Logo

Iran 10 dage for 2 personer - med Yazd

Hvælvinger i Emam-moskeen, Isfahan. Foto Thorkild Møller
Iranske kvinder nyder en vandpibe på tehuset. Foto Kirsten Gynther Holm


Shiraz – Yazd – Isfahan
Med egen chauffør og engelsktalende guide.

 

Pris: 15.900 kr. pr person v/ 2 personer i delt dobbeltværelse.

Bedste rejsetidspunkt: Marts, april, maj, september og oktober.

Der flyves med Turkish Airlines eller Qatar Airlines, der har flere ugentlige afgange med direkte fly mellem Istanbul og Shiraz eller mellem Doha og Shiraz.

 

1. dag - Afrejse

Fly fra København til Shiraz via Istanbul eller Doha.

2. dag - Shiraz

Tidlig ankomst til Shiraz. I hentes i lufthavnen og køres til hotellet. Efter hvil på hotellet venter jeres chauffør og guide, og der er sightseeing i denne dejlige by.

Shiraz (1600 m.o.h.) ligger som en grøn oase ved foden af bjergene. Shiraz, "the town of roses, of nightingales of love and poetry", blev i det 13.århundrede hele Persiens litterære og kulturelle center. De to mest berømte poeter, Saadi og Hafez, er født i Shiraz, og deres maleriske gravmæler kan besøges. Byen har også tradition for malerkunst. Bazarerne skulle være de smukkeste i landet.

Besøg i en af de berømte haver, Bagh-e Eram, der ligger i udkanten af byen. Den er kendt for sine cyprestræer og for sit palads, Qajar Palace fra forrige århundrede, der er smukt dekoreret med dyremotiver.

I besøger derefter det lille Pars Museum, en arkitektonisk perle, oprindelig bygget som modtagelsessalon for Karim Khan, når der var officielle receptioner. Denne lille oktagonale bygning ligger i en smuk have, og er en af de fineste i Shiraz. Den er beklædt med farvestrålende kakler.

Sidste punkt på dagens program er besøg i Vakil Bazar. Et farverigt indslag her er de mange nomader, der kommer for at købe.

3. dag - Shiraz - Persepolis - Shiraz

Vi står tidligt op og kører til Persepolis, der ligger 60 km fra Shiraz. Her mødes vi med vores engelsktalende guide, der vil gennemgå Persepolis og kongegravene i Naqsh-e-Rustam. Persepolis blev pågyndt i det 5.årh. f.Kr. under Kong Darius I, og byen skulle være Persiens nye hovedstad. Xerxes og Artaxerxes tilføjede flere bygninger. Bygningshistorien er veldokumenteret i de talrige kileskriftfund på stedet.

Persepolis ligger på en 15 m høj "mur" eller faktisk en slags kunstig terrasse, hvorpå paladserne blev bygget. Det rummer nogle af verdens allerfineste og bedst bevarede arkæologiske levn. I de forskellige bygningsdele er der et væld af interessante og fine detaljer.

"Apadana" var den store audienshal, hvor perserkongen modtog delegationer fra vasalstaterne. Her har været 36 høje søjler. To monumentale trapper fører op til Apadana. Begge er dekoreret med meget velbevarede relieffer.

Efter besøget i Persepolis tages afsked med guiden, og man kører de 60 km tilbage til Shiraz, hvor resten af dagen er til fri disposition.

4. dag - Fra Shiraz til Yazd med ordinær bus

Transport fra hotel til busstation i Shiraz samt fra busstation til hotel i Yazd.

Turen kan også tages i egen bil med chauffør, merpris pr person er p.t. 50 Euro

5. dag - Yazd

Sightseeing i Yazd med engelsktalende guide.

Midt i byen findes indgangen til Chaha Suq Bazar, der har 3 rækker arkader over hinanden (bygget i forrige årh.). De mange bazarer i Yazd er det bedste sted i Iran for indkøb af silke, brokade og tekstiler.

I den nordlige del af Yazd findes Fredags Moskéen (bygget i det 14. århundrede), der har meget fine dekorationer i farvede mosaikker.

