Logo

Læserrejser


I samarbejde med blandt andre Dagbladet Politiken og Dansk Vandrelaug arrangerer Viktors Farmor hvert år en række læserrejser til udvalgte destinationer.


Tilmelding til rejserne foregår via Politikens eller DVL's hjemmeside - afhængig af rejse. Her læser du også mere om pris og rejsens program.

Her kan du se en oversigt over alle vores læserrejser.

 

 

Vandreturen til De Kanariske øer er et samarbejde mellem DVL og Viktors Farmor.

Vandreturen til De Kanariske øer er et samarbejde mellem DVL og Viktors Farmor.

Vandretur på Gran Canaria, Teide (Tenerife) og La Gomera

Tropiske laurbærskove, storslåede udsigter og en bestigning af Teide på Tenerife

8. til 21. marts 2020 (I samarbejde med Dansk Vandrelaug)

Lyder sådan en 14 dages vandreferie til hele 3 af de Kanariske øer som noget for dig? Vi har 5 vandredage på Gran Canaria, 3 vandredage på La Gomera og 1 vandredag til toppen af Teide (3.700 moh) på Tenerife.

Sværhedsgraden ligger på 2-3 støvler. Vi vandrer 4-5 timer plus pauser på vandredagene. Der vil forekomme alle varianter af stigninger, løst grus, klippegrund og bløde stier med fyrrenåle. Bagagen bliver transporteret, men du bærer selv din dagstursrygsæk med de ting, du skal bruge i dagens løb: madpakke, væske, regntøj, snacks, kamera mv.

Læs mere og tilmeld dig her

Et af de mest imponerende strukturer i Petra. Foto Michael Andersen

Et af de mest imponerende strukturer i Petra. Foto Michael Andersen

Israel og Jordan rundrejse, forår 2020

Jerusalem og Petra er højdepunkterne på denne spændende kombinationsrejse

13. til 26. marts 2020

I Israel skal vi op på klippen Masada, hvor små tusind jøder holdt stand mod romerne i 3 år. Betlehem, Nazareth, Genesaret Sø og Kapernaum. De bibelske steder ligger tæt på rejseruten.

I Jordan sætter vi en dag af til at udforske Petra - byen, der engang var hovedstad for nabatæerne og et centrum på handelsvejene i Mellemøsten. Vi besøger Jerash og ser søjler, templer, torve og teatret fra romersk tid.

Læs mere og bestil rejsen her

Læserrejse til Marokko forår 2020

Med rejseleder Anne-Marie Esper Larsen, tidligere dansk ambassadør i Marokko

2. til 12. april 2020

Det gamle kongerige Marokko er den arabiske verdens yderpunkt i Nordafrika. Selv om det ikke ligger i Orienten, har landet et umiskendeligt orientalsk præg. Tag for eksempel de gamle kongebyer.

Dem er der flere af, for Marokko har været regeret af kaliffer, sultaner, konger og dynastier, som hver for sig har efterladt spor. Derfor er Rabat, Meknés, Fez og Marrakesh så spændende, at de er med på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Læs mere og bestil rejsen her

Alle Nationers Kirke. Foto Anne Sophie Meyer Larsen

Alle Nationers Kirke. Foto Anne Sophie Meyer Larsen

Israel og Jordan rundrejse, efterår 2020

Jerusalem og Petra er højdepunkterne på denne spændende kombinationsrejse.

9. til 22. september 2020

I Jordan sætter vi en dag af til at udforske Petra. Byen, der er hugget ud af sandstensklipperne, var engang hovedstad for nabatæerne og et centrum på handelsvejene i Mellemøsten. Vi besøger Jerash og ser søjler, templer, torve og teatret fra romersk tid. Borgen Ajlun, bygget til forsvar mod korsridderne, er en lille perle, og i ørkenen Wadi Rum tager vi på jeep-safari.

I Israel skal vi op på klippen Masada, hvor små tusind jøder holdt stand mod romerne i 3 år. Betlehem, Nazareth, Genesaret Sø og Kapernaum. De bibelske steder ligger tæt på rejseruten. Det gør de også i Jerusalem: Oliebjerget, Getsemane Have, Via Dolorosa, Golgata, Grædemuren. Vi ser det hele på en byvandring.

Læs mere og bestil rejsen her

Læserrejse til Marokko efterår 2020

Med rejseleder Anne-Marie Esper Larsen, tidligere dansk ambassadør i Marokko

8. til 18. oktober 2020

Det gamle kongerige Marokko er den arabiske verdens yderpunkt i Nordafrika.

På rejsen besøges blandt andet Rabat, der er nutidens hovedstad. Fæstningsværket Oudaya er en by i byen, omgivet af tusindår gamle mure. Meknès er omgivet af store olivenlunde og vinmarker. Vi besøger byens olivenmarked, og lægger også vejen forbi den mest berømte port i Marokko, Bab Al Mansour. Fez var en af verdens største byer i den tidlige middelalder. Den gamle bydel er meget velbevaret, og rummer 9.000 små stræder. Og Marrakesh ligger i en oase ved foden af Høje Atlasbjergene og har i århundreder været endestation for karavanerne fra Sahara.

Læs mere og bestil rejsen her