Ring til os 86 22 71 81       Nyhedsbrev       Trustpilot 4,5 starts

Rejser til Oceanien

Find din rejse til Oceanien

Solnedgang ved Ayers Rock. Snorkeltur på Great Barrier Reef. Larver, der lyser i mørket. Oplevelserne og indtrykkene er mange på rejser til Oceanien.

Turen er lang, men oplevelserne opvejer så rigeligt turen dertil. For eksempel kiwier og maorier, der deler deres kultur, traditioner og velsmagende mad med os. Det er spændende at dykke ned i historierne og fortællingerne i Oceanien

Det hele er pakket ind i natur, som ikke ses skønnere, både ved kysten, i ørkenen, i nationalparkerne og under vandet. Oceanien er et utrolig biodiverst område. 

Landene New Zealand og Australien kan noget, når det kommer til de store og unikke naturoplevelser – og variationer i dem.

Der er skønt deromme på den anden side af kloden.

Dansk humor Det er let at tale med befolkningen i New Zealand. Mentaliteten ligner vores, og de har samme humor som danskerne.

Mette Riis Christensen
Rejseleder

Opdag Oceanien - fra Mauri-kultur til azurblå fjorde

En rejse om på den anden side af kloden byder på en dramatisk natur og en befolkning med et smil på læben, der stolt viser deres del af verden frem. Dramatiske fjorde, frodige regnskove, majestætiske bjerge og krystalklart vand. Naturoplevelserne står i kø, når vi rejser i Oceanien. Regionen er kendt for sine unikke økosystemer og et rigt kulturelt tapet, der byder på mange oprindelige traditioner og samtidigt et moderne samfund. 

I New Zealand møder vi bl.a. kiwierne, som har en afslappet holdning til tilværelsen. Med udgangspunkt i den største by Auckland går vores store rundrejse i landet til højdepunkter på både Nordøen og Sydøen. Den postkortsmukke natur opleves både til lands og til vands, blandt andet med en hjuldamper. Når du rejser i New Zealand, er det naturen og befolkningen, der er i højsæde. Naturen overrasker og forundrer os, f.eks. i Doubtful Sound, hvor vi tager på krydstogt for at overvære fjorden, der regnes som et af verdens naturvidundere. Den lokale Maori-kultur er også noget for sig og dybt forankret i traditioner og legender. Den er præget af en stærk forbindelse til land og natur. Det er en velsmagende og spændende oplevelse at prøve hangi, som er en traditionel måde at tilberede mad på og involverer madlavning i jordovne.

Bevæg dig væk fra de gængse ruter på grupperejse

Vi har lavet rejser til Oceanien i omkring 20 år, og med os rejser du i små grupper på max. 20 gæster, hvilket giver mulighed for en mere personlig og fleksibel rejseoplevelse. Det gør, at vi kan rejse ud til steder, som ligger væk fra de typiske turistruter og komme lidt nærmere i mødet med den lokale befolkning. Med vores nøje udvalgte og dansktalende rejseledere er du sikret en autentisk og dybdegående rejse. 

I New Zealand kommer vi f.eks. tæt på Maori-kulturen på en aften med sang og dans, hvor vi også smager den lækre mad fra en hangi (nedgravet ovn). Vi kommer dybere ned i Mauri-traditionerne, når vi kører ind i landet til Rotorua, som er centrum for Maori-kulturen. Her skal vi også til velkomstfest á la Maori med et show med sange og dans. Maori-kulturen er en levende og integreret del af det moderne New Zealand, hvilket giver os som besøgende en dybdegående oplevelse af landets fortid og nutid. 

Hvornår skal du rejse til Oceanien? 

Der er stor variation i vejret alt efter, hvor du rejser hen i Oceanien. Generelt byder Oceanien på behageligt vejr hele året rundt. Hvis du vil rejse til New Zealand, er det f.eks. bedst i de danske vintermåneder fra november til omkring februar. Her er vejret varmt og tørt og perfekt til at opleve naturen og være udendørs. Generelt er luftfugtigheden høj i New Zealand, så det er altid en god ide at pakke tøj til varmt vejr, men også til lidt kølige morgener og aftener. 

Typiske spørgsmål om rejser til Oceanien

 • Hvordan er naturen i Oceanien?

  Naturen i Oceanien er utrolig varieret og strækker sig over flere tusinde øer og øgrupper i Stillehavet ud over de kendte lande som New Zealand og Australien. 

