Logo

Ecuador for 2-4 personer

Lamaen har i flere tusinde år spillet en vigtig rolle for befolkningerne i Sydamerika. Foto Finn Ladefoged
Med sit hvide marmorinteriør og himmelblå kupler er Cathedral Nueva i Cuenca et imponerende syn. Foto Finn Hillmose


I bil med privatchauffør gennem bjerge, jungler og indianerlandsbyer ved Ækvator

Ecuador ligger i det nordvestlige hjørne af Sydamerika lige der, hvor ækvator skærer kontinentet. Det er et af Sydamerikas mindste lande, men også et af kontinentets mest mangfoldige og rejsevenlige lande. Ecuador byder på store naturoplevelser i højland og regnskov, charmerende kolonibyer, farverige indianermarkeder og en venlig befolkning.

På denne rejse oplever I kolonial arkitektur i verdensklasse, stemningsfyldte pladser og storslåede udsigter til bjerge og sneklædte vulkantoppe. I kører gennem patchwork landskaber i grønne, brune og gule nuancer og går på opdagelse mellem friske råvarer og fint kunsthåndværk på autentiske indianermarkeder.

På Ingapirca ruinen går I i Inkaernes fodspor, og i Amazonas sejler I i kano og vandrer gennem den tætte skov på udkig efter fugle og dyr.

Turen starter i den helt unikke koloniby Quito, hvorfra der køres nord på til byen Otavalo, videre til Amazonas regnskoven og tilbage til det centrale højland med besøg til byerne Baños, Riobamba og Cuenca. I slutter af i havnebyen Guayaquil.


Rejsen kan evt. forlænges med mulighed for at besøge Galapagosøerne.

Pris: 27.500 kr. pr. person v/ 4 personer.

Pris: 28.900 kr. pr. person v/ 3 personer.

Pris: 33.900 kr. pr. person v/ 2 personer.

Tillæg for eneværelse: 1.900 kr.

1. dag - Ankomst til Quito

Ankomst til Quitos lufthavn om eftermiddagen. I bliver hentet i lufthavnen og kørt til et centralt beliggende hotel i Quito (2850 meter).

Aftenen er fri til afslapning ovenpå den lange rejse.

2. dag - Quito

Dagen byder på kolonial arkitektur i absolut verdensklasse, når I besøger Quitos ældste bydel. Quito blev grundlagt i 1534 af den spanske conquistador Sebastian de Benalcazar, og byen er i dag en af de bedst bevarede kolonibyer i Sydamerika samt optaget på UNESCOs liste over verdenskulturarven.

Quito ligger i 2850 meters højde på et bakket plateau foran Pichincha vulkanen og er beriget med fantastiske udsigter i alle retninger. I starter derfor med at nyde udsigten og I kan danne jer et overblik over byen fra Parque Itchimbia, et af byens mange naturlige udsigtspunkter overfor Pichincha vulkanen. Herfra kører I ad de smalle, brostensbelagte gader til centrum i den historiske bydel, hvor I slentrer rundt og ser nærmere på den unikke arkitektur, kirkerne og bygningernes udsmykninger.

Et af højdepunkterne er Plaza de la Independencia (Uafhængighedspladsen), hvor ældre mænd og skæve eksistenser samles til en sludder og travle embedsmænd går hurtigt forbi. Den grønne, livlige plads er omgivet af præsidentpaladset, rådhuset, katedralen og ærkebiskoppens palads. Et andet højdepunkt er jesuitterkirken La Compañia, der med sin detaljerede facade udhugget i vulkansk sten og guldbelagte interiør er et af de Sydamerikas flotteste barokværker.

På den historiske gade La Ronda, der ikke bare er en af byens ældste gader men også var rammen om Quitos kreative miljø i 1930erne, får I et indblik i hverdagslivet gennem tiderne og traditionelt kunsthåndværk, der demonstreres i små workshops. I har én overnatning i Quito.

