Logo

15 dages individuel rejse i Burma med egne guider og chauffører

I Burma (Myanmar) møder I et Asien, der er forsvundet mange andre steder. Et eksotisk land med forgyldte templer, traditionelle kulturer og duftende gadekøkkener.

Her foregår handlen stadig på hektiske markeder, rickshaws triller gennem de små sidegader, og udenfor storbyerne trækkes årets høst hjem på oksekærrer. Naturen er lige så rig som kulturen, og landet byder på alt fra tørre sletter og høje bjerge til tropisk regnskov.

Rejsen starter i storbyen Yangon, hvor I oplever gadelivet og den smukke Shwedagon Pagode. En kort flyvetur fører jer til den gamle kongeby Mandalay, hvor du har god tid til at dykke ned i byens spændende historie og rige håndværkstraditioner. Fantastiske templer venter i den gamle ruinby Bagan, inden turen fortsætter via bjergbyen Kalaw og de hellige huler i Pindaya til Inle søen. Her har I god tid til at udforske Inle søens fantastiske verden, hvor landsbyerne står på pæle, haverne flyder på vandet, og al transport foregår med båd.

Vælg denne rejse med Viktors farmor fordi:

  • En individuel rejse giver stor frihed undervejs
  • I har jeres egen guide og chauffør på sightseeing
  • I har tid til at udforske på egen hånd
  • I møder den imødekommende og smilende lokalbefolkning 
  • Vi har sørget for det praktiske. I skal bare nyde turen.

Viktors Farmor benytter privatejede hoteller, flyselskaber og samarbejdspartnere.

Vis alle dage Skjul alle dage

Efter et flyskifte ankommer du til Yangon i Burma. Her bliver du budt velkommen af en chauffør, der kører jer til det centralt beliggende hotel. På vejen kører I forbi det hus, hvor den berømte politiker og demokratiforkæmper Ang Suu Kyi sad i husarrest i 15 år over en 21 års periode.

Vel fremme på hotellet kan I slappe af ovenpå rejsen, inden chaufføren henter jer sidst på eftermiddagen for at køre jer til et af Burmas helt store højdepunkter; Den store forgyldte Shwedagon Pagode. Dette tempel er blandt de vigtigste i landet, og der er altid livlig aktivitet. Ikke mindst ved tusmørketide, når lysene tændes og pilgrimme kommer fra nær og fjern for at ofre ved de mange helligdomme rundt om stupaen.

I har hele dagen til at udforske denne fantastiske by på egen hånd.

Yangon er uden tvivl Burmas mest moderne storby og det sted i Burma, hvor forandringer sker først. Men den føles stadig helt anderledes end andre asiatiske storbyer. Et godt sted at starte kunne være det historiske centrum, hvor britiske kolonibygninger i malerisk forfald ligger side om side med forgyldte templer, travle markeder og frodige parker. Herfra er der ikke langt til Chinatown, hvor en stor del af byens kinesere bor. I kan også besøge Nationalmuseet, tage en togtur med cirkelbanen rundt i Yangons forstæder eller nyde roen i parken ved Kandawgyi Lake, hvorfra der er en fantastisk udsigt mod Shwedagon-pagoden.

Fra Yangon flyver I til Mandalay, der er Burmas næststørste by og landets kulturelle og religiøse centrum. Her bliver I hentet i lufthavnen og kørt til hotellet, hvorefter resten af dagen er fri til at opleve Mandalay på egen hånd.

Mandalay var hovedstad i en kort periode, indtil briterne besatte landet og førte Kong Thibaw og Dronning Supyalat i ufrivilligt eksil i Indien. Men i mere end tusinde år havde Buddhas tilhængere anset Mandalay for et helligt sted, og kongen foretog et populært valg, da han flyttede hovedstaden dertil fra nærliggende Amarapura i 1859. I dag fornemmer man tydeligt Mandalays rige historie. Hjertet af byen domineres af det rekonstruerede kongepalads, og rundt om voldgraven ligger templer, markeder og små værksteder, hvor byens rige håndværkstraditioner holdes i hævd. Det bedste overblik over herlighederne opleves fra toppen af Mandalay Hill, hvorfra der en smuk udsigt over byen.

I bliver hentet på hotellet fra morgenstunden af en chauffør og en engelsktalende lokalguide, der vil vise jer rundt i Burmas gamle kongeby. Undervejs besøger I flere værksteder, hvor håndværkere arbejder med at fremstille blandt andet træskærerarbejder, bladguld, jadefigurer og kunstværker i marmor. Mandalays traditioner indenfor kunsthåndværk går tilbage til tiden som kongeby, hvor landets bedste kunstnere blev hentet til hovedstaden for at opføre prægtige templer og paladser på kongens bestilling.

