Logo

Venner på vandring i Katalonien/Spanien


- en rejse for 6 personer

Den katalanske kystlinie og naturparker i bjergene er den smukke ramme om denne vandreferie. Udsigterne fra det hellige bjerg Montserrat og fra den høje tinde Tùre de l´Home er kronen på to af vandringerne. Turen langs kysten går gennem små fiskerlejer og er på 13 km. Ved vejs ende ligger en strand, så man kan dampe af i Middelhavet.

Der er en byvandring i den historiske by Girona og to frokoster – den ene på en katalansk gård, der har vundet priser for sin produktion af økologiske oste. Vi smager dem.

Hotellet ligger ud mod strand. Alle værelser har udsigt og der er en fridag, hvor der er tid til at nyde omgivelserne.


Bedste rejsetidspunkt: april, maj, september og oktober.

Pris per person ved 6 personer: 9.400 kr.

Tillæg for eneværelse 1100 kr.


1. Dag Ankomst

Fly til Barcelona hvor vi afhentes og køres til vores hotel, der ligger ca. 50 km fra Barcelona i Calella området. Der er 50 m. til stranden og hotellet har pool. Alle værelser er med udsigt.

Hotellet ligger kun 1 km fra naturparken Montenegro Corredor.

Ved ankomst til hotellet får vi en velkomstcocktail og en kort briefing om de næste dages forløb.

2. Dag Kysten, bjergene og fiskerbyerne

Vi starter vores første vandring, hvor vi får et overblik over kystlinien ud for Barcelona. Vi nyder brisen fra Middelhavet og de små fiskerbyer Sant Pol og Canet de Mar. Vi gør holdt i Mutanerfor at se Museet for Lluis Domènec, der regnes for at være faderen til den katalanske modernisme. Tag badetøjet med i dagtursrygsækken. Vi slutter vandreturen af ved stranden, hvor der er mulighed for et forfriskende bad.

Dagens vandring er på 13 km, højdeforskel 102 m

3. Dag Vandring og kultur, det hellige bjerg Montserrat og Klosteret for Santa Maria de Montserrat.

Dagens vandring byder på enestående udsigter fra Montserrat Bjerget med de berømte eroderede bjergtinder og den helt specielle vegetation. Vi møder den sorte madonna i benediktinerklostret Santa Maria de Montserrat, bygget i det 11. århundrede. Vi tager bjergbanen til Sant Joan.

Dagens vandring er på 7.5 km, højdeforskel 541 m

4. Dag Fridag

Der er mulighed for at tage med toget ind til Barcelona eller man kan nyde en afslappende dag ved stranden eller ved hotellets pool. En returbillet med tog til Barcelona koster p.t. 10 Euro, og togturen tager 1 time og 10 minutter.

5. Dag Vandring fra el Montseny til bjergtinderne

Efter en times kørsel kommer vi til Santa fe del Montseny, hvorfra dagens vandretur starter. Vi vandrer til en af de vigtigste bjergtinder på den iberiske halvø, Turò de l’Home (1708 m). Vi er her i et specielt biosfære reservat, der er på Unescos liste over naturområder.

Vi spiser frokost på en katalansk gård, hvor vi også skal til ostesmagning. De producerer flere forskellige økologisk oste, og de er blevet prisbelønnet for deres osteproduktion. Af mere end 1800 producenter, blev de valgt som nr. 23. Så det er en glæde for smagsløgene at få denne oplevelse med (frokosten er inkluderet).

Dagens vandring er på 10,5 km, højdeforskel 523 m

6. Dag Byvandring i Girona

Vi kører til Girona, ca. 50 km, hvor vi vandrer i byens historiske center. Der er farverige gadekunstnere og fortovscaféer på Las Ramblas. Vi ser det berømte Boqueria- marked og byens domkirke. .

Vi tager også på en helt speciel vandring på selve den velbevarede gamle bymur.

Frokosten kan evt. indtages på en lille typisk katalansk restaurant i den gamle bydel.

7. Dag Montenegre naturreservat, mellem havet og bjergene

På en vandring i bjergene følger vi de naturlige kilder og de stier, der har været der siden romersk tid. Vi ser den helt specielle vegetation. Vi spiser frokost (inkluderet) på Can Marquès, en typisk katalansk bjergrestaurant.

Dagens vandring er på 12 km, højdeforskel 456 m

8. Dag Afrejse

Vi køres til lufthavnen i Barcelona, og hjemrejsen begynder

 

Prisen dækker

  • Fly København/Barcelona retur (evt. fly fra Billund)
  • Transport til og fra lufthavnen i Barcelona
  • Hotelophold med halvpension
  • Frokost dag 5 og dag 7 på typiske katalanske restauranter
  • Kørsel til vandringsstederne og til Girona
  • Engelsktalende guide
  • Entréudgifter

 

Ikke inkluderet

  • Afbestillings- og rejseforsikring
  • Drikkepenge til chauffør og guide
Viktors Farmor baggrundsbillede