Logo

En uge i Istanbul

Hagia Sophia ligger i en smuk have. Foto Esben Gynther
Der er alt hvad hjertet begærer af frugt. Foto Esben Gynther


På grænsen til Orienten

7 dage med guide på 1 heldagsudflugt og 2 halvdagsudflugter.

Istanbul var under navnet Konstatinopel hovedstad i det byzantinske rige, senere blev byen osmannernes hovedstad. I dag udgør Istanbul ved Bosporus-strædet og indsejlingen til Det Sorte Hav såvel en geografisk som kulturel grænse mellem Europa og Asien.

Oplev denne vibrerende og kulturelt spændende by på en uge med 3 dages guide og 3-4 dage på egen hånd. Viktors Farmors guider har stor viden og viser jer byens mange seværdigheder. Besøg for eksempel Hagia Sophia, Den Blå Moske eller Topkapi-paladset for de osmanniske sultaner og deres harem. Se historien om Jesu fødsel fortalt i fantastisk velbevarede mosaikker, gå på opdagelse og indkøb i den orientalske krydderbasar eller kryds Bosporus og gå i land på det asiatiske kontinent. Kortere eller længere udflugter i omegnen af Istanbul kan indgå i programmet.


Bedste rejsetidspunkt er april-juni, august-november

Pris: 9.800 kr. pr person ved 2 personer

1. dag

Fly fra København til Istanbul, hvor I mødes af guide og chauffør ved ankomsten sidst på eftermiddagen. Indkvartering og velkomstdrink med introduktion til ugens program.

2. dag

Halvdagsudflugt med guide til Hippodromen, Hagia Sophia og evt. Den Blå Moske.

Hagia Sophia, "Kristenhedens prægtigste kirke" var færdigbygget i år 537 og den største kristne kirke indtil Peterskirken I Rom blev bygget. I 1432 blev den omdannet til moské, og i dag fungerer den som museum.

Hippodromen bag kirken er fra den romerske periode (år 330). Den var blandt de største hippodromer i verden: En U-formet bane der er 400 m lang og 120 m bred. Hippodromen havde tre funktioner: Væddeløb, politisk arena (møder, demonstrationer) og offentlig park. Det er fortsat en offentlig park med den egyptiske obelisk som et af pejlemærkerne.,

Den Blå Moské (1616) en af de største og mest imponerende bygninger i det Ottomanske imperium. Som den eneste har den 6 minareter. Man gribes af den stille stemning i moskeens store rum med udsøgte mosaikdekorationer, den enorme kuppel og de smukke tæpper. Moskéområdet omfatter også en skole og et bibliotek.

Eftermiddag på egen hånd.

3. dag

Heldagssigthseeing med guide. Først rundvisning i Chora. En byzantinsk kirke med fantastiske mosaikker, der beskriver Jomfru Marias og Jesu liv. Herefter besøg i krydderi-bazaren nær havnen, hvor der er tid på egen hånd efter en kort introduktion og rundvisning. Her opleves ægte orientalsk stemning og inspiration af dufte og andre sanseindtryk.

Frokost på havnerestaurant (inkluderet).

Herefter går vi ombord på vores båd og sejler i ca. 2 timer på Bosperusstrædet – strædet der deler Europa og Asien. Her er god tid til at slappe af og nyde udsigten til de mange historiske bygningsværker, kirker, moskéer og paladser vi får fortalt om undervejs

4. dag

Formiddag: Rundvisning med guide i Topkapi, sultanens palads i Istanbul.

Topkapi paladset (kanonport-paladset) fungerede både som sultanens privatbolig og som centrum for rigets administration. Vi ser skatkammeret, køkkenerne (der i dag anvendes til udstillingsformål), audienssalen, kronjuvelerne og de muslimske relikvier samt ikke mindst det store private harem, hvortil sultanen, hans børn og eunukkerne var de eneste som havde adgang. Der er tid på egen hånd til at besøge nogle af de mindre museer som er på paladsområdet (textiler med mere).

Besøg i Harem ikke inkluderet. Årsagen hertil er, at der er selvstændig kø og betaling for at komme ind i haremet. Mange vil hellere bruge deres tid i Topkapi på nogle af de andre rum og udstillinger.

Eftermiddagen er på egen hånd.

5. dag

Dagen på egen hånd.

6. dag

Dagen på egen hånd.

7. dag

Dagen til fri disposition.

Hvis det ønskes kan der tilkøbes Tyrkisk Show/aftenunderholdning (ca. 50 € pr person inkl. middag). Skal aftales med guiden den første dag, så der kan reserveres plads.

8. dag

Transfer til lufthavn og hjemrejse til Danmark.

 

Prisen dækker

 • Fly København-Istanbul t/r
 • 7 nætter på centralt beliggende hotel med morgenmad
 • Frokost på heldagsudflugt
 • 3 udflugter med engelsktalende guide.
 • Transfers til og fra Lufthavn
 • Transport på udflugter
 • Entré til moskeer, Chora og Topkapi (minus Harem)
 • Sejltur på Bosporus

Ikke inkluderet

 • Afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge
 • Valgfri udflugter aftalt med lokalguide
 • Show/Aftenunderholdning dag 6


Praktiske oplysninger

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemrejsedato.