Hvad søger du?

Jule- og nytårsrejser

Vi har lagt sidste hånd på 2023's jule- og nytårsrejse. Måske en natur- og hvalrejse til Sri Lanka henover julen? 

Et af rejsens højdepunkter er Sigiriya, som rejser sig lodret i det tropiske landskab

Jul i Sri Lanka? Her ser vi Sigiriya, som tårner højt op i landskabet. Foto Viktors Farmor

Vi har mærket en stigende interesse for at bruge juleferien på andet end and og rødkål, og vi har derfor været ude i god tid for at sikre os de bedste rejsemål og hoteller. For én ting er sikker: Det bliver atter jul - og lige efter står nytåret for døren.

Så det rabler ikke: Julerejsen er klar, selvom der stadig er lidt tid december 2023!

Som sædvanlig lægger vi vægt på, at julerejserne handler om at opleve et andet land, uden julepynt og løbske nytårsraketter. Tiden bruger vi på oplevelser. Og sikke oplevelser!
  

Her er din juleaftensdag

På rejsen Sri Lanka - natur og hvaler besøger vi efter morgenmaden Kandys botaniske have med mere end 60 hektar kyndigt designede plæner, pavilloner og planteopsatser med mange orkidearter. Herefter skal vi op i bjergene mod Nuwara Eliya og gør holdt for at nyde udsigterne til de mange theplantager. Når du går i seng, er det med forventningen om, at 1. juledag bliver helt speciel i år - du skal nemlig besøge Horton Plains nationalpark!

Hvad med Indien til jul? Kom med på rejsen Indien: På Maharajaernes Paladser, som er et eventyr i farvernes tegn. Juleaftensdag besøger vi en lille landsby, Al Sisar, hvor vi kan nyde en kop te ved te-boden eller måske besøge den lille skole, hvis der er undervisning. Aftenen står på middag på hotellets tag-restaurant, hvor der er dækket smagfuldt op under ørkenens stjernehimmel. 

Juleaften kan også fejres i Italien på rejsen: Umbrien - julerejse. Inden den traditionelle italienske julemiddag om aftenen når du at besøge hovedbyen i Umbrien: Perugia, der på denne tid af året lægger gader til et stort julemarked med et rigt udvalg af julepynt, kunsthåndværk, chokolader, trøfler, salamier, olier, vin, street food og meget andet.

Eller hvad med en jul med latinamerikanske vibes? På turen Costa Rica med Monteverde starter du juleaftensdag med en smuk køretur i San Isidro del General og over Cerro de la Muerte-bjerget. Her får du en skøn udsigt over Central Valley og flere af de aktive og udslukkede vulkaner. Herefter går vi en lille tur og slutter dagen på vores lodge. 

Petra er udhugget i de lyserøde klipper. Foto Claus Brandt Jacobsen

Petra er udhugget i de lyserøde klipper. Foto Claus Brandt Jacobsen

Har du valgt Jordans højdepunkter som din julerejse, bruger du dagen på at udforske et verdensvidunder: Petra. Hen på eftermiddagen kører du til Wadi Rum, som er et ørkenområde med utroligt smukke naturpanoramaer. Du slutter dagen med at opleve solnedgangen over Wadi Rum fra vores ørken-camp.

Og så er der Marokko - jule- og nytårsrejser, hvor juleaftensdag starter med en slentretur i den gamle bydel, medinaen. Her er flere gamle håndværkskvarterer og også et krydderimarked. Vi skal også på fotomuseum og se tilbage i tiden i Marokko. Efter frokost besøger vi bl.a. det smukt dekorerede Bahia Palads og lytter til den spændende historie om gamle dages haremsliv.

Kom med til Jordan og Israel på en rundrejse i de to enestående lande. Juleaftensdag bliver noget helt specielt, tør vi godt at love! Du får nemlig lov at tilbringe hele dagen i den lyserøde klippeby Petra! Vi vandrer gennem Siq’en, den snævre klippeslugt, og så åbner byen sig pludselig for os med dens mangefarvede templer og grave, der er udhugget i sandstensklippen. Glædelig jul! 

Du kan også tilbringe juleaftensdag på rejsen Fantastiske Vietnam. Når du vågner om morgenen d. 24., står du op til den smukkeste solopgang med bølgeskvulp om bord i vores junke båd. Du har udsigt udover Ha Long bugten, og det er et syn i sig selv. Om eftermiddagen starter vores togtur, hvor vi spiser hyggelig middag sammen. 

Vi kan også tage på vandretur sammen på blomsterøen Madeira. Juleaftensdag bevæger vi os ind i Madeiras største dal med dens enorme skovklædte dalsider. Floden Rio da Janela løber i bunden af dalen og munder ud i Atlanterhavet. Vi får både brede vidder og spændende tunneller af planter. Dagens sidste stop er i fiskerbyen Camara de Lobos, hvor vi kan ønske glædelig jul og skåle i den lokale drink poncha. 

En vietnamesisk landmand bruger kvæg til at trække sin plov, oplev dette ved en rejse til Vietnam.

Arbejdet i marken foregår nogen steder i et langsomt tempo med okser i Vietnam. Foto Viktors Farmor

Årets nytårsrejser

Står din hu til jul i Danmark og nytår i verden, så klarer vi det på Omans højdepunkter. Den 31. december vågner du op til en gylden solopgang i ørkenlandskabet Wahiba Sands. Senere besøger vi en beduinlejr i ørkenen - måske til en kop stærk kaffe og søde dadler. Vi ender dagen i den tidligere hovedstad Nizwa, som i dag anses som hellig. 

På rejsen Jerusalem og Jordan venter dig der en helt speciel dag d. 31. december: Nemlig besøg i den lyserøde klippeby Petra! Vi skal opleve dens mangefarvede templer og grave, der på imponerende vis er udhugget i sandstensklippen. Det er et fantastisk, kæmpemæssigt område, hvor natur og arkitektur går op i en højere enhed.

Du kan også vælge at fejre jul i Danmark og nytår i Marokko. I så fald står den 31. december på en slentretur i den gamle bydel i Marrakesh, medinaen. Her er flere gamle håndværkskvarterer og også et krydderimarked. Vi spiser en dejlig frokost undervejs på byvandringen. Efter frokost besøger vi det smukt dekorerede Bahia Palads og dykker ned i den spændende historie om gamle dages haremsliv. 

Det kan også være, at du vil ud at vandre på din nytårsferie - så har vi et godt bud til dig: Vandreferie på Madeira. Din nytårsaftensdag kommer til at bestå af en vandretur i Madeiras største dal med skovklædte dalsider og den brusende flod Rio da Janela, som løber i bunden af dalen. Dagen afsluttes i fiskerbyen Camara de Lobos, hvor vi kan udbringe en skål i den lokale drik poncha. 

Har du valgt at fejre nytår i Jordan med alle dets højdepunkter, skal du d. 31. december på en dag i ørkenes tegn. Du besøger tre ørkenfæstninger i den nordøstlige del af landet. Efter alle de spændende besøg kører vi til den bibeleske by Madaba, hvis historie går mere end 3500 år tilbage.  

Menuerne er ikke oplyst endnu. Tag eventuelt selv klejner med, hvis du skulle få en smulle julesavn. 

Vi er glade for at kunne tilbyde et så stort udvalg af jule- og nytårsrejser til både Mellemøsten, Afrika, Latinamerika, Asien og Europa. Du kan læse mere om rejserne ved at klikke på links på denne side.
 

Rigtig glædelig jul og godt nyt(rejse)år!