Logo

Sydafrika

11 officielle sprog, 53 mio. indbyggere, 9 provinser og 3 hovedstæder. Regnbuenationen Sydafrika er i sandhed ”hele verden i ét land”.

Vil du være med på det hotte? Så bør du rejse til Cape Town i Sydafrika. Byen bobler af kreativitet. Der er pastelfarvede husfacader, afro-decor i restauranter, gadekunst og innovative designfirmaer. Byen er en kulturel smeltedigel. Kristne, jøder, muslimer, hinduer, afrikanere tilfører hver især Cape Town noget af dens glød.

Og når man bliver træt af at udforske byen, er der det ikoniske Table Mountain i baggrunden. Man kan tage en kabelbane til toppen og nyde udsigten over en af verdens smukkest beliggende byer.

Man kan ikke sige Sydafrika uden også at sige safari. Landets nationalparker byder på spektakulære safarioplevelser – måske er man endda så heldig at spotte The Big Five: leopard, løve, bøffel, næsehorn og elefant. The Big Five er et gammelt jagtbegreb, der henviser til de fem byttedyr, der var kendt for at angribe – i modsætning til andet vildt.

Nelson Mandela var og er synonym med Sydafrika. Landsfaderen, der i 18 år sad indespærret på Robben Island under Apartheid, modtog Nobels Fredspris i 1993 og blev valgt til landets første sorte præsident i 1994. Madiba, som han kærligt blev kaldt, døde i december 2013 og blev bisat under hele verdens opmærksomhed.

 

Viktors Farmor i Sydafrika

Sydafrika udgør bunden af Afrika, og er hjemsted for Cape Point, der er det syd-vestligste punkt på kontinentet.

Viktors Farmor har tre rejser til Sydafrika:

Fra Cape Town til Victoria Falls byder på det sydlige Afrikas største højdepunkter: vi begynder i Cape Town, og bevæger os gennem Ethosha i Namibia og Okavango i Botswana og slutter af i Victoria Falls, Zimbabwe.

På rundrejsen Mandelas Sydafrika oprulles Nelson Mandelas liv for os – kombineret med safari og besøg i Cape Town. 

Og sidst men ikke mindst har vi rejsen Det bedste af Sydafrika, hvor vi supplerer oplevelserne i Sydafrika med besøg i de to kongedømmer: Swaziland og Lesotho.

Uanset, om du er til safari, kultur eller historie, har Sydafrika en masse at byde på.

Viktors Farmor baggrundsbillede