(M)

3. dag - Quito - Cochasquí - Cayambe - Otavalo

Efter morgenmaden kører I mod de nordlige Andesbjerge. Turen går fra meget tørre landområder til frodige dale, hvor der dyrkes avokado og citrusfrugter, til Cochasquí (3100 meter), der er Ecuadors vigtigste præ-Inka kompleks. Det blev bygget af Cara-folket omkring år 900 (e.Kr.) og består af 15 fladtoppede pyramider med lange adgangsramper. I dag er pyramiderne dækket af græs og kun formen af dem kan anes, men det er et utroligt spændende sted at besøge ikke mindst pga. den fantastiske udsigt. Mellem pyramiderne græsser flokke af lamaer. De er meget tillidsfulde, og I kan nemt komme helt tæt på dem.

I kører videre nord på til byen Cayambe, hvor I besøger en af de mange bagere, der laver bizcochos, en slags smør kiks. Fra Cayambe fortsætter I mod Otavalo. På vejen stopper I og nyder udsigten over San Pablo søen og Imbabura vulkanen (4621 meter). Sidst på eftermiddagen er I fremme i Otavalo (2535 meter) og indkvarteres på hotel. I har to overnatninger i Otavalo.

(M)

4. dag - Otavalo

I står tidligt op for at besøge Otavalo-markedet (bedst om lørdagen, hvor der også er dyremarked). Otavalo-indianerne er berømte for deres kunsthåndværk i hele Sydamerika, og Otavalo-markedet er et af kontinentets største. Indianere fra nær og fjern kommer her for at købe og sælge dagligvarer og få en sludder med venner og bekendte. Det er en eksplosion af farver og varer.

Otavalo-indianerne er et stolt folk og holder fast i deres traditioner og unikke klædedragt: Kvinderne bærer en tung, sort uldnederdel, hvid bluse med broderi og et sort eller gråt sjal. Mændene går i hvide bukser, blå eller grå poncho, stråhat og har deres hår samlet i en lang fletning.

I starter på dyremarkedet i udkanten af byen, hvor grise, får og lamaer sælges til højestbydende og fortsætter på frugt- og grøntmarkedet. Herfra går I til tekstilmarkedet, der bugner med lækre sweaters og lokale souvenirs. Om eftermiddagen besøges nærliggende indianerlandsbyer, hvor det er muligt at besøge en væver og et værksted, der laver musikinstrumenter.

(M)

5. dag - Otavalo - Amazonas

Efter en tidlig morgenmad starter jeres rejse til Amazonas regnskoven. Det er en smuk køretur over Andesbjergene med udsigt til vindblæst græsland og vulkanen Antisana på 5753 meter.

På vejen krydser I ækvator ved Quitsato, et ækvatormonument designet som et kæmpe solur. Hvis det er en klar morgen, kan I se vulkanen Cayambe (5790 meter) i baggrunden. Cayambe er Ecuadors tredjehøjeste vulkan og lige syd for toppen er den det højeste punkt på ækvator med 4690 meter.

Efter ca. 3 timers kørsel kommer I til Papallacta, en stille by i højlandet kendt for sine varme bade, der siges at have helbredende virkning. Her er der mulighed for at bade i de varme kilder og nyde udsigten til de grønne bjerge. Herefter fortsætter I nedkørslen til junglen og oplever, hvordan landskabet forandrer sig og bliver grønnere, tættere, højere og fugtigere.

I indkvarteres på en lodge beliggende ved den store Napo flod og mellem tropiske planter. Der er ikke elektricitet i hytterne, men der udleveres hver aften petroleumslamper, der kan brænde hele natten, hvis det ønskes. Der er fuldpension under opholdet på lodgen, og udflugter foregår med en lokal naturguide. Første aften planlægges de næste dages aktiviteter sammen med den lokale guide. Her har I tre overnatninger.

(M, A)

6. og 7. dag - Amazonas

Dagene står på udforskning af regnskoven til fods og i kano. I vandrer i regnskoven med den lokale jungleguide, der er opvokset i skoven og kender den som sin egen bukselomme. Han fortæller om planterne og deres medicinske brug og værdi for de lokale.

