Logo

Peru for 2 personer

Vi tager os god tid til at udforske Machu Picchu. Foto Viktors Farmor
Når du møder de lokale i deres farverige klædedragter, er du ikke i tvivl om, at du er landet i Peru. Foto Hannes Rada


Inkarigets skjulte skatte

Peru var et af inka-indianernes centrale områder på det sydamerikanske kontinent. Denne rejses højdepunkt er den glemte by Macchu Pichu højt oppe i Andesbjergene. Rundrejsen fører os gennem dette betagende land med al dets folkeliv og natur. Vi ser Titicaca søen med dens fiskerbyer og sivbåde, kører gennem Andesbjergenes højslette, Altiplano, med vulkaner og søer og hjorde af lamaer.

I landets eneste maritime naturpark er der gode chancer for at se sæler, søløver, oddere, delfiner, pingviner og pelikaner.

Vi kommer igennem Colca Canyon, en af verdens dybeste kløfter, hvor der er gode chancer for at se kondoren, rovfuglen med det største vingefang i verden.

Og på en flytur får vi indtryk af de mystiske Nazcalinier i landskabet.

Undervejs får vi et godt indblik i indianerens levevis og kultur samt ser de centrale byer og monumenter for den spanske erobring af kontinentet.


Pris: Fra 28.700 pr. person ved 2 personer

1. dag - Afrejse fra København

Overnatning i Madrid. (Afhængigt af flyselskab. Det er også muligt at flyve om morgenen og lande samme aften i Lima, typisk til en højere pris.)

2. dag - Ankomst til Lima

Afhentning i lufthavnen og kørsel til hotellet.

3. dag - Lima til Paracas

Tidligt om morgenen køres til Paracas. Efter ca. 3½ times kørsel ankommer vi til Paracas National Reserve, hvor vi efter indkvartering skal på en ekskursion.

National Paracas Reserve er et meget smukt naturområde med et behageligt klima. Solen skinner næsten hver dag året igennem.
Parken er Peru´s eneste maritime naturpark, og på verdensplan er den en af de vigtigste, med den højeste koncentration af søfugle. Den blev oprettet i 1975 med mere end 335.000 hektar hvoraf ca 1/3 er land og 2/3 er vand.

I Paracas understøtter oceanet udviklingen af havlivet, med mange slags fisk og andre havdyr, der er karakteristiske for området. Vi kan også beundre “La Catedral”, en klippeformation på halvøen. Derefter kan vi vandre til Mirador for at se flamingoer.

Overnatning i Paracas.

4. dag - Paracas til Nazca

Tidligt om morgenen deltager man i en ekskursion (sammen med andre interesserede turister) til Ballestas Islands, idet der sejles fra havnen i El Chaco. På vejen ses ”El Candelabro”, en figur hugget ind i klippesiden i stil med Nazca Lines. Ved disse øer kan man se sæler, søløver, delfiner, Humboldt pingviner, pelikaner og mange andre slags søfugle. Man kommer ikke i land, men der er mange god fotomotiver fra båden.

Efter denne udflugt fortsættes i egen bil med chauffør til Nazca. Første stop er ved Huacachina Søen i Ica. Den er kendt for sit helbredende svovlholdige vand, og den er omgivet af sandklitter, tropiske palmer, tamarind- og eucalyptus træer. Derefter køres til Nazca, hvor, vi skal besøge det lille museum og hjem for Maria Reiche, som brugte en stor del af sit liv på at optegne de mystiske Nazca linjer, som de lokale hidtil ikke havde regnet for noget, endsige passet på.

5. dag - Nazca / Arequipa

Tidligt om morgenen flyver vi over Nazca Lines. De dækker et areal på mere end 500 km2 i ørkenen mellem Palpa, Nazca og Pampa Colorada. De består af forskellige typer figurer, en fugl, en kæmpemæssig abe, en edderkop og et stort antal geometriske linier (som kun kan ses fra luften). Hvorfor disse fantastiske linier blev lavet er stadig et mysterium, til trods for Dr. María Reiche’s langvarige undersøgelser.

Vi fortsætter til Chauchilla, der ligger 28 km syd for Nazca. Det er en imponerende kirkegård midt i ørkenen med flere tusind grave, nu ødelagt af gravrøvere (huaqueros).

Vi tager en komfortabel natbus til Arequipa.

6. dag - Arequipa

Tidligt om morgenen ankommer vi til Arequipa, der ligger for foden af den snedækkede vulkan Arequipa, 5800 m.. Vi bliver modtaget på busstationen og kørt til vort hotel, hvor vi skal bo 2 nætter.

Arequipa ligger i 2325 m’s højde i ørkenagtige Andesbjerge. Denne smukke by er så godt som udelukkende bygget af sillar, en slags hvid vulkansk sten. Byen kaldes også Den Hvide By. Med ca. 1. mill. Indbyggere, er den Peru’s næststørste by. Den centrale plads, Plaza de Armas, er landets smukkeste plads. Katedralen og forretningskvarteret er i kolonistil. Byen kaldes også “City of Eternal spring”.