I Yazd findes der en menighed på godt 10.000 personer, der bekender sig til zoroastris¬men (Zarathustras lære). Kvinderne af denne religion kendes på deres mønstrede tørklæder og broderede dragter i hvidt, beige og rødt. Vi kan besøge deres ildtempel, hvor den hellige ild brænder (den har brændt uafbrudt siden år 400). Templet er en moderne bygning, der er bygget specielt til at huse den hellige flamme. Der findes også en lille udstilling af håndskrifter.

Iflg. zoroastrismen er jorden og ilden de elementer, der bliver associeret med guddommene, og de må ikke tilsmudses ved kontakt med døde mennesker. Da de døde hverken måtte begraves eller brændes, blev de i stedet lagt ud i nogle åbne cirkulære tårne, "towers of silence". Her blev de anbragt på flade sten, og få timer efter var de spist af gribbe.

Disse tårne er i Yazd bygget på bakketoppene udenfor byen. Man kan også se rester af de bygninger, der blev brugt under begravelsesceremonierne. Skikken med at anbringe de døde i tårnene ophørte sidst i 1970-erne.

6. dag - Kørsel fra Yazd til Isfahan

Kørsel til Isfahan med engelsktalende chauffør. Undervejs gør vi holdt i Nain, der er kendt for sine tæpper og sin smukke moské.

Vi har 3 overnatninger i Isfahan.

7. dag - Isfahan (Emam-pladsen)

Isfahan er en af verdens smukkeste byer, og er en perle af islamisk arkitektur. "Isfahan er den halve verden" siger indbyggerne og digterne om byen. Isfahan har siden gammel tid været et vigtigt center på karavanevejen, men det var først, da Shah Abbas den Store i 1598 gjorde byen til hovedstad, at dens glansperiode startede. De imponerende bygningsværker fra byens storhedstid taler til fantasien.

Man kan gå på opdagelse i Isfahan og hver dag finde nye spændende steder og betagende smukke bygningsværker. Byen har 169 moskéer, 28 koranskoler (madrasahs), 13 kristne kirker, 12 synagoger, 142 karavanserailler ...

Om morgenen afhentes I af den guide, der skal være med jer den første dag i Isfahan. Denne dag foregår al sightseeing til fods i centrum af byen.

Formiddagen er afsat til besøg i tre bygningsværker i forbindelse med den store plads, Emam Square. Det drejer sig om Ali Qapu Palace, Lotfollah Moskéen og Emam Moskéen.

Lotfollah Moskéen regnes  for at være et af verdens smukkeste bygningsværker. Kuplen har beige og pink farver og dertil en udsøgt dekoration med serier af arabesker og sorte og blå blomster.

I sydsiden af Emam Square ligger Emam Moskéen, også et af højdepunkterne indenfor islamisk arkitektur. Minareterne og den store kuppel dominerer pladsens arkader.

Efter moskébesøget vil vi gå til pladsens modsatte ende for at besøge i bazarerne. Isfahans bazarer, der ligger i nordsiden af den store plads (Emam Square), hører til de mest spændende i Iran, måske i hele Mellemøsten. De udgør en sand labyrint af snævre gader dækket af høje stenhvælvinger. Flere steder udvider gaderne sig til pladser med kupler. Husk, at der skal tinges om prisen ...

8. dag - Isfahan

På egen hånd i Isfahan.

9. dag - Isfahan

På egen hånd i Isfahan.

10. dag - Hjemrejse

Afhentning på hotellet og kørsel til lufthavnen. Fly til København.

 

Prisen dækker

 • Fly København/Shiraz og retur
 • Transport til og fra lufthavnene i Iran.
 • Transport til og fra busstation i Shiraz og Yazd
 • Hotelophold med morgenmad
 • Udflugter i personbil (udflugt til fods dag 7)
 • Kørsel fra Shiraz til Yazd med ordinær bus
 • Engelsktalende guide og entréudgifter dag 2,3,5 og 7.
 • Artikelsamling om islam og Mellemøsten

Ikke inkluderet

 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Drikkepenge til chauffør og guide
 • Visum (p.t . 375 kr. på ambassaden eller 75 euro ved visum v/ankomst)

Praktiske oplysninger

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemrejsedato.

Der skal være 2 blanke sider i passet.

Passet må ikke indeholde israelske stempler.