Hvis I er heldige ser I farvestrålende fugle, kryb og andre spændende dyr. I sejler i kano på den store Napo flod og besøger den lille landsby, der ligger ved lodgen. Her ser I, hvordan indianerne bor, dyrker jorden, fremstiller keramik og vasker guld. Der er også god tid til at slappe af og nyde skovens mange lyde fra en hængekøje.

(M, F, A)

8. dag - Amazonas - Baños

Jeres jungleeventyr slutter i dag, men inden I igen bevæger jer mod højlandet, besøger I et dyrerehabiliteringscenter, hvor frivillige arbejder for at redde sårede og smuglede dyr og genindsætte dem i deres oprindelige omgivelser. Det er en god mulighed for at se flere af Amazonas unikke dyrearter som tukaner, aber og ozelotter bland mange andre.

Herefter fortsætter I turen mod Andesbjergene, der efter junglebyen Puyo byder på fantastiske udsigter til Pastaza kløften, store vandfald og den omgivende tågeskov. Sidst på eftermiddagen ankommer I til Baños (1820 meter), der har et dejligt, forårsagtigt klima og en spektakulær placering mellem grønne bjerge for foden af vulkanen Tungurahua (5023 meter).

I indkvarteres to nætter på hotel.

(M)

9. dag - Baños

Om formiddagen kører I øst for Baños til den lille landsby Rio Verde. Her vandrer I ned gennem tågeskoven til et af Ecuadors største og mest kraftfulde vandfald, Pailon del Diablo, hvor floden lander i en stor ”stengryde”, inden den mødes med en anden flod. Fra et udsigtspunkt kan I mærke kraften og vandperlerne fra vandfaldet og studere de smukke epifytter, der vokser på træerne.

Senere får I et lille adrenalin rush, når I kører i svævebane over Pastaza floden ved vandfaldet Manto de la Novia.

Resten af dagen er på egen hånd i Baños. Byen har flere hyggelige pladser og en imponerende kirke, hvor malerier gengiver byens dramatiske historie og de mirakler, der er sket. I de små butikker sælges toffee-lignende slik og andre produkter lavet af sukkerrør, som Baños er storproducent af. Der er smukke vandrerruter i og omkring byen og mulighed for at leje cykler. Bil og chauffør er til rådighed hele dagen.

(M)

10. dag - Baños - Salasaca - Riobamba

I forlader Baños og kører mod Riobamba, der ligger højere oppe i bjergene.

I den lille indianerlandsby Salasaca besøger I væveren Alonso Pillas hjem og værksted. Han viser, hvordan han arbejder ved væven efter ældgamle traditioner og fortæller om plantefarver og mønstrer, der er inspireret af Salasaca kulturen.

Herfra fortsætter I til Riobamba. I passerer flere små landsbysamfund, før I kommer til et højt bjergpas ved skråningerne af den store Chimborazo vulkan (6310 meter). Snart skifter vegetationen, og I befinder jer i et måneagtigt landskab i 4000 meters højde, der kaldes ”El Arenal”. På en klar dag er der en fantastisk udsigt til den sneklædte kæmpe, og der er gode muligheder for at se vicuñaer, der er verdens mindste lama-art. I går en tur i det flade terræn og kigger på den sparsomme bevoksning.

Sidst på eftermiddagen ankommer I til Riobamba (2735 meter). Her har I én overnatning.

(M)

11. dag - Riobamba - Nariz del Diablo - Ingapirca - Cuenca

Dagen byder på en smuk køretur gennem Chimborazo-indianernes land og marker dyrket med afgrøder som kartofler, løg og broccoli. Bønderne går klædt i kraftige røde, orange og lilla farver og lyser op mellem alt det grønne og brune. I stopper i Alausi, en lille atmosfærisk by med fine, gamle huse og togstationen, der en gang var det eneste forbindelsesled mellem kysten og højlandet og byerne Guayaquil og Quito.

I går en tur på hovedgaden blandt indianere i farvestrålende dragter og mærker stemningen, inden I stiger om bord på toget til Sibambe, der har fået tilnavnet Nariz del Diablo, djævlens næse på dansk.

