Logo

Marokko med privatchauffør - 12 dage

Casablanca - Marrakesh - Ait Ben Haddou - Ouarzazate - Taroudant - Essaouira - Casablanca

Oplev tre af Marokkos mest interessante byer samt ørkenlandsbyerne syd for Marrakesh på denne 12-dages individuelle rundrejse med privat chauffør og guidede ture.

Vis alle dage Skjul alle dage

I afhentes i lufthavnen af en chauffør og køres til hotellet i Casablanca. Herefter er aftenen fri til at hvile ud ovenpå rejsen. 

Morgenen er dedikeret til Casablanca, der i dag er Marokkos største by. Rundt om i storbyens mylder fornemmer man stadig Casablancas rige historie. Ikke mindst i den gamle bydel, der har bevaret meget af sin orientalske charme samt i området Ville Nouvelle, der blev anlagt af de franske koloniherrer i en spansk-maurisk stil med inspiration fra art deco.

Blandt Casablancas absolutte højdepunkter er Hassan II-moskeen, der ligger dramatisk ud til Atlanterhavet. De første sten til moskeen blev lagt i 1980, og det var meningen, den skulle stå færdig til fejringen af kong Hassans 60-års fødselsdag i 1989. Men den blev først indviet 1993. Også i Marokko kan byggerier skride i tid – og penge. Moskeen stod i 4 mia. kroner, inden den var færdig. Men så var minaretten også en af verdens højeste. I ser denne imponerende moske´ udefra, og derefter er der tid til at slentre en tur på Cornichen, hvor I kan indånde den friske havluft side om side med de lokale.

Dernæst fortsætter turen i bil til Marrakesh. En tur på omkring (omkring) 3 timer, så der er god tid til at læne sig tilbage og nyde synet af de afvekslende landskaber, der passerer forbi udenfor vinduet.

Vel fremme i Marrakesh indlogeres I på en stemningsfuld riad for de kommende tre nætter. Riads er gamle borgerhuse. De tykke mure beskyttede mod gadernes hektiske liv og varmen, mens den indre atriumgård er en fredsfyldt oase med springvand, blomster og planter. Også tagterrassen har grønne planter, blomster og hyggekroge. Her indtager man morgenmaden i godt vejr, og er det helt klart, er der en storslået udsigt til de sneklædte Atlasbjerge. Dette gamle fornemme riad er en oplevelse i sig selv, og det bliver rammen om dagene i Marrakesh.

En spændende dag venter, når I tager på en halv dags byrundtur med en engelsktalende guide. Turen foregår til fods, da det er den bedste måde at opleve stemningen i den gamle karavaneby. Undervejs gør I holdt ved et par af de smukke monumenter fra byens storhedstid. I besøger det smukt dekorerede Bahia Palads og lytter til den spændende historie om gamle dages haremsliv. I besøger også Madrassa Ben Youssef. Det er en gammel koranskole med udsøgte mosaikker og træudskæringer. Lige i nærheden ligger museet, der er indrettet i et fornemt palads med fine mosaikarbejder.

Videre går turen ind i den gamle bydel, Medinaen, der er opdelt i håndværkskvarterer. Her kan I eksempelvis besøge smedenes kvarter, og se, hvordan der arbejdes med læder, træskæreri og kurvearbejde. I oplever også det gamle krydderimarked.

Undervejs på byvandringen er der mulighed for en let frokost på en af de små restauranter ved Fna Pladsen.

Mange kendte modeskabere, skuespillere, musikere og indendørsarkitekter har valgt at slå sig ned i Marrakesh, hvilket gør den til jetsettets private paradis og et eldorado for shoppere. Her findes de mest fantastiske tekstiler, håndknyttede berbertæpper, filthatte og filttøfler, smedejernslamper i alle faconer, tunge afrikanske sølvsmykker eller sko. Og når man trænger til en pause, sætter man sig med et glas ny-trukket myntete på en af tagterasserne rundt om Djemaa El Fna. Her er der altid noget at se på.

Dagen er fri til at udforske Marrakesh på egen hånd.

