Logo

Læserrejser


I samarbejde med blandt andre Dagbladet Politiken og Dansk Vandrelaug arrangerer Viktors Farmor hvert år en række læserrejser til udvalgte destinationer.


Tilmelding til rejserne foregår via Politikens eller DVL's hjemmeside - afhængig af rejse. Her læser du også mere om pris og rejsens program.

Her kan du se en oversigt over alle vores læserrejser.

 

 

Alle Nationers Kirke. Foto Anne Sophie Meyer Larsen

Alle Nationers Kirke. Foto Anne Sophie Meyer Larsen

Israel og Jordan rundrejse, efterår 2020

Jerusalem og Petra er højdepunkterne på denne spændende kombinationsrejse.

9. til 22. september 2020

I Jordan sætter vi en dag af til at udforske Petra. Byen, der er hugget ud af sandstensklipperne, var engang hovedstad for nabatæerne og et centrum på handelsvejene i Mellemøsten. Vi besøger Jerash og ser søjler, templer, torve og teatret fra romersk tid. Borgen Ajlun, bygget til forsvar mod korsridderne, er en lille perle, og i ørkenen Wadi Rum tager vi på jeep-safari.

I Israel skal vi op på klippen Masada, hvor små tusind jøder holdt stand mod romerne i 3 år. Betlehem, Nazareth, Genesaret Sø og Kapernaum. De bibelske steder ligger tæt på rejseruten. Det gør de også i Jerusalem: Oliebjerget, Getsemane Have, Via Dolorosa, Golgata, Grædemuren. Vi ser det hele på en byvandring.

Læs mere og bestil rejsen her

Mtskheta - her blev kristendommen officielt indført i Georgien i år 337. Foto Karin Reif

Mtskheta - her blev kristendommen officielt indført i Georgien i år 337. Foto Karin Reif

Læserrejse til Armenien og Georgien

Kirker, klostre og natur i to ældgamle kristne lande

27. september til 7. oktober 2020

Både Armenien og Georgien har en old-kristen kultur, og arven træder tydeligt frem i klostrene og kirkerne, der ofte ligger meget smukt i bjergene. Vi kører i 4-hjulstrækkere op til den pittoreske Gergeti kirke, der med sin storslåede beliggenhed er en af Georgiens mest kendte kirker.

Armenien var det første land til at indføre kristendommen som statsreligion i år 301. Bygningerne står solidt plantede i harmoni med den omgivende natur, og de udstråler ro og værdighed. Armenien har en rigt varieret natur med bjerge og højsletter, tætte skove og blødt formede dale med fjerne flokke af kvæg. Om efteråret gløder træer og bjergsider i høstfarver.

Læs mere og bestil rejsen her

Læserrejse til Marokko efterår 2020

Med rejseleder Anne-Marie Esper Larsen, tidligere dansk ambassadør i Marokko

8. til 18. oktober 2020

Det gamle kongerige Marokko er den arabiske verdens yderpunkt i Nordafrika.

På rejsen besøges blandt andet Rabat, der er nutidens hovedstad. Fæstningsværket Oudaya er en by i byen, omgivet af tusindår gamle mure. Meknès er omgivet af store olivenlunde og vinmarker. Vi besøger byens olivenmarked, og lægger også vejen forbi den mest berømte port i Marokko, Bab Al Mansour. Fez var en af verdens største byer i den tidlige middelalder. Den gamle bydel er meget velbevaret, og rummer 9.000 små stræder. Og Marrakesh ligger i en oase ved foden af Høje Atlasbjergene og har i århundreder været endestation for karavanerne fra Sahara.

Læs mere og bestil rejsen her

Læserrejse til Marokko 2021

Med rejseleder Anne-Marie Esper Larsen, tidligere dansk ambassadør i Marokko

1. til 11. april 2021

7. til 17. oktober 2021

Det gamle kongerige Marokko er den arabiske verdens yderpunkt i Nordafrika. Selv om det ikke ligger i Orienten, har landet et umiskendeligt orientalsk præg. Tag for eksempel de gamle kongebyer.

Dem er der flere af, for Marokko har været regeret af kaliffer, sultaner, konger og dynastier, som hver for sig har efterladt spor. Derfor er Rabat, Meknés, Fez og Marrakesh så spændende, at de er med på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Link til tilmelding kommer snarest