Herfra fortsætter I til Ingapirca, Ecuadors eneste større Inkaruin. Ingapirca blev anlagt i midten af det 15. århundrede og spillede en vigtig rolle i Inkarigets nordlige ekspansion, der bragte dem helt til det moderne Colombia under ledelse af Inkaherskeren Huascar. Ruinens mest interessante struktur er den ovale tempelbygning, der viser Inkaernes håndværksmæssige og arkitektoniske evner, men I får også indblik i områdets tidligere kulturer og andre aspekter af livet på det tidspunkt.

I kører fra Ingapirca sidst på eftermiddagen og ankommer til Cuenca (2530 meter) efter mørkets frembrud. I indkvarteres to nætter på hotel.

(M)

12. dag - Cuenca

Efter morgenmaden udforsker I den charmerende koloniby til fods. I slentrer i de smalle gader, langs Tomebamba floden og oplever livet på de hyggelige pladser rundt om i byen. Der er stort set en kirke eller et kloster på hvert gadehjørne, og I ser bl.a. den imponerende Catedral Nueva med hvidt marmorinteriør og himmelblå kupler.

Der er mulighed for at besøge et spændende museum på klosteret Las Concepters. I kører til et udsigtspunkt i udkanten af byen for at nyde udsigten over byens karakteristiske røde tage og mange kirketårne og besøger et værksted, hvor de berømte panamahatte fremstilles. Panamahatten kommer – trods sit misvisende navn – fra Ecuador, og har haft stor betydning for Ecuador og især Cuencas økonomi. I guides gennem hele processen fra strå til den færdige hat.

Cuenca har et livligt aftenliv med mange gode restauranter og barer, der er værd at udforske i aften.

(M)

13. dag - Cuenca - Cajas nationalpark - Guayaquil

Efter morgenmaden kører I til Cajas nationalpark, et bjergområde med stejle klipper, søer og skov kun en times kørsel vest for Cuenca. Vegetationen er meget varieret og spænder fra tågeskov i parkens lavere egne til paramo i de højtliggende. I starter ud med en vandretur omkring søen Llaviucu i 3100 meters højde. Her består vegetationen af tæt og fugtig tågeskov, og der er gode muligheder for at se kolibrier, tukaner og andre eksotiske fugle. Herfra kører I højere op i parken til området omkring Toreadora søen, der ligger i ca. 4000 meters højde.

I vandrer en tur rundt om søen, hvor I ser det særprægede træ polylepis, der vokser over den naturlige trægrænse samt mange små farvestrålende blomster mellem de grå-grønne græstoppe og buske.

Efter en dag med store oplevelser i nationalparken fortsætter I mod Guayaquil, der er Ecuadors største by. På køreturen over Andesbjergene oplever I, hvordan landskabet ændrer sig radikalt, fra vindblæst paramo til tropisk lavland med banan- og kakaoplantager og en luftfugtighed tæt på 100%

(M)

14. dag - Guayaquil og hjemrejse / Galapagosøerne

Om formiddagen udforsker I Guayaquil, der er en moderne storby og meget anderledes end de byer, I har oplevet i højlandet. I ser de vigtigste parker, promenaden Malecon 2000 langs Guayas floden og det farverige kvarter Las Peñas.

Om eftermiddagen kører I til lufthavnen og starter rejsen mod Danmark.

(M)

Ønskes forlængelse med krydstogt på Galapagos-øerne flyves der tidligt fra Guayaquil dag 14.

15. dag - Ankomst til København om eftermiddagen


Måltider: M: morgenmad  F: frokost  A: middagsmad

Prisen dækker

  • Fly København/Quito og Guayaquil/København
  • Kørsel i bil med engelsktalende chauffør
  • Overnatninger på hoteller med morgenmad
  • Helpension under opholdet på Cotococha Lodge
  • Naturguide, kanosejlads og udflugter under opholdet på Cotococha Lodge
  • Togturen på Nariz del Diablo
  • Entréer i følge program

Ikke inkluderet

  • Afbestillings- og rejseforsikring
  • Drikkepenge

Praktiske oplysninger

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemrejsedato.

Viktors Farmor baggrundsbillede