Hvad søger du?

Vandreferier med sværhedsgrad 3 ud af 4 støvler

Når du snører dine støvler til en 3-støvlers vandretur, skal de nok snøres ekstra godt. For her er underlaget varieret og højdemeterne kræver mere af både ben og fodtøj.

Vandreferier med 3 støvler har flere tekniske og stejle steder, hvor knæene belastes. Foto Gudik Holm Plews

Vandreferier med 3 støvler har flere tekniske og stejle steder, hvor knæene belastes. Foto Gudik Holm Plews

Langt de fleste, som deltager på vores vandreture med 3 støvler er +55 år, så det er ikke en forudsætning, at man er purung for at kunne deltage. Stigningerne undervejs på 3-støvlers ture er af en sværere karakter end ved færre støvler. Det betyder ikke, at du skal på bjergbestigning, men det betyder, at du skal være forberedt på de skiftende underlag, til tider måske lidt stenet - og glat hvis det har regnet for nyligt.

De klassiske 3-støvlers ture i vores udbud tæller f.eks. Andorra, hvor der gås meget på græs og stier. Men også vandreferierne i Nepal og Georgien er med sværhedsgrad 3 støvler. Begge disse rejser benævnes ”Kultur og vandring”, hvilket betyder, at der er stort set lige så mange kulturdage som der er vandredage. Altså betyder 3 støvler ikke nødvendigvis at man går mere, men det betyder, at de strækninger der vandres, er teknisk sværere end ved 1 og 2 støvles vandreferier.
 

Test formen hjemmefra

For at vurdere, om en vandreferie med 3 støvler passer til dit niveau, er her nogle nemme øvelser, du kan prøve.

Kan jeg klare stigningerne ved en 3 støvlers tur?

Find et højhus med trappeopgang og gå 3-4 etager op i et roligt tempo, så ned igen, tag en kort pause, og gentag så dette et par gange. Hvis knæene og åndedrættet har det fint, så burde du også kunne klare selve stigningsdelen af en 3-støvlers tur.

Kan jeg klare underlaget ved en 3 støvlers tur?

Find en strand med store sten, og prøv at gå ud og balancer på disse sten. Gå fra en sten til en anden. Tag gerne dine vandrestave i brug og husk gode vandrestøvler. Er du komfortabel med at balancere på stenene? Husk, at det formentlig kun er kortere passager på selve vandreferien, hvor du vil skulle kunne dette, men ikke desto mindre er det en relevant øvelse, så du føler dig sikker på at ville med på rejsen.

 

 
Kig efter dette ikon på rejsen for at finde en vandreferie med sværhedsgrad 3 støvler.

Er dette ikke den rigtige sværhedsgrad for dig, så læs mere om de andre sværhedsgrader her.