Logo

Indien - Sikkim for 2 personer

Udsigt over de mægtige Himalayabjerge.
Tag med til Sikkim i Indien.


- et gammelt kongerige i HIMALAYA -

Det tidligere kongerige Sikkim, smukt beliggende på Himalaya-bjergenes sydskråninger, er ofte blevet kaldt "Det sidste Shangri-La". En mangfoldighed af floder og søer og den fugtige luft giver landet et tropisk udseende og gør det til hjemsted for en enestående varieret plantevækst med eksotiske blomster, f.eks. findes der flere end 600 orkidéarter i Sikkim. Mere end 1/3 af landet er dækket med skov. Eg, fyr, birk og valnød er de dominerende træsorter.

Landskaber og legender er vævet ind i hinanden, og det mægtige bjerg Kanchenjunga dominerer begge dele. Det er verdens trediehøjeste bjerg, 8603 m, men for befolkningen i Sikkim er det meget mere end et bjerg: Kanchenjunga er en beskyttende guddom, der sikrer fred og frugtbarhed for landet. Bjergets guddommelige status har udløst en omfattende dyrkelse med ritualer udført af alle 3 etniske grupper i Sikkim: Lepchas, bhutias og nepalesere.

Befolkningen er overvejende buddhister, og der er mulighed for at besøge flere af de berømte klostre i landet. På denne rejse fanges"essensen" af Sikkim: Ansigterne, munkene, de buddhistiske billeder, de maskerede danseres mystiske ritualer, blomsterne i det frodige grønne land, men fremfor alt landskaberne, den betagende natur med Himalayas snedækte tinder i baggrunden.


Bedste rejsetidpunkt: marts, april, maj, september og oktober.

Pris: 22.800 kr. pr. person v/ 2 personer.


Hvis man ønsker at flyve til Delhi i stedet for til Calcutta, kan det godt lade sig gøre, Turen kan så evt. forlænges med et par dage til sightseeing i Delhi.

1. dag

Fly fra København mod Calcutta.

2. dag

Ankomst til Calcutta og fly videre til Bogdogra. Her venter bil og chauffør, der kører de 87 km. til Darjeeling. Der er to overnatninger i Darjeeling.

3. dag

Tidligt om morgenen køres til Tiger Hill. Det er en stor oplevelse herfra at se solopgangen over de østlige Himalaya-bjerge. I klart vejr ses Mt.Everest og Kanchenjunga.

På vejen tilbage besøges Ghoom Klostret.

Senere på dagen besøges det tibetanske flygtningecenter, hvor der arbejdes med forskelligt kunsthåndværk som vævning, knytning, træskæreri.

Undervejs er der mulighed for at se teplukning.

4. dag

Kørsel til Pemayangtse (110 km) gennem områder med teplantager. Efter indkvartering besøges det berømte Pemayangtse Kloster.

5. dag

Kørsel til landsbyen Yuksom (1800 m.o.h.) via Kechopalri Søen. Denne sø er hellig for både hinduer og buddhister. Besøg i et lille kloster ved søen. Yuksom, der betyder "mødested for 3 lamaer", var den første hovedstad i Sikkim. Der er to overnatninger i Yuksom.

6. dag

Vandretur til kroningsstedet for den føste konge i Sikkim. Der er også mulighed for en mindre vandretur fra hotellet til Dubdi Klostret, beliggende på en bakketop.

7. dag

Kørsel til Gangtok (1800 m.o.h.), hovedstaden i Sikkim. Køreturen, der er på 150 km, tager ca. 6 timer. Sidst på eftermiddagen besøges evt. Enchey Klostret. Overnatning i Netuk House hos en sikkimesisk familie. Huset ligger på den gamle handelsvej til Tibet.

8. dag

Kørsel til Lachung (3200 m.o.h.), der ligger i det nordlige Sikkim. Køreturen, der tager ca. 6 timer, går gennem landskaber med panoramudsigter. Undervejs besøges Phodong Klostret, bygget i 1740. Der er to overnatninger på beskeden lodge eller i camp.

9. dag

Udflugt til Yumthang (3658 m.o.h.). Turen, der tager ca. 2 timer, byder på flotte landskaber med mange varianter af rhododendron. Stedet er kendt for sine varme kilder. Området egner sig til vandreture. Sidst på dagen køres tilbage til Lachung.

10. dag

Kørsel tilbage til Gangtok, hvor eftermiddagen er fri. Der overnattes igen hos familien i Netuk House.

11. dag

Om morgenen besøges "Research Institute of Tibetology", hvor der er et interessant museum. Derefter køres ca. 24 km til Rumtek Klostret, som er en kopi af Tsurphu Klostret i Tibet. Med sin traditionelle arkitektur, udsøgte malerier og træskærerarbejder, mange manuskripter og ikoner, er Rumtek et flot eksempel på tibetansk klosterkunst.

Efter besøget køres til Martham i det østlige Sikkim ved foden af Himalaya-bjergene.

Der overnattes to nætter i Martham Village Resort, et perfekt sted for naturelskere, smukt beliggende mellem skovdækkede bakker og terrassemarker.

12. dag

En dag til afslapning og vandreture i det flotte område.

13. dag

Smuk køretur til Kalimpong. Der ses snedækkede bjerge, uberørte skove og en eksotisk flora fra subtropisk til alpin. En del af turen køres langs floderne. Der er to overnatninger i Kalimpong.

14. dag

En dag til afslapning, besøg på det lokale marked og på en planteskole.

15. dag

Kørsel til Bogdogra (80 km). Fly til Calcutta. Her køres til et hotel, så der er mulighed for at skifte tøj.

Sent om aftenen køres til lufthavnen.

16. dag

Ankomst til København om eftermiddagen.


Prisen dækker

  • Fly t/r fra København
  • Hotelophold med helpension undtagen i Calcutta.
  • Indenrigsfly i Indien Calcutta/Bogdogra retur
  • Kørsel til og fra lufthavnene
  • Bil med chauffør på hele køreturen


Ikke inkluderet

  • Visum (p.t. 350 kr.)
  • Rejseforsikring
  • Afbestillingsforsikring
  • Drikkepenge
  • Entréudgifter


Praktiske oplysninger

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemrejsedatoen.

Vigtigt: For at få visum, skal der gå minimum 2 måneder mellem 2 besøg i Indien.