Hvad søger du?

Rejser til Sri Lanka

Maleriske teplantager, fristende sandstrande, hellige templer og muligheden for at se blåhvaler gør en rejse til Sri Lanka til et fantastisk minde med unikke oplevelser.

Se leoparder, krokodiller og massevis af fugle på safari i en af Sri Lankas smukke nationalparker. Udforsk templer og paladser mens du oplever roen og freden ved de buddhistiske, hellige traditioner. Lad sanserne få frit spil, når du går på opdagelse i Sri Lankas spændende køkken.

Sri Lankas storslåede dyreliv og spændende kultur er med til at opbygge den store fascination og interesse, som mange har for øen. Med Viktors Farmor har du en dansk rejseguide med på din rejse til Sri Lanka, der sikrer, at du får hele oplevelsen med.
 

Sri Lankas enestående oplevelser og fantastiske seværdigheder

Når verdens største havpattedyr, blåhvalen, sender en søjle mod himlen med et vældigt prust, fornemmer man dens størrelse. Den er så stor som et Boeing 737 passagerfly. Ved spidsen af det tropiske paradis, Sri Lanka, er hvalsafari en fantastisk oplevelse og unik mulighed for at komme helt tæt på disse kæmpemæssige hvaler.

I nationalparkerne på land trives det største landpattedyr, elefanten, som færdes i store flokke. På Sri Lanka er 13 procent af landet dækket af nationalparker og naturreservater. Nationalparken Yala har verdens tætteste bestand af leoparder. Med både åbne sletter og mange vandhuller giver parken nemlig et stort menukort, med hjorte, aber, vildsvin, fugle og krybdyr. Leoparden er ikke kræsen.

Højlandet midt på øen er malerisk smukt med bakkede plantager, hvor de lokale høster noget af verdens fineste te. Derudover huser det centrale Sri Lanka smukke seværdigheder som gamle kongebyer med flotte templer, paladser og høje Buddhastatuer og kolonistidsbyer med charmerende huse. Flere af Sri Lankas byer er – fortjent – med på UNESCOS verdensarvsliste.
 

Rejs med Viktors Farmor til Sri Lanka

Sri Lanka hed tidligere Ceylon. Det var en britisk koloni og blev selvstændigt i 1948. Landet var i en årrække præget af krigen mellem det tamilske mindretal og singaleserne. Siden krigens ophør i 2009 er Sri Lanka blevet et populært rejsemål for turister.

Viktors Farmor har lavet rejser til Sri Lanka siden 2010, og vi har flere rejser til på programmet. Vi har både en rundrejse til Sri Lanka med højdepunkterne på den charmerende ø, og en kombineret naturpark/hvalsafari rejse. Begge rejser giver dig et unikt indblik i den lokale kultur på Sri Lanka.

Uanset, om du er mest til hvaler eller templer, har Sri Lanka en masse at byde på.
 

  

Praktiske oplysninger Sri Lanka

 • Der søges online om visum. Det koster pt. 35 USD. Visumvejledning udsendes i god tid inden afrejse. 
  Viktors Farmor kan mod 950 kr. i servicegebyr hjælpe med at søge om visum. 

  Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Endvidere anbefales tyfusforebyggelse ved rejser over 2 uger. Herudover er anbefalinger afhængige af, hvilket område man rejser i og på hvilket tidspunkt af året man rejser.

  OBS: Man skal stadig per juli 2022 være fuldt vaccineret mod corona, for at kunne rejse karantænefrit i Sri Lanka. 

  Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

 • Sri Lankas valuta er rupees (LKR). Det mest praktiske er at medbringe kreditkort kombineret med en smule USD eller Euro i kontanter.

  Der findes også mange banker og vekselkontorer over hele Sri Lanka, så det er nemt at veksle til rupees. People’s Banks automater giver op til 55.000 LKR gebyrfrit svarende til 2.000 DKK (dvs. kun dansk hævegebyr).

  Ligeledes kan kreditkort ofte bruges i restauranter og shops.

 • Sri Lanka har selvvalg fra Danmark. Tryk 0094 + omr.nr + abn.nr. Fra Sri Lanka til Danmark trykkes 0045 + dansk nummer. 

  Man har på de fleste af hotellerne mulighed for at benytte sig af internettet.

 • Sri Lanka har ligesom Danmark 220 volt vekselstrøm. Stiktyper varierer meget. De fleste steder vil du kunne bruge de danske 2-ben-stik, dog nogle gange under lidt alternative forhold. Alternativt vil adapter nogle gange kunne lånes/lejes i receptionen på hotellerne. Vi anbefaler dog, at du medbringer et adaptersæt, der har flere typer stik at vælge imellem.