Blandt byens højest elskede skatte er Buddha-statuen Mahamuni, hvor folk fra nær og fjern kommer for at bede og sætte små stykker bladguld på figuren. Sådan har det været i århundreder, og i dag er Buddha-figuren dækket under et så tykt lag guld, at formen næsten forsvinder.

Andre højdepunkter er det gamle teaktræstempel Shwe Kyaung, der er dækket af fantastiske træudskæringer. Herfra er der ikke langt til templet Kuthodaw, hvis forgyldte stupa flankeres af 729 mindre, hvide stupaer. Hver af disse stupaer huser en stentavle med indskrifter, hvilket tilsammen giver templet sit kælenavn ’verden største bog’.
Sidt på eftermiddagen kører I til den tidligere kongeby Amarapura lidt udenfor Mandalay, hvor I besøger et væveri og oplever folkelivet på den smukke, gamle teaktræsbro ved solnedgang.

Dernæst går turen tilbage til hotellet i Mandalay.

Efter morgenmaden kan I igen sætte jer til rette i en bil med chauffør, der sætter kurs mod et af Burmas helt store vidundere; ruinbyen Bagan. Det er en længere tur, der tager det meste af dagen. Men turen giver et godt indtryk af livet på landet i Burma, hvor ikke meget har ændret sig i århundreder.

På vejen gør I hold i byen Sagaing, der også i en periode har fungeret som landets hovedstad. I dag er Sagaing en vigtig tempelby med omkring 600 pagoder og klostre, der er hjem for 3000 munke og nonner. Du besøger et af klostrene. Både for at se det, men også for at spise frokost. Oplevelsen giver et lille indblik i livet som nonne i Burma. Frokosten er ikke inkluderet i rejsen pris. Men den koster cirka 15-20 amerikanske dollar, hvilket er 100-130 kr., der gives som donation til klosteret.

Fra Sagaing fortsættes til Bagan, hvor I ankommer tids nok til at nyde solnedgangen over ruinbyen fra et af templerne.

Bagan er et storslået syn. Mere end 2000 pagoder ligger spredt ud over en tør slette som minde om den mægtige by, der engang lå her. Bagans historie kan spores tilbage til år 849, men storhedstiden starter i 1057. På sit højeste havde Bagan omkring 200.000 indbyggere. Rismarker strakte sig i alle retninger, og handlen gik lystigt i de travle gader mellem overdådige templer. Marco Polo besøgte byen i 1298, og han var meget imponeret. I sin rejsebeskrivelse, fortæller han, at templerne var ”…dækket af guld af en god fingers tykkelse… et af de fineste syn i verden”. Og det var vel at mærke efter, at mongolerne ødelagde Bagan.

Trods tidens tand er Bagan stadig et prægtigt syn, og I har hele dagen til at udforske byen sammen med en chauffør og en lokal guide. Sidst på dagen står I til søs på Irrawaddy-floden og nyder synet af byen fra søsiden i solnedgangens skær.

Hvis I har lyst, kan I starte dagen med en tur i luftballon over Bagan ved solopgang. (Prisen er p.t. ca. 2300 kr., og ballonturen skal bookes og betales senest 1 måned inden afrejse fra Danmark. Max kropsvægt på 125 kg. Husk at tjekke med dit forsikringsselskab, om de dækker ballonflyvning).

Efter morgenmaden lægger I Bagan bag jer og kører til tempelbjerget Mount Popa. Bjerget rejser sig brat over de flade landskaber, og på toppen ligger en vigtig helligdom for nat-ånderne. Før buddhismen blev udbredt i Burma, var animismen, troen på en besjælet natur og dyrkningen af naturånder, meget udbredt. Denne tro lever stadig videre, og det mærker man tydeligt i burmanernes respekt for naturen samt i deres tilbedelse af nat-ånderne. Turen til templet på toppen går ad en trappe med 777 trin. Templet er i sig selv spændende, men udsigten fra toppen er også svær at tage øjnene fra.

Har I ikke lyst til at tage turen op ad alle trapperne, kan du I nøjes med at gå noget af vejen, eller nyde udsigten fra en af caféerne nede i byen for foden af bjerget.

Natten tilbringes ved Mount Popa.

Næste morgen går turen op i bjergene til byen Kalaw, der blev grundlagt som en hill station under kolonitiden. Her kunne briterne flygte op, når heden på sletterne blev for meget. I Kalaw er klimaet køligere, og byen har en skøn beliggenhed omringet af fyrreskove på kanten af Shanplateauet. Foruden en række etniske minoriteter fra landsbyerne omkring Kalaw, bor der også mange nepalesere og indere i byen. Deres forfædre kom hertil under den britiske kolonitid for at bygge veje og jernbane. Nepaleserne er efterkommere af gurkaer, som kæmpede i den britiske hær.

