Logo

Endelig kan vi få luft under vingerne

Det lysner i horisonten, og vi glæder os til at komme i gang med at sende gæster afsted! På mange måder er det jo ligesom at begynde forfra igen. Hvor vil vi hen, og hvor er det muligt at rejse til? Foran os ligger kortet over Europa. Hvilket land ser ud til at være blandt de første, vi kan rejse til? Grækenland, Island, Italien? Vi har flere bud, som du kan se på denne side.

Vi er klar til at rejsen igen!

  

Husk, at du ikke skal være nervøs for at bestille rejse til et land, der lige nu er farvet rødt/orange i rejsevejledningen: Du kan nemlig få alle dine penge retur, hvis situationen ikke har ændret sig 14 dage før afrejse. Læs mere om vores tryghedsgaranti her.

Og hvor kan din første rejse så gå hen? Her er vores bedste bud på rejser i sommeren 2021:
 

Island Rundrejse - med Vestmannaeyjar

rundrejsen ser vi mange af de magiske naturfænomener, som gudernes vandfald Godafoss, det hotte vand i Myvatn, lavasøjlerne i Dimmuborgir og kraterkanten af Hverfjall, hvor vi vandrer.

Men der er også indtryk af den islandske kultur, for eksempel sild på rugbrød og brennivin på sildemuseet. Eller et kig ind i Halldór Laxness´ hus. Eller koncerthuset Harpa, designet af Olafur Eliasson. Historien med sagaer og vikinger kommer vi også rundt om.

 
Den store Baltikumrejse

De baltiske lande er nok små i areal, men de rummer en fortættet historie. Meget mere end Dannebrog, der faldt ned fra himlen. Middelalder, russiske zarer, barokstil, art nouveau, kommunisme. Alt har efterladt spor i Estland, Letland og Litauen, der også byder på en korshøj, et djævlemuseum og unik natur.

13 dage med halvpension og 4-stjernede hoteller. Det bliver til Den Store Baltikumrejse - med god tid i Estland, Letland og Litauen.

 
Eventyrrejse til Nordgrækenland

Tag med på rejse på tværs af det græske fastland. Det nordlige Grækenland er generelt mere upåagtet end de græske øer, og det er synd og skam.

Klostrene i Meteora, der balancerer på toppen af søjleagtige klipper i et surrealistisk landskab. Og kongegravene, der skruer tiden direkte tilbage til Alexander den Store og de makedonske herskere. Det mytiske bjerg Olympos, hvor Zeus og de andre græske guder boede. Det er blot tre højdepunkter på denne rejse.

 
I Rosens navn

En helt særlig oplevelse i sommeren 2021 er den verdensberømte rosefestival i Kazanlak. Rosernes dal, i smørhullet mellem to bjergkæder, er hvert år ramme om en festival, hvor den lyserøde blomst fejres og Rosernes Dronning kåres.

Oplev festivalen på en 8 dages rundrejse, og saml samtidigt indtryk af Bulgarien – landet, hvor øst møder vest. Rejsen krydres med oplevelser i hovedstaden Sofia og kulturbyen Plovdiv, og vi lægger også vejen forbi Den Thrakiske Gravhøj, der optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

 
Umbrien – nye sider af Italien

Umbrien er langt væk fra den voldsomme trængsel og alarm. Regionen har ingen kystlinje, til gengæld er der bølgende landskaber og små byer, der hver især er små mesterværker: Hyggelige torve, små paladser, gamle bymure, tårne fra middelalderen, smukke kirker – og ikke mindst en gæstfri befolkning.

Vi bor i byen Montone, som er på listen over Italiens 20 smukkeste byer. Vi får forrygende, gastronomiske oplevelser og vender hjem med en helt ny indsigt i, hvad Italien kan tilbyde, når man går et spadestik dybere.

 
Slovakiet

Med mindre end 30 år på bagen er Slovakiet et ungt land. Men det mærker man ikke. Landet er særdeles rigt på historie, og de kulturelle rødder stikker dybt i jorden.

På denne rejse oplever vi flere forskellige sider af Slovakiet: vi udforsker de vilde og smukke Tatra-bjerge, vi besøger en vinbonde i Karpaterne, vi tager på byrundtur i Banska Stiavnica, der er på UNESCOs liste over verdens kulturarv og meget mere. Men der bliver også tid til at slappe og nyde folkelivet fra en café.

 
Carmens Rumænien

Unik sommerrejse i Transsylvanien og Maramures i det vestlige hjørne af Rumænien. Vi bor på charmerende, små pensioner og spiser frokoster hos familier, der disker op med ikke blot hjemmelavede småretter, men også de drikkevarer, der akkompagnerer maden.

Vores rejseleder Carmen er rumænsk, men taler flydende dansk og skaber med sine personlige kontakter en helt igennem usædvanlig rejse. En sommerferie med forkælelse af sanser, smagsløg – og sjæl. Ude på landet.

 
Historiske Østpreussen

Hvorfor er det østlige Polen interessant? Af flere grunde: De charmerende, gamle byer ligger tæt. Der er skrevet væsentlige kapitler af verdenshistorien i området. Og ikke mindst: Europas sidste urskov ligger her. Et højdepunkt er derfor en tidlig morgensafari på udkig efter vildtlevende, europæiske bison.

Vi skal på rundtur i Gdansk og Warszawa, og vi besøger blandt andet Ulveskansen, der var Hitlers hemmelige hovedkvarter og den imponerende fæstning Malbork, der er på UNESCOs liste over verdensarv.

 
Andorra vandreferie

Tag med på vandring i Europas smørhul, Andorra, der ligger midt i Pyrenæerne. Bjergene byder på spektakulære og dramatiske udsigter, og enge med vilde blomster, alpine græsarealer og skove med fyrretræer gør landet særdeles velegnet til vandreture.

På rejsen har vi hver dag vandringer i Andorras varierede natur kun afbrudt af en enkelt hviledag. Vi bor på et hyggeligt, rustikt hotel i den lille bjergby Ordino. Her er både ildsted og en dejlig have, og maden tilberedes af friske, lokale råvarer.

 
Vandreferie på Madeira

Klima, sol, vind – alt spiller godt sammen på den lille, portugisiske ø i Atlanterhavet. Et kendetegn for Madeira er de såkaldte levadaer. Langs de 2000 km vandingskanaler er anlagt bedårende stier, og vi følger nogle af dem. De daglige ture er på mellem 2 og 14 kilometer, og vi passerer også landbrugsland, der kunne minde om Bali.

Først har vi 4 overnatninger i den charmerende hovedby Funchal. De sidste 3 nætter er på hotel i hyggelige Machico, der har brostensbelagte gader og fin badestrand.

 
Vandreferie i Grønland

Området ved Kangerlussuaq er det eneste sted i Grønland, hvor man kan se moskusokse og rensdyr, polarræve og sneharer i nærheden af bygder. Det er også et af de få steder i Grønland, hvor det som rejsende er muligt at komme tæt på indlandsisen samt at gå på den.

Vi bor på samme hotel, Hotel Kangerlussuaq, alle seks nætter, og dagsturene er arrangeret som loops i forskellige retninger med hver sin attraktion. De bløde fjeldformationer gør vandreture overskuelige og varierede.

 
Mulighederne er heldigvis flere, end de længe har været - så er det bare lige det med at vælge... Hvor skal næste rejse gå hen?