  Områdets unikke geografi spænder fra frodige regnskove og vulkanske landskaber til koraløer og mangroveskove.

  Øer som Fiji, Samoa og Vanuatu er kendt for deres krystalklare laguner, farverige koralrev og tropiske klima. Papua Ny Guinea byder på en fantastisk biodiversitet med nogle af verdens mest uforstyrrede regnskove og dyrearter.

  I New Zealand finder man bl.a. smukke fjorde, snedækkede bjerge og geotermiske områder med varme kilder og gejsere. Australien byder på en kontrastfyldt natur: Fra store røde ørkenlandskaber til tropiske regnskove i nord og ikoniske strande langs kysten.

  Oceanien er præget af et rigt maritimt miljø, hvor havet spiller en central rolle i både naturen og kulturen. De forskellige økosystemer i regionen understøtter en mangfoldig flora og fauna, som du oplever næsten hvor end, du rejser i Oceanien. 

 • Hvad spiser man i Oceanien?

  En rejse til Oceanien er også en kulinarisk rejse med både moderne retter, men også traditionelle retter, som stadig spises mange steder og laves efter gamle opskrifter. 5 retter, som du bør unde dig selv at smage, er: 

  • Hangi: En traditionel Maori-ret fra New Zealand, hvor kød og grøntsager tilberedes i en jordovn.
  • Pavlova: En populær dessert med marengs, fløde og frisk frugt, som nydes både i New Zealand og Australien.
  • Fish and Chips: Friskfanget og paneret fisk serveret med sprøde pommes frites. Det er en favorit i både New Zealand og Australien.
  • Lammesteg: En klassiker i New Zealand, ofte serveret med grøntsager og sauce.
  • Meat Pie: En fyldig kødret indbagt i dej, som er elsket som en snack overalt i Australien.
 • Hvilke sprog snakker man i Oceanien?

  Vi har oftest rejser til New Zealand eller Australien, når vi rejser i Oceanien, og her tales der primært engelsk. 

  I New Zealand er sproget te reo Māori også et officielt sprog. Te reo Māori er det oprindelige sprog for Maori-folket og spiller en vigtig rolle i landets kultur og identitet. Der er en stigende indsats for at bevare og fremme te reo Māori gennem uddannelse og medier.

  I Australien er engelsk det dominerende sprog, men der findes også mange oprindelige sprog, hvoraf nogle stadig tales af aboriginske samfund.

 • Hvem møder du i Oceanien?

  Der bor en bred vifte af folkeslag i Oceanien. Lad os dykke ned i befolkningen i New Zealand.

  Maori-folket, New Zealands oprindelige beboere, er kendt for deres gæstfrihed og rige kultur, som man kan opleve gennem sange, danser og fortællinger. Vi støder også ind i kiwier, som newzealænderne kaldes, der er kendt for deres venlighed og afslappede livsstil.

  I Australien vil du møde en lige så varieret befolkning, herunder de oprindelige aboriginere, hvis kulturer og traditioner stadig ses i dag. 

Få mere rejseinspiration

 • Landsbyen rangrik ligger for foden af bjergene lidt udenfor Kaza. Foto af Anders Stoustrup

  Artikler

  Læs med i Viktors Farmor artikelunivers med fortællinger fra hele verden. Lad dig overraske, find...
  Se mere
  Landsbyen rangrik ligger for foden af bjergene lidt udenfor Kaza. Foto af Anders Stoustrup

  Artikler

  Læs med i Viktors Farmor artikelunivers med fortællinger fra hele verden. Lad dig overraske, find...
 • Rejsetyper

  Vi tilbyder et bredt udvalg af rejsetyper på vores grupperejser. Hver rejsetype har sine egne uni...
  Se mere

  Rejsetyper

  Vi tilbyder et bredt udvalg af rejsetyper på vores grupperejser. Hver rejsetype har sine egne uni...
 • Solopgangen kan opleves fra luftballon. Foto Tea Tougaard

  Webinar

  Gennem vores rejsewebinarer ønsker vi at viderebringe lidt af den her magi direkte til dig, så du...
  Se mere
  Solopgangen kan opleves fra luftballon. Foto Tea Tougaard

  Webinar

  Gennem vores rejsewebinarer ønsker vi at viderebringe lidt af den her magi direkte til dig, så du...

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om rejser til Oceanien.

Ring til os 86 22 71 81
 • Mere end 25 års erfaring med unikke grupperejser

 • Mindre grupper større oplevelser

 • Inkl. drikkepenge til guider og chauffører