Logo

Uganda for 2 personer

Ishasha er det eneste sted i Uganda, hvor løver klatrer og hviler sig i træer. Foto Erik Hermansen
Mor og 3 måneder gammel unge i Bwindi. Foto Michael Andersen


Safari og gorillatrekking

Største oplevelse bliver gorilla-trekking ved Bwindi. Her kommer man ud 4-5 personer med en ranger, som er ekspert i at spore gorillaernes opholdssted. Man skal være i god form for at kunne deltage i gorilla-trekking. Rejsen indeholder også store naturoplevelser og masser af dyr i de meget forskellige naturparker:

I Lake Mburo National Park er der 5 søer samt spændende papyrus-sumpe, og der er klipper og dybe maleriske kløfter. I parken kan vi møde zebraer, leoparder, impalaer, flodheste og bøfler.

I Queen Elisabeth National Park ved foden af Afrikas trediehøjeste bjerg med snedækkede tinder er der 10 kratersøer. I parken er der en bestand på ca. 1000 elefanter og 200 løver. Desuden er mere end 610 fuglearter registreret.

Vi oplever Kigezi Highlands med imponerende bjerge og terrasselagte marker.


Pris: Fra Kr. 26.900 pr. person v/ 2 personer

Pris for gorillapermit 600 US$ pr person

Prisen er splittet op, således at gruppen kan bestå af deltagere, der ikke alle ønsker at deltage i gorilla-trekking

Bemærk: Børn under 14 år kan ikke få tilladelse til at deltage i gorilla-trekking.

Tillæg for eneværelse: 2.000 kr 


1. dag  København - Kampala

Afrejse fra København. Ankomst til Entebbe Lufthavn om aftenen. Overnatning i Kampala.

2. dag  Kampala - Mburo Lake National Park

Vi kører fra Kampala til Mburo Lake National Park, hvor vi har to overnatninger. Undervejs gør vi holdt ved Ækvator. Dagens køretur går gennem typiske Uganda-landsbyer i de grønne bakker med bananpalmer og små jordbrug. Af og til støder vi på små markeder ved vejsiden.
Fra Masaka ændrer landskabet sig, det bliver mere fladt og tørt og med spredte buske. Dette område kaldes Ankole. Her holder Ankole-folkene til med deres langhornede kvæg.

Når vi ankommer til Lake Mburo National Park, er der tid til at køre på ”game-drive”. Her opleves zebraer, leoparder, hyæner, impalaer, flodheste, bøfler, forskellige slags antiloper samt mange forskellige fuglearter. I alt 315 fuglearter er registreret. Overnatning i hytter eller stationære telte i parken (uden el og med fælles toiletter).

3. dag Mburo Lake National Park

Tidligt om morgenen begiver vi os igen ud i Lake Mburo National Park, denne gang til fods sammen med en ranger. Eftermiddagen tilbringes i en båd på søen med mulighed for at se flodheste, krokodiller og masser af farverige fugle.

Lake Mburo National Park dækker et område på ca. 260 km2. Højden er fra 1220 til 1828 m.o.h. Parken indeholder 5 søer, hvoraf den største er Lake Mburo. Søerne får vand fra Rwizi River, og de er forbundet af sumpområder, bl.a. papyrus-sumpe.

En del af parken består af åben savanne med akacier. I den vestlige del af parken er der klipper og dybe kløfter med træbevoksning.

4. og 5. dag  Mburo Lake National Park - Lake Bunyoni

Vi kører en smuk tur gennem Kigezi ighlands, også kaldet ”The Switzerland of Africa”. Her er bjerge og terasselagte marker. Sidst på dagen ankommer vi til Lake Bunyoni, en stor og smuk bjergsø. Her er der mulighed for at se masser af fugle og oddere. På en sejltur kan vi gå i land og besøge en pygmæ-landsby.

Vi har to overnatninger i en camp ved søen.

6. dag  Lake Bunyoni - Bwindi

Vi kører til Buhoma Community Camp, Bwindi, som er vort udgangpunkt for trekkingturen til gorillaerne. Her har vi to overnatninger.

7. dag  Gorillatrkking, Bwindi

Gruppen deles op i mindre hold, der kommer med hver sin ranger ud for at opspore gorillaerne.

8. dag  Bwindi - Queen Elisabeth National Park 

Vi kører mod Queen Elisabeth National Park, der ligger ved foden af Rwensori Mountains, Afrikas trediehøjeste bjerg med snedækkede tinder mere end 5000 m høje. Køreturen byder på flotte naturscenerier. Vi kører gennem bjergrigt terræn med teplantager, og vi kan gøre holdt for at få en pause og lejlighed til at købe den lokale te.

Vi skal bo to nætter på et lille hotel midt i naturparken, hvor mange af dyrene græsser lige udenfor værelserne.

9. dag  Queen Elisabeth National Park  

Queen Elisabeth National Park er et fantastisk område med betagende naturscenerier og meget varierende landskaber. 95 forskellige arter af pattedyr findes i parken, heraf 10 forskellige abearter. 610 fuglearter er registreret, det højeste antal i Afrikas nationalparker!

Om formiddagen tager vi på safaritur i parken. Vi besøger et område med kratersøer samt en saltsø. Om eftermiddagen tager vi med båd nedad Kazinga Kanalen, en sejltur, der byder på et helt eventyrligt dyre- og fugleliv. Vi vil se hundredvis af flodheste i vandkanten samt masser af bøfler og forskellige hjortearter. Mange pelikaner holder til her og i træerne ved bredden ses fiskeørne, der vogter over hver deres territorium.

Queen Elisabeth National Park dækker et område på 1978 km2. Åben savanne veksler med tætte skovområder og udstrakte sumpområder. Indenfor parken er der 10 kratersøer. Parken er kendt for elefanter, bøfler, løver og leoparder, stribet sjakal og plettet hyæne. Desuden er der mange antilopearter. Der er ca. 1000 elefanter og 200 løver. Mweya Halvøen er et specielt godt sted til at iagttage de mange vadefugle.

10. dag  Queen Elisabeth National Park - Kampala

Kørsel til Kampala. Turen går gennem helt uberørte tropiske skove og gennem områder med store teplantager. Indkvartering på hotel i Kampala.

11. dag  Kampala - Kasubo Tombs - Entebbe (fly)

Vi besøger Kasubu Tombs, det sted hvor Buganda-kongerne er begravet. Senere besøger vi Namirembe Katedralen, der ligger smukt på en af Kampalas 18 høje.

Vi besøger også et marked for kunsthåndværk. Her kan der bl.a. handles trommer, masker, smykker og traditionelle klædedragter.

Sidst på eftermiddagen køres tilbage til lufthavnen. Fly fra Entebbe Lufthavn om aftenen.

12. dag  Ankomst til København

Ankomst til København med bagagen fuld af oplevelser


Prisen dækker

 • Fly Kbh./Uganda retur
 • Kørsel i minibus eller 4-hjulstrækker til 5 personer
 • Hoteller/hytter med helpension
 • Alle udflugter
 • Bådsejladser
 • Game-drives inkl. parkafgifter
 • Rangerafgifter
 • Engelsktalende lokalguide


Ikke inkluderet

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Drikkepenge
 • Visum (pt 50 $)


Praktiske oplysninger

Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder udover opholdet.


Andet

Bemærk: Der skal meldes til senest 4 måneder før afrejse af hensyn til opnåelse af gorillapermits.

Medbring:

 • God lommelygte
 • Fotoapparat + ekstra batterier
 • Kikkert
 • Regntøj
 • Solhat eller kasket
 • Gode vandrestøvler
 • Lunt tøj til kølige aftener