I dag er Kalaw en stille og fredfyldt by, hvor de aldrende britiske bygninger står side om side med buddhistiske templer. På markedet i byen handles, snakkes og drikkes te. I har tid til at nyde det stemningsfyldte gadebillede, når du ankommer hen på eftermiddagen.

I har to nætter i Kalaw.

En flot køretur fører jer til den store hellige drypstenshule nær Pindaya. Her har pilgrimme i århundreder stillet Buddha-statuer i håbet om beskyttelse på deres rejse, og i dag pryder ikke mindre end 8000 Buddha-statuer i alle størrelser hulens indre. Turen op til hulen foregår til fods og er nogle steder stejl, men turen er alle anstrengelserne værd.

Området omkring Pindaya er meget smukt, og spredt rundt på bjergsiderne ligger små landsbyer beboet af især danu-folket. Sammen med en lokal guide vandrer I til en af landsbyerne for at få et indblik i deres traditionelle kultur. Gåturen tager i alt omkring 3 timer, og der er god tid til pauser undervejs.

Pindaya er også kendt for sin velsmagende grønne te og tebladssalat. I besøger en af de lokale te-plantager, hvor I hører om produktionen. Der bliver naturligvis også mulighed for at smage på den færdige drik, inden turen går tilbage til hotellet i Kalaw.

Endnu et højdepunkt venter i dag, når chaufføren sætter kurs mod Inle søen. På vejen besøger I et par lokale værksteder, hvor man blandt andet fremstiller papir samt parasoller.

Vel fremme ved Inle søen indlogeres I på jeres hotel, hvorefter I står til søs for at opleve livet på søen. Inle er et forunderligt sted. Her har intha folket skabt en flydende verden, hvor landsbyer står på pæle, markerne flyder oven på vandet, og fiskerne står op i båden og ror med et ene ben, mens de kaster net ud med hænderne. Al transport foregår med båd, hvad enten det er til skole, på besøg hos naboerne og templet eller på arbejde i grønsagshaven.

Dagen byder på endnu en bådstur rundt på Inle søen. Første stop er et lokalt marked, hvor folk kommer fra nærliggende landsbyer for at handle. Markedsdag er altid en farverig affære, og det er et godt sted at møde på intha-folket og de andre etniske minoritetsgrupper, der lever omkring søen.

Tilbage i båden besøger I nogle af de værksteder, der ligger på søen. Inle er særlig kendt for sine tekstiler lavet af lotusfibre. Andre steder rulles cigarer, og på endnu andre værksteder sveder sølvsmede over ilden i essen.

En særlig smuk sejltur fører ind ad en lille sidekanal til landsbyen Indein. Her er det ikke ualmindeligt at se folk vaske tøj langs floden, eller mænd arbejde i marken med okser. Fra landsbyen fører en kort gåtur op til pagodeområdet Shwe in Tain, hvor et stort antal pagoder er bygget i den særegne meget slanke shan-stil. Flere af pagoderne er fra det 12. århundrede. Nogle er flot restaureret, mens andre er indhyllet i tæt vegetation, hvilket giver området et særligt eventyrligt præg. Senere lægger I til ved byen Ywama med det kendte buddhistiske tempel Phaung Daw Oo, inden turen går tilbage til hotellet.

Det er tid at vende tilbage til storbyen Yangon. Så chaufføren henter jer på hotellet og kører mod den lille lufthavn i Heho. På vejen gør I stop ved det smukke teaktrækloster Shwe Yan Pyay i udkanten af Nyaung Shwe. Templet er kendt for sine specielle ovale vinduer, hvilket har sikret det en plads på mange fotos i Burma.

En kort flyvetur fører dig til Yangon, hvor I bliver hentet i lufthavnen og kørt til dit centralt beliggende hotel. Her er resten af dagen fri til at nyde Yangon på egen hånd. Eksempelvis med endnu et besøg ved Shwedagon pagoden.

Alt efter hjemrejsetidspunktet er der måske tid til lidt eventyr på egen hånd i Yangon. Når tid er, bliver I hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder.

Efter et flyskifte ankommer I til Danmark.

Kontakt os for at bestille rejsen

Ring på 86 22 71 81, skriv en mail til info@viktorsfarmor.dk eller brug denne kontaktformular. Skriv venligst hvilken rejse, I ønsker et tilbud på.