Logo

Jordan i 10 dage

I Jerash vandrer vi igennem søjlekolonnader, ser templer og torve samt teatret. Foto Michael Andersen
Vi ser Wadi Rum fra åbne pick-up trucks. Foto Esben Gynther

 


På rejsen opleves Jordans varierede natur og årtusinders kunst og arkitektur. Højdepunktet er besøget i ”den lyserøde by” Petra, et under udhugget i klipperne. Jordan var hjemsted for nabatæerne, der fra hovedstaden Petra drev en karavanehandel, der strakte sig helt til Kina. Først i 1812 blev Petra "genopdaget" af den schweiziske opdagelsesrejsende Johann Ludwig Burckhardt.

Jordan har været skueplads for bibelske beretninger såvel som hellenistisk og romersk historie. Korstogene - og i nyere tid englændernes og arabernes kamp mod tyrkerne i den 1. verdenskrig – har også bevæget sig hen over landet.


Pris: Fra kr. 14.600 pr. person v/ 2 personer i delt dobbeltværelse.

Bedste rejsetidspunkt: Marts, april, maj, september, oktober og november

1. dag - Afrejse

Fly fra Kastrup til Amman. Afhentning i lufthavnen og kørsel til hotellet.

2. dag - Amman - Madaba

Vi kører til Nebobjerget, et gammelt kristent valfartssted.

Herfra skuede Moses ifølge den bibelske beretning ud over det forjættede land, inden han døde. Indkvartering i Madaba, en lille provinsby, hvor der er tid til en slentretur. Madaba er kendt for sine byzantinske mosaikker. Vi skal se resterne af det store Madaba-kort i Georgskirkens gulv og besøge Madaba Archaeological Park, der rummer en række imponerende mosaikker. Indkvartering på herberge i Madaba.

3. dag - Madaba - Petra

Så går turen sydpå ad Kongevejen til Kerak, hvor vi aflægger et besøg i denne gamle korsfarerborg. Her sad den grusomme borgherre Reynald de Chatillon, der tilførte korsfarerne deres afgørende nederlag til Saladin i 1187. Vi kører gennem den smukke Mujeb Valley, hvor der er mulighed for en lille vandretur.

Herefter kører vi til Petra, hvor vi har to overnatninger.

4. dag - Petra

Vi tilbringer hele dagen i det sagnomspundne Petra. Om formiddagen vandrer eller rider vi igennem den snævre klippeslugt, Siq'en. Man kan levende forestille sig, hvor spændt Burckhardt må have været, hver gang han fik øje på relieffer og tegn, der tydede på, at han var på den rette vej.

Så åbner byen sig pludselig for os med dens mangefarvede templer og grave, der er udhugget i sandstensklippen. Det er et fantastisk, kæmpemæssigt område, hvor natur og arkitektur går op i en højere enhed. Der er to timers rundvisning ved engelsktalende guide, hvorefter eftermiddagen er til fri disposition. Her kan man udforske grave i dalen, besøge det lille museum eller klatre op til højtliggende grave og helligdomme.

Læs mere om Petra her.

5. dag - Petra - Wadi Rum – Aqaba

Vi besøger beida ”Little Petra”, før der fortsættes til Wadi Rum, et ørkenområde, der er kendt for sine utroligt smukke naturpanoramaer. Der er et fantastisk form- og farvespil mellem klipperne, sandet og de grønne vækster. Vi skal se området fra toppen af åbne jeeps på en 2 timers tur i ørkenen. Herefter køres til badebyen Aqaba.

6. dag - Aqaba – Det Døde Hav – Amman

Kørsel ad Wadi Araba Road til det Døde Hav, hvor der er tid til badning og afslapning.

Sidst på dagen køres til Amman, hvor der er 4 overnatninger

7. dag - Amman - Fæstningerne i ørkenen - Amman

Vi besøger ørkenfæstninger i den nordøstlige del af landet. Qasr al-Kharanah - en gammel karavanestation og jagtslottet Qusayr Amra, der har været afslapningssted for kaliffen i Damaskus.

I fæstningen al- Azraq opholdt Lawrence af Arabien sig i de kolde vintermåneder 1913-14, hvilket han giver en malende beskrivelse af i sin bog "Visdommens 7 søjler".

8. dag - Amman

En hel dag til at opleve Jordans hovedstad. Vi skal se både den gamle og den nye del af byen, bl.a. det højtbeliggende citadel med fine arkitektoniske detaljer.

Besøg i suq’en og i forretningskvarteret, hvor der bliver tid på egen hånd.

9. dag - Amman – Jerash - Amman

Vi skal på heldagstur til Jerash, det bibelske Gerasa, der er et imponerende eksempel på en hellenistisk-romersk storby. Vi skal vandre igennem søjlekolonnader, se templer og torve og teatret. En engelsktalende guide vil fortælle om stedet på en ca. 2 timers rundvisning, hvorefter der er tid på egen hånd.

På vej tilbage til Amman besøges Ajloun Fæstningen.

Læs mere om Jerash her.

10. dag - Hjemrejse

Fly fra Amman til København.

 

Prisen dækker

  • Fly Kbh/Amman retur
  • Hoteller med morgenmad
  • Alle udflugter og entréudgifter nævnt i programmet
  • Kørsel i bil med engelsktalende chauffør
  • Kørsel i jeep i Wadi Rum
  • Artikelsamling om islam og Mellemøsten

Ikke inkluderet

  • Rejse- og afbestillingsforsikring
  • Visum (ca 30 USD, fås ved indrejse)
  • Drikkepenge til lokalguider og chauffør

Praktiske oplysninger

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemrejsedato.