejse med store og forskelligartede naturoplevelser: Fra alpine egeskove og teak-skove til tropisk regnskov. Fra bjergene omkring Shan-plateauet og til helt uberørt jungle. Undervejs på turen får man indblik i en ældgammel livsform, som den kommer til udtryk i de mange landsbyer, og der bliver lejlighed til at følge arbejdet i rismarker, tobaksmarker og gummiplantager. Befolkningen er venlig, imødekommende og hjælpsom. Man bliver mødt med smil overalt og får ofte lejlighed til at kikke indenfor i landsbyhusene.

Viktors Farmor benytter kun privatejede hoteller og flyselskaber, og det firma, vi samarbejder med i Burma, er også privatejet.


Bedste rejsetidspunkt er fra november til marts.

Pris: Fra 25.900 kr. pr. person v/ 2 personer.


1. dag

Fly fra København.

2. dag

Ankomst til Bangkok og videre med fly til Yangon (Rangoon) i Burma. Modtagelse i lufthavnen af den guide, der vil følge med på hele turen. Indkvartering på centralt beliggende hotel. Formiddagen bruges til afslapning ovenpå den lange flyrejse.

Om eftermiddagen besøges den kæmpemæssige forgyldte Shwedagon Pagode, byens vartegn.

3. dag

Byrundtur i Yangon med besøg på National Museet og på markedet, hvor der er gode muligheder for indkøb af kunsthåndværk.

Om aftenen fly til Mandalay.

Indkvartering på hotel nær slottet.

Der er 3 overnatninger i Mandalay.

4. dag

Mandalay er den næststørste by i Burma og et vigtigt religiøst center.

Afslappende sejltur til Mingun, en tur på godt en time. I Mingun findes en kæmpestor, men ufuldendt pagode samt den berømte messingklokke (vægt 90 tons!), der blev fremstillet til pagoden.

Tilbage i Mandalay køres en orienteringstur med besøg i den berømte Mahamuni Pagode, der huser den hellige forgyldte Buddhastaue. Der er også mulighed for at besøge et værksted, hvor der fremstilles de marionetdukker, som er så populære overalt i landet. Også fornemme broderier og applikations- arbejder fremstilles her.

Tid på egen hånd, evt. til besøg på markedet.

Sidst på eftermiddagen bestiges Mandalay Hill med flot udsyn til solnedgangen over byen og floden.

5. dag

Tur ud i omegnen af Mandalay. Med båd over floden til den tidligere kongeby Ava med dens meget smukke arkitektur. Turen rundt i Ava forgår i hestevogn.

Besøg i et interessant gammelt teaktræskloster. Der bliver også tid til en vandretur gennem nogle af landsbyerne.

Der sejles tilbage, og sidst på dagen besøges Amarapura Klostret, som er en hel lille klosterby. I gåafstand fra klostret ligger verdens længste teaktræsbro (1.2 km), der går over søen Tangthaman. Amarapura er kendt for at være landets største center for silkevævning.

Om aftenen er der forstilling i marionetteater. Traditionen med marionetter går helt tilbage til det 11. årh.

6. dag

Mandalay forlades, og der sejles til Bagan med ankomst sidst på eftermiddagen.

Det er en meget malerisk sejltur, hvor der er mulighed for at følge markarbejdet langs flodbredderne. Her foregår livet på en måde, som ikke har ændret sig meget siden Rudyard Kipling beskrev det for ca. 100 år siden: Vandbøfler pløjer markerne eller slæber træ op fra floden, kvinder vasker tøj i floden, tømmer af teaktræ kommer flydende nordfra, håndværkere sidder ved bredden og forarbejder bambus.

Indkvartering 3 nætter i Bagan på dejligt bungalowhotel beliggende ned til floden.

7. dag

Bagan er det største tempelområde i Sydøstasien med mere end 2000 pagoder. Pagoderne er naturskønt beliggende i landlig idyl ved bredden af Irrawaddy Floden.

Der er en helt speciel stemning her mellem de okkerfarvede templer og pagoder.

Om morgenen besøges markedet, som i Bagan har en hel speciel atmosfære. I mange af de små boder sælges kunsthåndværk af høj kvalitet og til rimelige priser. Men der skal tinges om prisen…

Efter besøget her er dagen helliget de smukkeste og mest interessante pagoder og templer. Her skal blot nævnes Schwezigon Pagoden, Kubyankgyi Templet, Hitilominio Temple, Ananda Temple og Ananda Monastery.

