Logo

Sri Lanka

Maleriske teplantager, fristende sandstrande, hellige templer og muligheden for at se  blåhvaler gør en rejse til Sri Lanka til noget ganske særligt.

Når verdens største havpattedyr, blåhvalen, sender en søjle mod himlen med et vældigt prust, fornemmer man dens størrelse. Den er så stor som et Boeing 737 passagerfly. Ved spidsen af det tropiske paradis, Sri Lanka, er hvalsafari en fantastisk mulighed for at komme tæt på disse kæmpemæssige hvaler.

I nationalparkerne på land trives det største landpattedyr, elefanten, som færdes i store flokke. På Sri Lanka er 13 procent af landet nationalparker og naturreservater.

Højlandet midt på øen er malerisk smukt med bakkede plantager, hvor man høster noget af verdens fineste te. Der er gamle kongebyer med flotte templer, paladser og høje Buddhastatuer og kolonistidsbyer med charmerende huse. Flere byer er på UNESCOS verdensarvliste.

 

Viktors Farmors i Sri Lanka

Sri Lanka hed tidligere Ceylon. Det var en britisk koloni og blev selvstændigt i 1948. Landet var i en årrække præget af krigen mellem det tamilske mindretal og singaleserne.

Siden krigens ophør i 2009 er Sri Lanka blevet et populært rejsemål for turister og Viktors Farmor har både en rundrejse med højdepunkter på den charmerende ø og en kombineret  naturpark/hvalsafari rejse. Begge rejser giver dig et unik indblik i den lokale kultur på Sri Lanka.

Uanset, om du er mest til hvaler eller templer, har Sri Lanka en masse at byde på. Se vores Sri Lanka rejser nedenfor.

Viktors Farmor baggrundsbillede