Hvad søger du?

Rejser til Sydafrika

11 officielle sprog, 53 mio. indbyggere, 9 provinser og 3 hovedstæder. Regnbuenationen Sydafrika er i sandhed ”hele verden i ét land”.

Vil du være med på det hotte? Så bør du rejse til Cape Town i Sydafrika. Byen bobler af kreativitet. Der er pastelfarvede husfacader, afro-decor i restauranter, gadekunst og innovative designfirmaer. Byen er en kulturel smeltedigel. Kristne, jøder, muslimer, hinduer, afrikanere tilfører hver især Cape Town noget af dens glød.

Og når man bliver træt af at udforske byen, er der det ikoniske Table Mountain i baggrunden. Man kan tage en kabelbane til toppen og nyde udsigten over en af verdens smukkest beliggende byer.

Man kan ikke sige Sydafrika uden også at sige safari. Landets nationalparker byder på spektakulære safarioplevelser – måske er man endda så heldig at spotte The Big Five: leopard, løve, bøffel, næsehorn og elefant. The Big Five er et gammelt jagtbegreb, der henviser til de fem byttedyr, der var kendt for at angribe – i modsætning til andet vildt.

Nelson Mandela var og er synonym med Sydafrika. Landsfaderen, der i 18 år sad indespærret på Robben Island under Apartheid, modtog Nobels Fredspris i 1993 og blev valgt til landets første sorte præsident i 1994. Madiba, som han kærligt blev kaldt, døde i december 2013 og blev bisat under hele verdens opmærksomhed.

 

Viktors Farmor i Sydafrika

Sydafrika udgør bunden af Afrika, og er hjemsted for Cape Point, der er det syd-vestligste punkt på kontinentet.

Du kan opleve regnbuenationen Sydafrika med Viktors Farmor på rejsen Det bedste af Sydafrika, hvor vi supplerer oplevelserne i Sydafrika med besøg i de to kongedømmer: Swaziland og Lesotho.

Uanset, om du er til safari, kultur eller historie, har Sydafrika en masse at byde på. Kontakt os endelig og begynd at planlægge din rejse til Sydafrika. 

Rejser til Sydafrika


Praktiske oplysninger Sydafrika

 • Danske statsborgere behøver ikke på forhånd at søge om visum til Sydafrika, da man automatisk får et visum på 90 dage ved ankomsten. Passet skal indeholde mindst 2 blanke sider til visum. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

  Danske statsborgere behøver heller ikke søge om visum til Lesotho og Eswatini. Passet skal være gyldig min. 6 mdr. udover opholdet.

  Har man ikke dansk pas kan der være andre regler, der gælder, og I bør da kontakte ambassaden for nærmere informationer.

  Rejser man med børn (under 18 år) bør I kontakte ambassaden for nærmere informationer, da der kan kræves ekstra dokumentation mv.

 • Der kræves ingen obligatoriske vaccinationer ved indrejse til Sydafrika, hvis man kommer direkte fra Europa, men som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod stivkrampe, difteri og hepatitis A. 

  Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse. Du bør tale med egen læge eller en special-klinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

 • Sydafrikas valuta hedder Rand – forkortes ZAR eller R. Rand deles i 100 cent, og 1 rand svarer til ca. 0,5 kr. (juni 2017). De fleste internationale kreditkort så som American Express, Diners Club, MasterCard og Visa kan benyttes stort set overalt. Der findes kontantautomater i næsten alle byer. Der kan maks. hæves 2000 R ad gangen. De fleste sydafrikanske banker holder åbent mandag-fredag 9 – 15.30 og lørdag 8 – 11.

 • Telefon. Landekoden for Sydafrika er +27. Fra mønttelefoner betales startpris, som nogle steder returneres efter samtalen. I korttelefoner forlanges indstukket et lokalt telekort. Det gælder ikke nødvendigvis alle landets mønt- og korttelefoner.

  Mobiltelefon. Kontakt din tele-udbyder. Der er ikke mobildækning i Swaziland og Lesotho.

  Internet. Der kan ikke garanteres internetforbindelse.

 • Adaptere til europæiske stik er nødvendige. På grund af lav kapacitet kan der opleves strømsvigt. 

 • I alle de større byer kan vandet drikkes direkte fra hanen, hvorimod man ude på landet bør være mere påpasselig og medbringe vand på flaske. Det er under alle omstændigheder en god ide at medbringe vand, da det er helt afgørende med tilstrækkelig væske på fx lidt længere ture.

 • De sydafrikanske lønninger er generelt lave, hvorfor drikkepenge er mere end velkomne. Det er almindeligt at give 10 til 15 % i drikkepenge på hoteller og restauranter. Dragere i lufthavne og på hoteller betales med mindst 5 rand. På grupperejser betales drikkepenge til lokal guide og chauffører af Viktors Farmor.

 • Hvis man vil fotografere mennesker, bør man altid spørge om lov først.

 • Sydafrika er generelt et billigt rejseland, men besøger man de mere luksuriøse hoteller, restauranter og lodges, er prislejet på niveau med, hvad vi kender fra Europa. De fleste større indkøbscentre har åbent alle ugens syv dage, men i landdistrikterne vil der være lukket om søndagen. De mest almindelige åbningstider er mandag til lørdag 9 – 17 og søndag 9 – 14. Kunsthåndværk, smykker, diamanter og tøj er de fleste steder ca. 30 % billigere end i Danmark.

 • Et måltid mad på en restaurant koster ca. 100-150 kr. En øl koster ca. 10-15 kr. og en sodavand ca. 5 kr. En flaske vand (1,5 liter) i en kiosk/supermarked koster ca. 6 kr.

 • Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

 • Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Sommerperioden er i Sydafrika fra oktober til april og vinterperioden er fra maj til august. Sommertemperaturerne svinger mellem 15 og 30 °C, og om vinteren mellem 5 og 25 °C. På juli rejsen vil det føles køligt om aftenen og morgenen i Swaziland og Lesotho, og på morgensafari i de åbne biler. Sydafrika er i det hele taget et tørt land med en gennemsnitlig nedbørsmængde på 502 mm, og landet rangerer meget højt på verdensplan hvad angår antallet af solskinstimer.

 • Sydafrika er en time foran Danmark om vinteren, men når det er sommer-tid i Danmark, er der ingen tidsforskel.

 • Husk at supplere pakkelisten med:

  - Vaccinationskort

  - Lommelygte + ekstra batterier

  - God kikkert

  - Vækkeur

  - Insektspray

  - Vådservietter

  - Sollotion med høj faktor

  - Kasket eller solhat

  - Lille rygsæk

  - Gode vandresko eller –støvler

  - Langærmet skjorte/bluse og lange bomuldsbukser

  - Varmt tøj til bjergene og en vindjakke

  - Regntøj til hvalsafarien pga skumsprøjt

  - Badetøj + badehåndklæde

  - Evt. medicin mod maveinfektion og søsyge (tal med egen læge)

  - Feltflaske/flaske til vand

 • Der er 11 officielle sprog i Sydafrika, hvoraf hovedsproget er afrikaans, men langt de fleste sydafrikanere taler dog engelsk i en eller anden dialekt, fx enten med afrikaans eller hollandsk accent.

 • For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.