Hvad søger du?

Vandreferier med sværhedsgrad 2 ud af 4 støvler

På vandreture med 2 støvler må du forvente moderate stigninger og mere varierede underlag under støvlerne. Dine knæ skal kunne gå både op og ned uden at du er nødt til at hvile en hel dag for at blive klar til endnu en vandredag.

Vandreferier med 2 støvler har moderate stigninger og varierede underlag. Foto Betina Randskov

Vandreferier med 2 støvler har moderate stigninger og varierede underlag. Foto Betina Randskov

Tag til nogle nærliggende bakker i Danmark: Tag til Himmelbjerget, til Røsnæs, Mols Bjerge, Stige Ø etc. og prøv dine knæ og form af, når der er stigninger. Kan du klare dig fint i disse danske bakker og stadig føle dig frisk til at gå videre efter opstigning samt være frisk dagen efter igen, så kan du deltage på vandreture med 2 støvler. Det vigtigste er, at dine knæ fortsat har det godt.

Viktors Farmors vandreture med 2 støvler er dem, vi har flest af. Den klassiske til Picos de Europa har vi haft i mange år, men den er stadig lige populær. Og der kommer løbende nye rejser til. Der kan være forskellige årsager til, at en tur gradueres til 2 støvler. Underlaget spiller nemlig også ind. Ved to støvler er underlaget typisk til tider mere udfordrende og varieret end på en 1 støvlet tur, hvorfor du altid skal have vandrestøvler på og ikke bør nøjes med kondisko. Stave er også et stort plus, og du vil opleve en ekstra energi og kan klare flere kilometer, hvis du bruger dem rigtigt.
 

En typisk vandredag

Der er dog også tid til pauser undervejs, og det er ikke altid, at hele gruppen vandrer i samlet flok. Vi tager os tid til at indsnuse naturen og den friske luft. Og undervejs fortæller rejselederen og lokalguiden om naturen og kulturen, som vi befinder os i.

Ofte er der god tid efter endt vandring til at slå fødderne op, nyde et koldt glas og en snack inden aftensmaden. Det gælder for øvrigt også ture med andre antal støvler. En vandretur betyder ikke, at der vandres fra tidlig morgen til sen eftermiddag. Kroppen har brug for restitution, og ofte går vi på opdagelse om eftermiddagen det nye sted vi er kommet til. Finder en lille bar eller et udsigtspunkt, måske et museum. Men du kan også slappe af og bare nyde, at du er på ferie og at nogen laver aftensmaden til dig.

 

 
Kig efter dette ikon på rejsen for at finde en vandreferie med sværhedsgrad 2 støvler.

Er dette ikke den rigtige sværhedsgrad for dig, så læs mere om de andre sværhedsgrader her.