Hvad søger du?

Pigeture

Pigeture er forkælelsesrejser - kun for kvinder!

Man møder mange smil i Nepal. Foto Viktors Farmor

 
Klædt i grønt viser en brud i Uzbekistan sit hemmelige brudeværelse frem. Klædt i rødt er 1000 kvinder i Nepal til kvindefestival. Klædt i hvidt holder kvinderne i en ørkenlandsby i Iran liv i en tradition.

Farverige syn på en pigetur med Viktors Farmor. Pigeture er særlige pakkerejser - kun for kvinder. Rejserne er populære, for en flok piger har det sjovt sammen.

Idéen bag disse rejser opstod i Damaskus. Kvinderne var på jagt efter gode handler i bazaren. Og det var så trist at se mændene sidde og gabe kæberne af led imens. Noget måtte gøres. Viktors Farmor introducerede pigerejser, og de er blevet en stor succes.

I dag kan kvinder tage sammen på oplevelse i Jordan, Marokko, Uzbekistan, Nepal eller Armenien. Fælles for turene er: Ingen adgang for mænd! Fordelene er åbenbare. Du kommer ind på livet af kvinder i andre kulturer. Hvad enten de er husmødre eller borgerrettighedsforkæmpere.


Tæt på den lokale kvindekultur

Hele idéen opstod i forbindelse med en shoppingtur, men en pigetur med Viktors Farmor er langt fra kun en shoppingrejse. Du får mulighed for at komme helt tæt på den lokale kvindekultur, hvor der gemmer sig mange inspirerende og tankevækkende historier bag kvindernes slør. Du vil desuden opleve alt fra madfestivaler og eksotiske opskrifter til dans og smukke kunsthåndværker. Kvinder mødes, på tværs af kulturer, religioner og generationer – og en søsterskabsfølelse opstår. Som en deltager udtrykker det:

- Vi finder ud af, at der er noget, der binder os sammen universelt. Emner som omsorg og ømhed overfor børn og familie dukker op. Og selv om vi taler forskellige sprog, er vi lynhurtigt på bølgelængde.

Og så skal man ikke glemme, at man også møder veninder, man ikke vidste, man havde. Der opstår et fællesskab mellem de rejsende, man sidder på kryds og tværs i bussen, og ved afskeden i Kastrup er der knus og udveksling af mailadresser.

Drømmer du om at opdage og smage nye eksotiske krydderier samt lære nye lokale opskrifter fra det arabiske eller asiatiske køkken? Så er det blot at tage din mor, datter, søster eller veninde i hånden og finde den pigetur, der lever op til jeres ønsker. Sørg for god plads i kufferten på udrejsen, for den skal nok blive fyldt op. Med grønne, røde og hvide stoffer fra Uzbekistan, Nepal og Iran.