Hvad søger du?

Vandreferier med sværhedsgrad 1 ud af 4 støvler

Vandreture med 1 støvle byder fortrinsvist på relativt lette vandringer uden væsentlige stigninger og med et underlag, der for de fleste ikke volder de store udfordringer.

Vandreferier med 1 støvle byder på relativt lette vandringer uden væsentlige stigninger.

Vandreferier med 1 støvle byder på relativt lette vandringer uden væsentlige stigninger.

Er du i almindelig god form og kan gå f.eks. en god tur i den danske flade skov på 5-7 km. for igen at tilbagelægge f.eks. 10 km næste dag på en anden flad rute uden at være tappet for kræfter og lyst til turen? Så kan du også deltage på vandreture med 1 støvle.

Mange af vores gæster, som gerne vil i gang med at vandre, begynder med en af vores klassiske 1-støvles ture i Sydeuropa. Som med alle vores vandreture er det en dyd for Viktors Farmor at gøre vandringerne så fleksible som mulige for alle vores gæster. Så har du lyst til at gå mere efter dagens vandring, kan rejselederen og lokalguiden hjælpe dig med at finde en god lille sløjfe med flere oplevelser, dufte, udsyn osv. Har du derimod lyst til at afkorte dagens tur, så tag en snak med din rejseleder, gerne dagen før. Måske kan du få et lift med bagagetransporten til næste hotel og gå gruppen i møde derfra. Eller der kan bestilles en taxa. Det kan også være, at I krydser en landevej på dagens etape, og der kan en taxa komme til og køre dig resten af vejen, så benene er helt friske til næste dags vandring.
 

Betyder 1 støvle, at jeg ikke behøver stave og vandrestøvler?

Nej. Vi anbefaler altid, at du går i vandrestøvler med god ankelstøtte, eller som alternativ vandresko, dvs. ikke løbesko/kondisko. Længden af turene er nemlig ikke nødvendigvis kortere end på vandreture med sværhedsgrad 2,3 og 4. Derfor bliver dine ankler stadig belastet af de mange kilometers vandring flere dage i streg. Med en god vandrestøvle aflastes dine ankler, så både din balance og udholdenhed forbedres, ift. hvis du vandrede i kondisko.

Ligeledes er vandrestave med til at aflaste især dine knæ, og selvom turen kun har 1 støvle i sværhedsgrad, så vil du kunne gå længere og være mindre øm i leddene, når du går korrekt med vandrestave. Dog får du næppe brug for vandrestave til at bevare balancen på tekniske op- og nedstigninger, hvor underlaget kan være drilsk, såsom det er tilfældet på især 3- og 4-støvlers-turene. Så stave er ikke alfa og omega.

 

Vandreferier med sværhedsgrad 1 støvle

 
Kig efter dette ikon på rejsen for at finde en vandreferie med sværhedsgrad 1 støvle.

Er dette ikke den rigtige sværhedsgrad for dig, så læs mere om de andre sværhedsgrader her.