Logo

Venner på vandring i Marokko


- en rejse for 6 personer

5 dage med vandringer i et fantastisk område i Atlas-bjergene med udgangspunkt i nationalparken Toubkal. Vandringerne går til forfriskende vandfald og gennem valnødde- og kirsebærplantager, berber-landsbyer og grønne dale. En byvandring med guide i farverige Marrakesh samt en fridag til egne aktiviteter runder rejsen af.

Fra Imlil på dag 2 og til og med dag 5 foregår transport af bagagen med muldyr. Man skal således selv kun bære på en dagtursrygsæk med vand, fotoapparat, frokostpakke mm.


Bedste rejsetidspunkt: marts, april, maj, september, oktober

Pris pr person ved 6 personer: 8.200 kr.

Moderate til avancerede vandringer


1. Dag Ankomst Marakesh-Imlil

Ankomst i Marrakesh – vi møder vores guide. Transport til Imlil. Check-in i Dar Ouassagou. Herefter frokost.

Om eftermiddagen orienterer vi os i området omkring Imlil. Imlil er en levende landsby i Høje Atlas, som byder på fantastiske muligheder for vandreture. Landsbyen ligger omkring 1800 meter over havet og er kun halvanden times kørsel syd for Marakesh. Med kig over på spidsen af Toubkal bjerget, det højeste bjerg i Nordafrika, er Imlil centrum for størstedelen af områdets vandreture og herfra er der også nem adgang til nogle af Marokkos flotteste dale og kløfter.

2. Dag Imlil – Tizin´Tamaterte – Tachddirt

Turen går fra Imlil mod Tacheddirt, hvor vi kommer over Tizin´Tamaterte passet (2279 m). Her skal vi besøge nogle af Assif Imnane dalens landsbyer og kigge på berbernes landbrugstraditioner, bl.a. de overrislede terrasser som ligger højt oppe på dalens skråninger. De største af overrislingskanalerne ligger mellem bjergets brune del og den kultiverede grønne del. Landsbyerne er bygget ovenover, således at man ikke går glip af frugtbar jord.

Vandringen på den første dag varer 5-6 timer og går fra Imlil (1740 m) til Tizin´Tamaterte (2300 m), hvor vi skal nyde de fantastiske udsigter til de omliggende Atlasbjerge med bjergkæder og dale, med kig over på det smukke Jbel Oukaimeden bjerg. Vi får frokost på Tizin´Tamaterte passet, og derefter besøger vi den sidste landsby, Tachddirt eller Tinghourine.

Overnatning i gæstehus.

5 timers vandring.

3. Dag Tinghourine/ Tachddirt-Ikkis-Aguersiwal-Matat

Efter morgenmad vandrer vi mod Assif Imnane Dalen, og kommer forbi adskillige berber landsbyer for til slut at ende på toppen af Tizi N’ageursiwal (2000 m). Herefter går vi ned ad de snirklede æselstier, som fører til landsbyen Aguersiwai, hvor vi spiser frokost. Vi fortsætter herefter vandringen en times tid til Matat. Overnatning i telt hos lokal familie.

5 timers vandring.

4. Dag Matat/Azzaden-Azibtamssoult

Fra Matat tager vi på en 6 timers tur fra Matat Dalen til Azzadene Dalen. Vi kommer over Tizi Oudite (2250 m), forbi landsbyerne Ait Assa, og Tizi Oussm og ankommer til Azib n’Tansoult. Her overnatter vi i bjerghytte i 2300 meters højde. Hytten er ret enkelt indrettet, men den har dog faciliteter som brusebad og WC.

5 timers vandring.

5. Dag Azibtamssoult-Imlil-Marrakesh

Dagens program byder på vandring til det største vandfald i Toubkai National Park. Vi får også tid til at udforske de nærliggende vandfald og tage en svømmetur(hvis vejret tillader det). Herefter tager vi stien, som går over Mzik passet (2500 m), hvor der er en fantastisk udsigt over Ait Mizan Dalen.

Vi spiser frokost i Mzik, og vandrer derefter ned til Imlil.

Dagens vandring er på ca. 5 timer.

Sidst på eftermiddagen forlader vi bjergene og kører til Marrakesh, hvor vi har 3 overnatninger på hyggelig riad i den centrale del af medinaen.

6. Dag Marakesh med guide

Vi tager på byvandring i Marrakesh. Vi ser nærmere på Marrakesh med dens rosa bymure, gamle paladser og spændende madrassa'er.

På en byrundtur til fods gør vi holdt ved et par af de smukke monumenter, som vidner om byens storhedstid. Vi besøger det smukt dekorerede Bahia Palads og lytter til den spændende historie om gamle dages haremsliv. Vi besøger Madrassa Ben Youssef. En gammel koranskole med udsøgte mosaikker og træudskæringer. Videre går turen ind i den gamle Medina. Her er flere gamle håndværkskvarterer, blandt andet det gamle krydderimarked, hvor vi får en grundig indføring i marokkanske krydderier, skønhedsmidler og urtemedicin.

Undervejs på byvandringen spiser vi en let frokost på en af de små restauranter ved Fna Pladsen. Middag på egen hånd. Der er masser af små hyggelige restauranter med marokkanske specialiteter.

Inkluderet: morgenmad, frokost.

7. Dag Marakesh på egen hånd

Mange kendte modeskabere, skuespillere, musikere og indendørsarkitekter har valgt at slå sig ned i Marrakesh, hvilket gør byen til jetsettets private paradis og et eldorado for shoppere.

Her findes de mest fantastiske tekstiler, håndknyttede berbertæpper, filthatte og filttøfler, smedejernslamper i alle faconer, tunge afrikanske sølvsmykker eller sko.

Og når man trænger til en pause, sætter man sig med et glas frisklavet myntete på en af tagterasserne rundt om Djemaa El Fna. Her er der altid noget at se på.

8. Dag Hjemrejse

Vi kører til lufthavnen, og hjemrejsen begynder.


Prisen dækker

  • Fly København//Marrakesh retur
  • Hotelophold i delt dobbeltværelse
  • Helpension (undtagen dag 6, hvor der halv-pension og dag 7, hvor der er kvart- pension)
  • Kørsel
  • Entréudgifter dag 6
  • Engelsktalende lokalguide
  • Artikelsamling om islam og Mellemøsten


Ikke inkluderet

  • Afbestillings- og rejseforsikring
  • Drikkepenge til chauffør og lokalguide


Praktiske oplysninger

Passet skal være gyldigt mindst 3 måneder efter hjemrejsedato.

Viktors Farmor baggrundsbillede