Jan Fabricius

Jan lader til at være bidt af rejsesyge, for han er slet ikke til at holde hjemme. Han har gennem årene rejst verden tyndt, og er stadig lige sulten efter eventyr.

Jan har en unik erfaring som rejseleder på de fleste kontinenter. Og det hele begyndte ved et tilfælde. Da han afleverede sin magisterkonferens som marinebiolog fik han at vide, at universitetet kunne skaffe penge til videnskabeligt arbejde i to år.

Derefter måtte han regne med at tjene til føden som skolelærer. Det havde ikke Jans store interesse, og da eventyreren Jørgen Bitsch samtidigt spurgte, om Jan kunne tænke sig at køre en tur i det østlige Tyrkiet i Land Rover, slog han til. Det blev til otte år, hvor Jan var rejseleder på ture over det meste af verden, men hovedsageligt Nord- og Vestafrika for Jørgen Bitsch.

Så vendte han snuden hjem og læste etnografi. Han skrev opgave om tuaregerne i Sahara. Men så kaldte udlandet igen. Jan boede i lange perioder i udlandet og løste opgaver som projektleder i Grækenland, Kenya, Iraq, Saudi Arabien, Pakistan og Grønland.

Han blev medlem af Adventurers Club i Danmark, og for 10 år siden blev han spurgt, om ikke det var noget at være rejseleder igen. Det var det. Siden har Jan ledet rejser til bl.a. Kirgisistan, Kappadokien, Cambodia, Sri Lanka, New Zealand, Etiopien, Marokko og Galapagos  - for blot at nævne nogle. 

Rejs med Jan Fabricius