Logo

Marokko: Marrakesh for 2 personer

I bazaren er der tøfler i alle regnbuens farver
Den blå farve er kendt fra Majorellehaven i Marrakesh. Foto Kirsten Gynther Holm


Marrakesh er Marokkos gamle hovedstad og center for århundrede lange handelsruter. Byen er også kendt under navnet” sydens perle”, der den ligger smukt i landets nordligste palmeoase og ved foden af de mægtige Atlasbjerge. Marokko omtales ofte som " kontrasternes land". Her lever fortid og nutid side om side og kulturlivet blomstrer.

Vi flyver direkte til Marrakesh, så godt 4 timer efter at have lagt Kastrup bag os, lander vi midt i en fortryllende og anderledes verden. Det er ikke uden grund, at franske designere som Yves Saint-Laurent og Jean-Paul Gaultier valgte at bo i Marrakesh, og Alfred Hitchcock optog film her. Byen er magisk. Og vi bor midt i den, i en stemningsfuld riad.

Riads er gamle borgerhuse. De tykke mure beskyttede mod gadernes hektiske liv og varmen. Og atriumgården med springvand, blomster og planter gav ro i sjælen. Vi har fundet frem til en lille charmerende riad. Den er en oplevelse i sig selv, og den bliver rammen om vore dage i Marrakesh.


Pris 7.900 kr pr. person ved 2 personer.

Bedste rejsetidspunkt: Februar til maj og september til november.

1. dag - København - Marrakesh

Fly fra København til Marrakesh. I bliver afhentet i lufthavnen og kørt til jeres hyggelige riad, beliggende centralt i den gamle bydel. En riad er et tidligere privathus omdannet til hotel. Der er få værelser og en central gård med lidt grønt og springvand. Fra tagterrassen kan udsigten ud over den gamle bydel og bymuren med de mange storkereder nydes. Her er orientalsk atmosfære, og det er en fordel, at man er midt i det mest spændende kvarter i byen, man kan gå til den store Fna Plads og til de andre seværdigheder.

2. og 3. dag - Halvdags byrundtur til fods med engelsktalende guide

Marrakesh blir først og fremmest forbundet med det rige folkeliv og byens centrum Djemma El Fna Pladsen, hvor I får mulighed for at studere gøglere, eventyrfortællere og madtraditioner. Om aftenen er torvet omdannet til en af verdens største udendørs restauranter og pladsen syder af liv.

Vi skal se nærmere på Marrakesh med dens rosa bymure, gamle paladser og spændende Madrassaer (koranskoler).

Dagene starter med en byrundtur til fods, hvor vi standser ved et par af de smukke monumenter, som vidner om byens storhedstid. Vi skal besøge det smukt dekorerede Bahia Palads, hvor vi lytter til den spændende historie om gamle dages haremsliv. Vi besøger Medersa Ben Youssef, den gamle koranskole med sine udsøgte mosaikker og træudskæringer. Videre går turen ind i ”medinaen”, den gamle bydel. Her findes flere gamle håndværkskvarterer, blandt andet det gamle kryddermarked, hvor vi får en grundig indføring i marokkanske krydderier, skønhedsmidler og urtemedicin.

Mange kendte modeskabere, skuespillere, musikere og indendørsarkitekter har valgt at slå sig ned i denne by, hvilket gør den til ”jet-setternes” private paradis og et eldorado for shoppere . Her findes de mest fantastiske tekstiler, håndknyttede berbertepper, smedejernslamper i alle faconer, tunge afrikanske sølvsmykker eller sko og mærkevarer.

Efter turen kan der slappes af med et glas nytrukket myntete på en af tagterasserne rundt om Djemma El Fna.

Disse to dage får man sammen med en kender et grundigt indtryk af byen og dens forskellige kvarterer, krydderibazaren og de mange arkitektoniske mesterværker. Efter disse dage er det nemt selv at finde rundt i byen.

4. dag - Halvdags tur med hestevogn

Med hestevogn til Majorelle Garden, Palmeriet, kunstgalleriet m. engelsktalende guide.

Majorellehaven har været ejet af den store franske modeskaber Yves Saint Laurent. Her vandrer vi rundt i denne smukke oase af kaktusser og palmer, hvor farverne danner fantastiske kontraster.

5. 6. og 7. dag Til fri disposition

Der kan arrangeres heldagstur til bjergene og Ourikadalen med frokostbesøg hos berberfamilie. Pris pr person kr. 700,- (engelsktalende chauffør/guide)

8. dag - Marrakesh - København

Afhentning og transport til lufthavnen for fly tilbage.


Prisen dækker

 • Fly København-Marrakesh retur
 • Afhentning i lufthavnen ved ankomsten
 • 7 overnatninger i dobbeltværelse med bad på lille riad i centrum af Marrakesh
 • Morgenmad
 • 2 halvdagsture til fods i Marrakesh med engelsktalende guide
 • En halvdagstur i hestevogn med engelsktalende guide
 • Transport til lufthavnen på afrejsedagen
 • Artikelsamling om islam og Mellemøsten

Ikke inkluderet

 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Øvrige måltider
 • Entréudgifter
 • Drikkepenge

Praktiske oplysninger

Passet skal være gyldigt mindst 3 måneder efter hjemrejsedato.