Det kan i høj grad anbefales at besøge Majorellehaven, som har været ejet af den store franske modeskaber Yves Saint Laurent. Det er en oplevelse at gå en tur i denne smukke oase af kaktusser og palmer, hvor farverne danner fantastiske kontraster.

I kan også bruge dagen på at udforske byens mange glimrende museer samt smukke religiøse bygningsværker. Eller gå en tur i den gamle bydel og bazaren, hvor I stadig fornemmer stemningen fra dengang, Marrakesh var et vigtigt knudepunkt på karavaneruterne gennem Sahara.

Særlig stemningsfuld er Djemaa El Fna Pladsen i hjertet af byen. Især ved aftentid. Når natten sænker sig over Marrakesh, forvandles den store plads til én stor udendørs restaurant med gadekøkkener, gøglere, historiefortællere og et sydende folkeliv.

Tidlig afrejse mod Ait Ben Haddou, hvor I indlogeres på en spændende lille riad. Kasbahbyen Ait Ben Haddou træder frem i landskabet som en ren åbenbaring. Højt beliggende troner den over Ounila Dalen. Den er en af de ældste og mest fantastiske ørkenbyer i landet. Den ældste af bygningerne, et kornkammer beliggende på en bakketop, dateres tilbage til det 11. århundrede.

Ait Ben Haddou var i århundreder et betydningsfuldt knudepunkt på karaveneruten mellem Sahara og Marrakesh. Her gjorde karavanerne holdt med deres last af guld, salt og slaver, inden de fortsatte mod markederne i Marrakesh eller Timbuktu.

Hollywood har længe haft et kærligt øje til den fotogene ørkenby, og Ait Ben Haddou er blevet brugt som kulisse i storfilm som ”Lawrence of Arabia”, ”Gladiator”, ”Alexander den store”, ”Jagten på den grønne diamant”, ”Babel” og ”Indiana Jones”. Byen står også på UNESCOs verdensarvsliste.

Efter indlogering er resten af dagen fri til oplevelser på egen hånd.

Denne formiddag skal I opleve Ait Ben Haddou. Med sin imponerende beliggenhed op ad bjergsiden er der helt fantastiske udsigter fra de forskellige niveauer. I kan beundre de krenelerede tårne og mørkerøde lervægge, der næsten synes at gå i ét med de omkringliggende ørkenlandskaber. Nede ved floden er der flere kasbah, hvis vægge er dekorerede med blinde buer og geometriske design. Bag de store kasbah ses mere beskedne nutidige lerhuse, der stadig bebos af berberfamilier. De fleste indbyggere bor nu i en mere moderne landsby på den anden side af floden. Kun 10 familier bor stadig i kasbah'en.

Det er muligt at spise frokost i landsbyen, hvorefter turen fortsætter mod Ouarzazate, Marokkos sidste udpost mod Sahara og centrum for landets filmindustri.

Overnatning i Ouarzazate.

Efter morgenmaden starter kørslen til Taroudant. Undervejs gør I holdt i Taznakhte, der er kendt for særlig fine berbertæpper. I kommer også til Taliouine, der er hovedbyen i safranområdet.

Om eftermiddagen ankommer I til jeres bestemmelsessted, Oued Berhil nær Taroudant, hvor der er tid til afslapning i den dejlige have.

Efter morgenmaden kører I ind til Taroudant, en by med imponerende bymure bygget i 1200-tallet. Byen blev grundlagt af Almoravide dynastiet, og Taroudant har gentagne gange spillet en vigtig rolle for den sydlige del af landet. Ikke mindst under Saadi dynastiet i 1500-tallet, da byen havde sin storhedstid som hovedcenter for saltkaravanerne gennem Sahara.

I dag vågner byen især til live hver søndag og torsdag, når det er markedsdag. Det er en livlig affære, hvor man kan købe alt fra kameler til berbersmykker. Det lokale marked byder også på et væld af varer, og alt fra sølvsmykker til kaftaner og levende dyr faldbydes fra de små boder og butikker. For de lokale berbere er souken “alfa og omega” i det daglige liv. Her sælger de deres varer og køber nye forsyninger til kommende uge. Der er tid på egen hånd i det spændende og meget orientalske soukområde, hvor priserne er særdeles rimelige. I Taroudant er der mange kvinder, der går klædt i blåt traditionelt tøj, mens andre er mere vestligt klædt.

Efter frokostpause i Taroudant kører I over den frugtbare Souss-slette til Agadir, og herfra fortsætter I ad den smukke Atlanterhavsvej nordpå mod kystbyen Essaouira. Her har I tre overnatninger på en hyggelig, centralt beliggende riad.

Denne lille kunstnerby ved Atlanterhavskysten var engang center for purpureksporten til det romerske rige. Senere blev Essaouira endestationen for slavekaravanerne, som gik fra Timbuktu lastet med skind, guld, strudsefjer og slaver. Under Sultan Moulay Abdallah i 1700-tallet blev byen renoveret. Fæstningen La Scala blev bygget, bymurene udvidet, og havnen blev den vigtigste i landet. Alt dette for senere at blive glemt, da franskmændene i 1900-tallet bestemte, at havnen i Casablanca skulle udbygges. Tidligt i 1970-erne blomstrede Essaouira op igen. Denne gang som "paradis" for hippie-generationen, og stjerner som bl.a. Leonard Cohen og Jimi Hendrix flyttede til byen.

I dag er Essaouira især kendt for sin kunstnerkoloni og sin Gnaua musik, som har inspireret musikere som f.eks. Peter Gabriel og Rolling Stones. Men der bor også folk fra flere forskelige stammer og befolkningsgrupper i byen: Haha-folket, som er berbertalende stammer fra syd, Chiadma-folket, som er arabisktalende stammer fra nord, og Gnaoua, der er efterkommerne af afrikanske slaver fra Sudan, Senegal og Guinea.

Med en engelsktalende guide begiver I jer på byvandring i Essaouira. Essaouiras bymidte er bilfri, og det er nemt at finde rundt i byen til fods. I slentrer en tur i byens smalle gader og besøger La Scala piratborgen med dens livlige stræder og ægte marokkansk folkeliv. Essaouiras charme er en blanding af pittoresk fiskerlandsby og kølig elegance, som man tydeligt fornemmer på vandreturen i byen.

Byen har mange ganske små og meget charmerende spisesteder, ofte kun med plads til 6-10 personer. De er indrettet i ægte orientalsk stil, og maden er meget lækker. I den jødiske bydel er der mange fine gamle huse med kunstfærdigt udsmykkede indgangspartier. Mens havnen i Essaouira byder på livligt folkeliv og et stort fiskemarked. Her kan man nyde et udsøgt måltid med alle havets delikatesser.

Dagen fri til at opleve Essaouira på egen hånd.

I kunne eksempelvis besøge et par af de mange fine kunstgallerier. Det er også værd at kigge forbi sølvmarkedet, der anses for at være Marokkos bedste. Her findes både gamle berbersmykker og helt moderne sølvsmykker og guld i mængder – og til meget rimelige priser.

Efter nogle rolige dage i Essaouira er det nu tid til at sætte kursen mod Casablanca. I afhentes af vores chauffør og kører langs den smukke Atlanterhavskyst. Efter ca. 2 timers kørsel gør I et holdt i Safi. Safi er kendt for sin fiskeindustri og de store fosfat-fabrikker, som I vil se som noget af det første, når I kommer til byen. Ud over det, er Safi også meget kendt for sin smukke keramik.

Herfra går turen fortsat nordpå til den lille kystby Oualidia, hvor I holder frokostpause. Her er forskellige små fiskerestauranter, og hvis man er til østers, er dette stedet. Fra Oualidia fortsættes det sidste stykke til Casablanca, hvor I bor den sidste nat.

Kørsel til lufthavnen i Casablanca og hjemrejsen begynder.

Kontakt os for at bestille rejsen

Ring på 86 22 71 81, skriv en mail til info@viktorsfarmor.dk eller brug denne kontaktformular. Skriv venligst hvilken rejse, I ønsker et tilbud på.