 • Det frarådes at drikke vandet. Mineralvand kan købes overalt.

 • På grupperejser er drikkepenge til chauffører og lokale guider inkluderet i rejsens pris. Det anbefales, at man giver et lille beløb (ca. 100 LKR.) til stuepigen. Det er også kutyme at lægge 10% på de drikkevarer, man selv betaler (drikkepenge er dog nogle gange inkl.). På individuelle rejser er drikkepenge ikke inkluderet i rejsens pris.

 • Sri Lanka er et paradis, når der drejer sig om billedmotiver. Vis respekt ved fotografering: Vis kameraet og smil og spørg om det er ok at tage et foto. Respekter et nej; især mange af de ældre bryder sig ikke om at blive foreviget. Militære områder, checkpoints samt lufthavne må ikke fotograferes.

 • Srilankanernes holdning til påklædning er ret afslappet. Om dagen har man det bedst i let bomuld. T-shirts og kortærmede bluser/skjorter er anvendelige. Lårkort nederdel eller shorts til kvinder er ikke velset alle steder (f.eks. i templer og i større byer).

  I tempelområderne bør man af respekt for kulturen og religionen af med skoene og gå på bare fødder. Det kan for nogle være lidt ubehageligt pga. varmt sand og fliser samt småsten. Medbring evt. et par sokker til at tage på i tempelområderne. Ligeledes skal man helst dække sine skuldre og knæ. Ved besøg i Tandens Tempel i Kandy og Huletemplerne i Dambulla er bukser eller kjole, der dækker knæene, et krav.

  Det kan være køligt i bjergene, så man bør medbringe en trøje og en let vindjakke. Specielt for Natur og hvaler: Det ideelle tøj til safari er khaki, beige og grønne farver. Undgå stærke farver. Iglesokker udleveres efter ankomst. 

  Det anbefales at medbringe en varm trøje under kørslen til diverse nationalparker, som oftest foregår i åbne jeeps. 

  Tatoveringer med Buddha anses som stærkt krænkende. Har man en sådan tatovering, skal den være dækket til under hele opholdet.

   

  På natur og hvaler rejsen:

  Der udleveres iglesokker på vandreturene i regnskoven og fugtige områder

 • Frokost på en restaurant koster ca. 40-80 kr. En øl koster ca. 20 kr. og en sodavand eller drikkevand ca. 2-5 kr.

 • Sri Lanka er et tredjeverdensland med alt, hvad det indebærer. Trafikken kan være ret kaotisk, hvilket kan give forsinkelser i forhold til den lagte rejseplan. Der kan desuden ske forsinkelser/ændringer i rejseplanen som følge af dårlige vejrforhold, vejarbejde, sporarbejde på togstrækninger, vilde elefanter på vejen mm.

  Der kræves en god portion overbærenhed ved rejser på Sri Lanka. Livsstilen er meget langt fra den europæiske perfektionisme.

 • Medbring ikke for meget bagage. Der er som regel mulighed for at vaske tøj på de hoteller, hvor vi overnatter mere end en gang.

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Da landet ligger så tæt på ækvator, er der ikke de store klimatiske forskelle. Temperaturen holder sig stort set konstant hele året igennem med omkring 30° i lavlandet og 18-20° længere oppe i bjergene.

 • Der er 4,5 timers tidsforskel mellem Danmark og Sri Lanka om vinteren, 3,5 om sommeren. 

 • Husk at supplere pakkelisten med:

  • Solbriller
  • Håndklæde
  • Badetøj
  • Kasket eller solhat
  • Myggespray (DEET)
  • Solcreme
  • Vækkeur
  • Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)
  • Evt. salttabletter
  • Desinficerende spray el. creme (kan købes i Matas og på apoteket)
  • Lommelygte (elektriciteten kan være ustabil)
  • Kikkert
  • Sandaler
  • Til vandreture: Gode fastsiddende sandaler eller vandre/joggingsko
  • Evt. vandrestav(e)
  • Vind- og vandtæt jakke eller regnslag
  • Vandtæt pose/frysepose til elektronik

   
  Natur og hvaler:

  • Tøj til safari - khaki, beige og grønne farver. Undgå stærke farver
  • Evt. støvmaske til safari-køreturene
 • På vandreture, safarier og hvaltur begynder dagen meget tidligt. For det meste ved 5-tiden. 

   

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.