Sidst på dagen besøges et lakvareværksted, hvor der er lejlighed til at følge hele den komplicerede og tidskrævende proces, der ligger forud for de smukke lakarbejder, der ses overalt i Burma.

Om aftenen bydes på typisk burmesisk middag på en restaurant, hvor der også vises marionetteater.

8. dag

Efter besøg i et par pagoder er der mulighed for en slentretur gennem en landsby. Her foregår livet som for hundreder af år siden.

Eftermiddagen er til fri disposition i det spændende område. Man kan evt. køre en tur i hestevogn eller der kan lejes cykler. Eller man kan nyde at se på livet på floden, således som det udfolder sig fra hotellets have.

9. dag

Fly fra Bagan til Heho. Herfra er der ca. to times meget smuk køretur til Pindaya, hvor der overnattes på hotel nær de berømte drypstenshuler.

10. dag

Besøg i drypstenshulerne, der huser omkring 8000 buddhastatuer i alle størrelser.

Efter besøget slentres en tur gennem den nærliggende landsby, der er kendt for kunsthåndværk. Man kan bl.a. se hvordan der fremstilles håndlavet papir af en bestemt træsort, og hvordan der fremstilles parasoller og bambushatte.

Hvis der er marked i en af landsbyerne undervejs, gøres holdt, da der her er mulighed for at se flere forskellige stammefolk i deres karakteristiske klædedragter. Folk fra Palaung-stammen kommer ofte på disse markeder. Kvinder fra denne stamme kendes på, at de går klædt i røde skørter over et bambusskelet, blå jakker og gyldne hovedbeklædninger.

Sidst på dagen køres til Inle Søen, hvor der er 2 overnatninger. Hotellet er bygget som pælehytter i søen. Det tager omkring 45 min. at sejle dertil.

11. dag

Sejltur på Inle Søen, der er 22 km lang og 11 km bred. En stor del af søen er dækket af vandhyacinter, hvilket får den til at ligne en magisk have.

På øerne og langs bredderne bor der omkring 80.000 medlemmer af Intha-folket, efterkommere af flygtninge fra borgerkrigen mellem burmesere og siamesere. De bor i pælehytter og dyrker blomster, grønsager og frugt på små øer, der flyder på søen.

Man går i land ved en smuk pagode og et marked. Der er også mulighed for at se et værksted, hvor der væves silke efter ældgamle traditioner. De er her berømte for deres smukke ikat-vævninger.

Området er kendt for fremstilling af cigarer, og der aflægges besøg på et cigarrulleri.

12. dag

Kørsel til Heho og fly til Yangon, hvor resten af dagen er til fri disposition.

13. dag

I Yangon er der tid til at gøre de sidste indkøb, evt. til besøg ved den store liggende Buddhastatue, før der sidst på eftermiddagen køres til lufthavnen.

Fly til Bangkok og herfra videre med fly til København.

14. dag

Ankomst til København om morgenen.


Prisen dækker

 • Fly Kbh/Yangon retur
 • Indenrigsfly i Burma
 • Hotelophold med halvpension
 • Bådtur fra Mandalay til Bagan
 • Kørsel i bil
 • Båd på Inle Søen
 • Marionetteater
 • Alle udflugter og entréudgifter
 • Lokal engelsktalende guide


Ikke inkluderet

 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Visum (50 USD/ca. 350 kr)
 • Drikkepenge


Praktiske oplysninger

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemrejsedatoen.


Burma eller Myanmar

I følge FN er landets officielle navn Myanmar. I tiden op til reformerne, som for alvor tog fart i 2011, var valget af navn meget politisk. Mange opfattede dengang brugen af Myanmar, som en anerkendelse af militærregimet, og derfor holdt dem, der ikke bakkede op om styret, fast i navnet Burma for på den måde at tage afstand til militærjuntaen.

I dag bruges navnene mere i flæng. I daglig tale bruger burmeserne selv Myanmar ligesom, de kalder deres hovedstad for Yangon, men de føler sig ikke stødt over brugen af hverken Burma eller Rangoon. Vi har vurderet, at flere i Danmark kender landet som Burma frem for Myanmar, ligesom brugen af Myanmar for dem, der kender historien fortsat kan have politiske undertoner. Derfor bruger vi navnet Burma.