Logo

Store oplevelser - tæt på

Hele bydele på UNESCOs verdensarvsliste. Naturskønne vandreruter. Kulturelle særegenheder. Imødekommende lokalbefolkninger. Fascinerende legender og sagn. Ja, der er rigeligt med inspiration at hente i verden – og du behøver ikke engang rejse længere væk end Europa for at få store rejseoplevelser. Vores egne breddegrader byder på den ene store oplevelse efter den anden – og du kommer tæt på.

Den hyggelige lille by Gythio på Peloponnes er bestemt et stop og en kaffepause værd. Foto Flemming Lauritsen

Den hyggelige lille by Gythio på Peloponnes er bestemt et stop og en kaffepause værd. Foto Flemming Lauritsen

En kort flyrejse på under 4 timer er nok til at bringe dig til så forskellige destinationer som naturskønne Slovenien, solbeskinnede Albanien og kulturrige Baltikum. Bestig mægtige vulkaner i Italien, gå under jorden i Sloveniens Škocjan Caves, bliv blæst igennem på Færøerne, smag på Letlands nationaldrik, ”Den Sorte Riga-Balsam”, nyd friskfanget blæksprutte på en lille lokal restaurant i Grækenland eller spænd vandrestøvlerne og begiv dig på vandretur blandt Europas tinder.

Forestil dig at gå tur i den forladte by Prypiat nær Tjernobyl én dag – dagen efter står du i Odessa i et klima, der minder om det sydfranske og nyder udsigten til Sortehavet. Eller hvad med at vågne i Bosnien, bruge dagen i Kroatien og spise aftensmad i Montenegro?
 

Rundrejser på Balkan

Er du fascineret af historie, er Balkan et sandt skatkammer. Sarajevo. Mostar. Dubrovnik. Budva. Der er mange byer på Balkan, som har spillet en rolle i – ja, verdenshistorien. Byzantinsk kristendom, 500 års islamisk besættelse og ateismen under kommunismen har skabt en kultur, hvis lige ikke findes andre steder i Europa.  Læg dertil Albanien, som længe var Europas lukkede land. Nu åbner landet sig og viser en mangfoldighed af kultur og natur. I hele Europa er der kun ét sted, der har flere dage med solskin end landet i Middelhavets hjerte. Oliven, citrus og vinstokke trives. Ved kysterne lokker et blåt Adriaterhav og i baglandets bjerge er der frodige skove og rislende vandløb.
 

Rejser med Viktors Farmor til Balkan

Albanien, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Bosnien og Kroatien. Hver for sig er de små lande fulde af historie og overraskende smuk natur. Tilsammen udgør de en rejse på 12 dage: Balkans Højdepunkter, der byder på Sarajevo, broen i Mostar, Dubrovnik, Tirana og Ohrid-søen. Mosaik af 3 lande viser maleriske og spændende steder i Makedonien, Albanien og Montenegro, som er nogle af de mindst kendte lande i Europa. Rejsen til Albanien varer 8 dage og spænder fra hovedstaden Tirana og UNESCO kulturarvsbyen Berat til Valbonë-dalen, en overset perle i det nordlige Albanien. Vi kunne blive ved – se alle mulighederne her.
 

Rundrejser i det øvrige Europa

Man sætter sig ind i et fly i Danmark. Kursen sættes ud over Østersøen, og knap halvanden time senere lander man i en uventet spændende verden. Ikke 1, eller 2, men hele 3 lande: Estland, Letland, Litauen. Vi remser ofte landene op, som om de hænger sammen. Og tænker måske, at de nok er lidt som Skandinavien. Men det er slet ikke tilfældet. Tværtimod. Hvert af dem er større end Danmark. De 3 sprog er så forskellige, at befolkningerne slet ikke kan tale sammen.

Hvis du gerne vil være mere aktiv på din ferie, har vi en række spændende vandreferier at byde på i kort afstand fra Kastrup: Spanien og Italien er oplagte vandredestinationer.

Du må heller ikke snyde dig selv for Færøerne, hvis du gerne vil have store naturoplevelser. Hvad tænker du på, når vi siger: Færøerne? Tænker du fløjlsgrønne øer med tusindvis af vandløb og spektakulære landskaber, så har du et helt korrekt billede af øerne, hvor antallet af får og fugle langt overstiger antallet af menneskelige beboere.

I Slovenien besøger vi de fascinerende Škocjan-grotter. Vi skal bo i et område med aktive termiske kilder, vi skal sejle på Bled-søen i traditionelle Pletna både, vi skal smage på lokal vin og andre delikatesser, og vi skal ud og nyde den smukke natur. Alle sanser kommer på arbejde, når vi skal ”mærke Slovenien”.

Alt dette og mere til er muligt i Europa og på Balkan. At vælge en rejse her er som at betragte et menukort med uendeligt mange retter – man vil gerne have en bid af det hele. For der er virkelig mange store oplevelser – tæt på!
 

Hvor vil du hen?

De ovenstående rejsebeskrivelser er blot et udpluk af vores omfattende katalog af destinationer. Vi har rejser til hele verden Overvej for eksempel Colombia, Iran, Uzbekistan, Kap Verde, Omo-dalen. Listen fortsætter og det er næsten kun fantasien, der sætter grænser. Brug vores "find-rejse funktion" til at snævre mulighederne ind.