Logo

Individuel rundrejse i Jordan 8 dage

Højdepunktet på denne rejse er besøget i ”den lyserøde by” Petra, et under udhugget i klipperne. Jordan var hjemsted for nabatæerne, der fra hovedstaden Petra drev en karavanehandel, der strakte sig helt til Kina.

Jordan har været skueplads for bibelske beretninger såvel som hellenistisk og romersk historie. Korstogene - og i nyere tid englændernes og arabernes kamp mod tyrkerne i den 1. verdenskrig – har også bevæget sig hen over landet.

Vis alle dage Skjul alle dage

Fly fra Kastrup til Amman. Afhentning i lufthavnen og kørsel til hotellet.

I kører til Nebobjerget, et gammelt kristent valfartssted, hvorfra Moses ifølge den bibelske beretning skuede ud over det forjættede land, inden han døde.

Indkvartering i Madaba, en lille provinsby, hvor der er tid til en slentretur. Madaba er kendt for sine byzantinske mosaikker. I skal se resterne af det store Madaba-kort i Georgskirkens gulv og besøge Madaba Archaeological Park, der rummer en række imponerende mosaikker.

I dag går turen sydpå ad Kongevejen til Kerak, hvor I aflægger et besøg i denne gamle korsfarerborg. Her sad den grusomme borgherre Reynald de Chatillon, der tilførte korfarerne deres afgørende nederlag til Saladin i 1187.

I kører gennem den smukke Mujeb Valley, hvor der er mulighed for en lille vandretur.

Herefter kører I til Petra, hvor I har to overnatninger.

I tilbringer hele dagen i det sagnomspundne Petra. Om formiddagen vandrer eller rider I igennem den snævre klippeslugt, Siq'en. Man kan levende forestille sig, hvor spændt Burckhardt må have været, hver gang han fik øje på relieffer og tegn, der tydede på, at han var på den rette vej.

Så åbner byen sig pludselig for jer med dens rosafarvede templer og grave, der er udhugget i sandstensklippen. Det er et fantastisk, kæmpemæssigt område, hvor natur og arkitektur går op i en højere enhed. Der er to timers rundvisning ved engelsktalende guide, hvorefter eftermiddagen er til fri disposition. Her kan man udforske grave i dalen, besøge det lille museum eller klatre op til højtliggende grave og helligdomme.

Læs mere om Petra her

Efter morgenmaden kører I til Wadi Rum, et ørkenområde, der er kendt for sine utroligt smukke naturpanoramaer. Der er et fantastisk form- og farvespil mellem klipperne, sandet og de grønne vækster.

I skal se området fra toppen af åbne jeeps på en 2 timers tur i ørkenen. Herefter køres til bage til Amman, hvor I skal bo 3 nætter.

I besøger ørkenfæstninger i den nordøstlige del af landet. Qasr al-Kharanah - en gammel karavanestation og jagtslottet Qusayr Amra, der har været afslapningssted for kaliffen i Damaskus.

I fæstningen al- Azraq opholdt Lawrence af Arabien sig i de kolde vintermåneder 1913-14, hvilket han giver en malende beskrivelse af i sin bog "Visdommens 7 søjler".

Tilbage i Amman skal I på en bytur for at opleve Jordan hovedstad.

I skal på heldagstur til Jerash, det bibelske Gerasa, der er et imponerende eksempel på en hellenistisk-romersk storby. I skal vandre igennem søjlekolonnader, se templer, torve og teatret. En engelsktalende guide vil fortælle om stedet på en ca. 2 timers rundvisning, hvorefter der er tid på egen hånd.

På vej tilbage til Amman besøges Ajloun Fæstningen.

Læs mere om Jerash her

Fly fra Amman til København.

Kontakt os for at bestille rejsen

Ring på 86 22 71 81, skriv en mail til info@viktorsfarmor.dk eller brug denne kontaktformular. Skriv venligst hvilken rejse, I ønsker et tilbud på.