Vi skal på en tur, der kaldes “Campiña tour - Sabandia Mill”, hvilket giver mulighed for at besøge byerne i Chilina, beliggende ved Chili River, desuden byen Paucarpata og dens kirker med billeder fra Cusco School. Sabandía besøges, et smukt sted omgivet af Chachani og Misti vulkanerne. Her er der en interessant hydraulisk mølle fra 18. årh. med to vandindtag, som driver to store møllesten. Herefter besøges Huasacache, en by på bredden af Socabaya River. Her er et interessant hus fra 18. årh., kendt som “Founders Mansion”.

7. dag - Arequipa

Vi skal på bytur i Arequipa. Her besøges Carmen Alto, Yanahuara, et traditionelt beboelsesområde 2 km fra byens centrum. Herfra er der en imponerende udsigt over byen og de tre vulkaner, Misti, Chachani og Pichu Pichu.

Vi besøger også “Santa Catalina Monastery”. Dette konvent kan sammenlignes med en lille by i centrum af Arequipa, et helt unikt sted. Klosteret blev bygget i det 16. årh., og i årevis levede nonnerne indenfor konventet, helt afskåret fra verden udenfor. I 1970 blev dørene åbnet for publikum og stedet hører nu til et af byens mest attraktive mål.

8. dag - Arequipa - Colca Canyon Ekskursion (3 Dage, 2 Nætter)

Vi starter tidligt og kører til Colca Valley, hvor man kan være heldig at se kondoren. Vejen dertil fører gennem smukke landskaber, der er snedækte tinder på de omgivende vulkaner. Den store canyon har mange terrasser og her findes også Vicuñas reservatet. Vicuñas er en af de 4 lamaarter, der findes i Syd Amerika.

Overnatning på hotel i Chivay. Om eftermiddagen kan man evt. tage på en vandretur i det flotte område.

9. dag - Ekskursion Til Colca Canyon

Vi tager tidligt afsted til “Cruz del Condor”, udsigtsstedet over den dybeste del af denne verdensberømte canyon, hvor vi har mulighed for at se kondoren, verdens største fugl. Dens vingefang kan være op til 3 m. Vi vender tilbage til Chivay og besøger små byer på ruten: Pinchollo, Maca og Yanque. Hvert sted vil vi gøre korte stop for at få indtryk af indbyggernes levevis og deres kultur. Især kvinderne i dette område har smukke farvestrålende klæder. Hvis det ønskes kan man tage på endnu en vandretur i området. Dette aftales med den lokale guide.

Overnatning på lodge i Chivay.

10. dag - Colca Canyon / Puno

Formiddagen er fri.

Om eftermiddagen fortsætter vi til Puno. Køreturen er flot, der er imponerende udsigter til Altiplano og vi passerer nogle søer, hvor der normalt er flamingoer.

Vi har en overnatning i Puno.

11. dag - Puno - Amantani

Ekskursion til Uros Islands + Amantani Island + Taquile Island (2 dage, 1 nat)

Vi bliver hentet på hotellet og kørt til Titikaka Lake for at besøge ”Uros Floating Islands”. Denne udflugt foretages sammen med andre turister. Her er en gruppe af 40 flydende øer af totora, beliggende i Titikaka National Reserve, hvor Uros, indbyggerne på søen, fortsætter en ældgammel livsform. De har bevaret deres skikke og deres eget system af sociale love. Vi tager til Amantaní Island, som har interessante arkæologiske steder som f.eks. Chatajón Cementery og også ceremonisteder som Pasallasca Occo.

Overnatning i et lokalt hus på Amantani.

12. dag - Amantani - Taquile Island - Puno

Vi forlader Amantani Island og navigerer mod Taquile Island, en anden særpræget ø midt I den kæmpemæssige Titicaca Sø. Ved besøget på Taquile får man indtryk af de indfødte beboeres skikke og traditioner og hvordan de har været I stand til at klare sig langt fra den civiliserede verden.

Kørsel tilbage til Puno med ankomst sidst på eftermiddagen. Overnatning i Puno.

13. dag - Puno / Cuzco

Om morgenen med turistbus til Cuzco. Entréudgifter og lunch er inkluderet.

Vi bliver kørt til busstationen for at komme med turistbussen til Cuzco. Undervejs besøges flere interessante steder. Det er en flot tur gennem Altiplano landskabet, tørre og golde sletter, mange vicuñas og små landsbyer. Det første sted der besøges er Pukara, en trinpyramide 106 km nord for Puno. Denne imponerende pyramide er mere end 3500 år gammel.

Vi krydser La Raya passet (4319 m). Herfra køres ned gennem en smuk dal, hvor der dyrkes majs og kartofler. Frokosten nydes i Sicuani, hvor man vil få lejlighed til at smage de lokale specialiteter.

Før ankomsten til Cuzco besøges Andahuaylillas, hvis berømte kirke er kendt som “Amerikas Sixtinske Kapel” på grund af det smukt malede loft. Vi besøger også Raqchi, et stort tempelkompleks og vort første møde med inkaruinerne.

Efter 8 timers kørsel ankommer vi til Cuzco. Indkvartering.

