Logo

Venner på vandring i Marokko (lette vandringer)


- en rejse for 6 personer

Lette vandringer i et fantastisk område

5 dages vandring med base i et charmerende gæstehus i Atlas-bjergene. Vandringerne er lette, men udsigterne store. En byvandring med guide i farverige Marrakesh samt en fridag til egne aktiviteter runder rejsen af. Dar Ouassagou er et hyggeligt lille gæstehus lidt udenfor landsbyen Imlil, med en imponerende udsigt. Gæstehuset er indrettet med håndlavede møbler og har alle moderne faciliteter (aircondition, Wifi-forbindelse og ”Hamman” (dampbad)).

På dag 3,4 og 5 foregår transport af bagagen med muldyr. Man skal således selv kun bære på en dagtursrygsæk med vand, fotoapparat, frokostpakke mm.


Bedste rejsetidspunkt: marts, april, maj, september, oktober

Pris pr person ved 6 personer: 7.900 kr.


1. Dag Ankomst – Imil

Ankomst i Marrakesh – vi møder vores guide i lufthavnen og kører straks til Imlil. Check-in i Dar Ouassagou, der er vores hjem for de næste 5 dage.

Efter frokost vandrer vi i området omkring landsbyen Imlil. Imlil er en levende landsby i Høje Atlas, som byder på fantastiske muligheder for vandreture. Landsbyen ligger omkring 1800 meter over havet og kun halvanden times kørsel syd for Marakesh. Med kig over på spidsen af Toubkal bjerget, det højeste bjerg i Nordafrka, er Imlil centrum for størstedelen af områdets vandreture, og herfra er der også nem adgang til nogle af Marokkos flotteste dale og kløfter.

2 timers vandring.

2. Dag Tizin’tamaterte (2279 m.)

En rolig vandring fra Dar Ouassagou til Tizin’tamaterte (2279 m.) for at nyde udsigterne til de omliggende Atlasbjerge med bjergkæder og dale, med kig over på det smukke Jbel Oukaimeden bjerg. Vi skal opleve Imnane dalen og forskellige berber landsbyer.

Vi får frokost på bjerget og holder pause før vi går tilbage til huset.

5 timers vandring.

3. Dag Vandring på Tasghimout plateauet

Landbyen Tasghimout er en fæstning som blev opført af Almoravide dynastiet i det 12. århundrede. Der ligger kun får ruiner tilbage af fæstningen på Tasghimout plateauet. Vest for Dar Ouassagou er der ligeledes meget smukt. Vi skal på en knap tre timers tur op til Tizi Mzik for her at se den flotte udsigt over Imlil Dalen og Azzaden Dalen.

Et af højdepunkterne på vandringen er Azzaden Dalen. Mens nabodalen, Imlil Dalen, tiltrækker et stort antal vandrere, ivrige efter at nå op på toppen af Toubkal bjerget, er Azzaden Dalen dens mere stilfærdige, men ligeså spændende modsætning. Her skal vi nyde udsigterne og opleve lokalbefolkningen på nært hold, når vi kommer gennem de små berberlandsbyer, hvis indbyggere lever af landbrug.

6 timers vandring.

4. Dag Sidi Chamharoush vandring

Vi tager vandrestien, som fører os til Toubkal Hut og følger herefter æselstien til vi når Marabout of Sidi Chamharouch. Sidi Chamharouch er navnet på Sultanen ”of the Jinns” (Djævlekongen), og befinder sig i 2350 meters højde halvvejs på vejen til Imlil og Toubkal refugiet. En marabout er en slag helleig mand, og hans gravmæle tiltrækker pilgrimme. Her er små forretninger (butikker, cafeer, værelser, …) som ligger omkring en stor hvidmalet sten. Under stenen er der bygget et slags mausoleum med et gravsted for Djævlekongen.

5 timers vandring.

5. Dag Vandfald og skov

En tre timers vandring via Otos skoven til toppen på 2000 meter med en flot udsigt til lmlil Dalen. Derefter en times vandring til Armed, den største landsby i Imlil Dalen. Her gør vi holdt hos en berberfamilie og bliver budt på myntete, hvorefter vi fortsætter ned for at se vandfaldene.

Vi få frokost i nærheden af vandfaldene. Om eftermiddagen forlader vi vores hyggelige indkvarteringssted og kører til Marrakesh, hvor vi har 3 overnatninger på hyggelig riad i den centrale del af medinaen.

4 timers vandring.

6. Dag Marakesh med guide

Vi tager på byvandring i Marrakesh.

Vi ser nærmere på Marrakesh med dens rosa bymure, gamle paladser og spændende madrassa´er.
På en byrundtur til fods gør vi holdt ved et par af de smukke monumenter, som vidner om byens storhedstid. Vi besøger det smukt dekorerede Bahia Palads og lytter til den spændende historie om gamle dages haremsliv. Vi besøger Madrassa Ben Youssef. En gammel koranskole med udsøgte mosaikker og træudskæringer. Videre går turen ind i den gamle Medina. Her er flere gamle håndværkskvarterer, blandt andet det gamle krydderimarked, hvor vi får en grundig indføring i marokkanske krydderier, skønhedsmidler og urtemedicin.

Undervejs på byvandringen spiser vi en let frokost på en af de små restauranter ved Fna Pladsen. Middag på egen hånd. Der er masser af små hyggelige restauranter med marokkanske specialiteter.

Inkluderet: morgenmad, frokost.

7. Dag Marakesh på egen hånd

Mange kendte modeskabere, skuespillere, musikere og indendørsarkitekter har valgt at slå sig ned i Marrakesh, hvilket gør byen til jetsettets private paradis og et eldorado for shoppere.

Her findes de mest fantastiske tekstiler, håndknyttede berbertæpper, filthatte og filttøfler, smedejernslamper i alle faconer, tunge afrikanske sølvsmykker eller sko.

Og når man trænger til en pause, sætter man sig med et glas frisklavet myntete på en af tagterasserne rundt om Djemaa El Fna. Her er der altid noget at se på.

8. Dag Hjemrejse

Vi kører til lufthavnen, og hjemrejsen begynder


Prisen dækker

  • Fly København//Marrakesh retur
  • Hotelophold i delt dobbeltværelse
  • Helpension (undtagen dag 6, hvor der halv-pension og dag 7, hvor der er kvart- pension)
  • Kørsel
  • Entréudgifter dag 6
  • Engelsktalende lokalguide
  • Artikelsamling om islam og Mellemøsten


Ikke inkluderet

  • Afbestillings- og rejseforsikring
  • Drikkepenge til chauffør og lokalguide


Praktiske oplysninger

Passet skal være gyldigt mindst 3 måneder efter hjemrejsedato.

Viktors Farmor baggrundsbillede