Logo

Læserrejser


I samarbejde med Dagbladet Politiken arrangerer Viktors Farmor hvert år en række læserrejser til udvalgte destinationer.

Tilmelding foregår via Politikens hjemmeside, hvor man også kan læse mere om pris og rejsens program.

Her kan du se en oversigt over alle vores læserrejser.

 

 

Fiskerne på Inle-søen er kendt for at stå på ét ben, når de ror og kaster deres net i søen. Foto Claus Christensen

Fiskerne på Inle-søen er kendt for at stå på ét ben, når de ror og kaster deres net i søen. Foto Claus Christensen

Burma

Med Flemming Ytzen i De gyldne pagoders land

1. til 15. marts 2018 (udsolgt)

Gyldne pagoder, flydende haver, stammefolk i bjergene, samt verdens længste bro af teaktræ. Burma er et eksotisk rejsemål med stor skønhed og spændende oplevelser.

I hovedstaden Yangon møder vi den charmerende blanding af Orienten og britisk kolonitid. Et højdepunkt er den forgyldte pagode Shwedagon, i hvis spir der sidder 5.448 diamanter og 2.317 rubiner, safirer og topaser.

Vi flyver til Mandalay, hvor vi tager en sejltur på Irrawaddy floden, som er Burmas livsnerve, og vi cykler i adstadigt tempo gennem landsbyerne i Mandalays omegn.

Læs mere og bestil rejsen her

Emam pladsen i Isfahan. Foto Inge Lynggaard Hansen

Emam pladsen i Isfahan. Foto Inge Lynggaard Hansen

Iran

12 dage i Persiens smukkeste byer

4. til 15. april og 10. til 21. oktober

En rejse i Iran er et møde med en af verdens ældste civilisationer, og samtidigt en øjenåbner overfor et folk, der i disse år har verdens bevågenhed.

Rejsen giver mulighed for at opleve verdens smukkeste eksempler på islamisk arkitektur. Moskéerne i Isfahan, paladserne og de ældgamle broer er i en flot bevaringstilstand. Byen domineres af gyldne og tyrkisblå kupler! De mange, orientalske bazarer er et rent 1001 Nats Eventyr. Ofte er de overdækkede med stof eller bygget i mursten med flot forarbejdede hvælvinger.

Læs mere om bestil forårsrejsen her

Læs mere og bestil efterårsrejsen her

Chor Minor Bukhara. Foto Nette Kornerup

Chor Minor Bukhara. Foto Nette Kornerup

Uzbekistan

Centralasiens perle

12. til 24. maj 2018

Landets særlige karakter er formet gennem 2000 år af nomader og handelsfolk, der kom ad Silkevejen fra Kina til Middelhavet, og bragte velstand til byer som Samarkand og Bukhara.

Vi har god tid i de ældgamle silkevejsbyer Samarkand og Bukhara, samt Khiva, der tidligere var en vigtig slavehandelsby. Omgivet af høje minarettårne, koranskoler med azurblå kupler, moskéer og mausoleer, østlige handelsmarkeder, interessante legender og traditioner, befinder man sig som i en helt anden, magisk verden.

Læs mere og bestil rejsen her

Den kendte bro i Mostar, Bosnien,  er et symbol på freden efter borgerkrigen.

Den kendte bro i Mostar, Bosnien, er et symbol på freden efter borgerkrigen.

Balkan

Oplev Sarajevo, Mostar og Dubrovnik, 3 af de mest kendte byer på Balkan

13. til 22. september 2018

Balkan er en smeltedigel af kulturhistorie og religion. Et uroligt hjørne af Europa. Osmannerne var her i 500 år og prægede området. 1. verdenskrig brød ud på grund af en episode i Balkan. Kommunismen trak et jerntæppe ned mellem Balkan og Vesteuropa. Og mange husker Balkan-krigene i 1990'erne.

På rejsen møder vi den spændende historie og får indtryk af den lige så spændende nutid i mange små lande, der gerne vil knyttes tættere til Europa. Maden er god – og rigelig. Klimaet behageligt. Der er sol og varme langt ind i efteråret.

Læs mere og bestil rejsen her

Viktors Farmor baggrundsbillede