14. dag - Cusco

Formiddagen er fri.

Om eftermiddagen tager vi på byrundtur i Cusco. Vi ser den smukke kirke Santo Domiongo og Katedralen. Derefter besøger vi fortet Sacsayhuaman, et meget særpræget inka bygningsværk i store granitsten, et imponerende eksempel på militærarkitekturen i inkatiden. Vi ser amfiteatret i Kenko og besøger Puca Pucara, et strategisk beliggende rødt fort, der dominerer hele området.

Til slut ser vi Tambomachay, hvor der er to akvædukter, der stadig forsyner området med rent vand.

15. dag - Sacred Valley

Vi kører til inkaernes ”Sacred valley”, der er dalen omkring Urubamba Floden. Vi fortsætter til byen Pisaq, hvor vi har mulighed for at se de forskellige indianerstammer klædt i deres farvestrålende klædedragter. De kommer til Pisaq langvejs fra for at handle.

Senere kører vi til Ollantaytambo Dalen, hvor der er et soltempel, dannet af 6 gigantiske monolitter. Dette var stedet hvor inkaerne vandt slaget over de spanske erobrere, og det er den eneste by i området, som stadig har den typiske inka byplanlægning.

Vi har to overnatninger på hotel i ”Sacred Valley”.

16. dag - Sacred Valley

Vi skal se de ældgamle saltminer i Maras. Minerne ligger i terrasser, og lige siden inka-tiden har man udvundet salt fra dette sted. Alt foregår pr. håndkraft, nu som dengang. Vi fortsætter til Moray, et kompleks af 4 cirkelformede terrasser skjult mellem bakkerne. Det virker næsten som et græsk amfiteater og beliggenheden er helt speciel med de snedækkede bjerge i baggrunden.

17. dag - Machu Picchu, overnatning i Aguas Calientes

Om morgenen kører vi til Ollanta, hvorfra vi skal med toget. Vi skal nu på 1 ½ times togtur til det ældgamle citadel i Machu Picchu, inkaernes glemte by og landets største attraktion. Når vi stiger af toget skal vi med små biler op ad de stejle veje til citadellet. Det er et fantastisk syn, når man når op over bjergpasset, hvorfra man kan se ruinerne, der er beliggende nede i dalen. I århundreder var dette sted uopdaget, først i 1911 blev det fundet. Både beliggenheden og konstruktionen gør dette arkæologiske sted fra inka-tiden helt unikt.

Vi giver os god tid på dette fantastiske sted. Sidst på dagen køres til Aguas Calientes, hvor vi overnatter.

18. dag - Machu Picchu - Cusco

Formiddagen er fri til vandreture. Hvis der ønskes endnu et besøg ved Machu Picchu, (for egen regning – bus+entre: 100 USD. God idé at booke på forhånd). Tager I af sted tidligt om morgenen får I mulighed for at nyde ruin-komplekset i ro og fred, inden dagstur-turisterne fra Cuzco når frem til ruinerne. I kan f.eks vandre op på toppen af Wayna Picchu (entre: 15 USD - skal bookes på forhånd), hvorfra der er en storslået panoramaudsigt over hele ruinområdet og Machu Picchu.

Midt på eftermiddagen køres med tog tilbage til Cusco, hvor der overnattes.

19. dag - Cusco / Lima

Fly til Lima. Byrundtur.

Lima, ”City of Kings”, blev grundlagt af spanierne i 1535. Den er beliggende ved Rimac Floden, en fin og strategisk beliggenhed i dalen. Mellem 16. og 17. årh. blev Lima den mest betydningsfulde metropol i de spanske dele af Amerika, og byen var regionens kulturelle og kommercielle center. Vi ser det historiske center og også de moderne dele af byen. ”Plaza de Armas” har smukke gamle bygninger. Vi ser præsidentpaladset, ærkebiskoppens palads og Katedralen. Vi skal se katedralen, og kører herefter til beboelsesområdet San Isidro, med attraktive parker som El Olivar og Miraflores, et moderne område med smukke haver, små pladser, avenuer, caféer og restauranter.

Sidst på eftermiddagen køres til lufthavnen for fly tilbage.

20. dag - Ankomst 

Ankomst til København

Prisen dækker

 • Fly København/Lima retur
 • Indenrigsfly i Peru:
  Cusco/Lima
  Fly over Nazca Lines
 • Samtlige udflugter nævnt i dag-for-dag beskrivelsen
 • Overnatninger på hotel/lodge med morgenmad
 • Turistbus Puno/Cusco inkl. entréudgifter og frokost undervejs
 • Togrejse og entréudgifter til Machu Picchu
 • Alle lufthavnstransfers
 • Kvartpension i Madrid
 • Kørsel mellem hotel og lufthavn i Madrid

Ikke inkluderet

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Entréudgifter
 • Afrejseskat (p.t. 31 $)
 • Flyskat ved indenrigsfly (p.t. 7 $)
 • Drikkepenge
 • Evt overnatning i Madrid på hjemrejsen (30 €)

Praktiske oplysninger

Passet skal være gyldigt 6 måneder udover opholdet.

Viktors Farmor baggrundsbillede